andy2004 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Poszukuję speca, który fachowo naprawi bak od WSK-i. Zbiornik zaczął przeciekać przy mocowaniu do ramy. Nie jest to dziura, raczej jakieś pęknięcie, którego za bardzo nie widać gołym okiem. Ktoś coś? priv albo mail: andy2004.nf@gmail.com 0 Cytuj
jcb Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Ja bym szukał drugiego zbiornika - ostatecznie może wyjść taniej, szybcie i lepiej. 0 Cytuj
andy2004 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Jest to najprostsze rozwiązanie, ale na moim baku jest oryginalny lakier, którego mi szkoda. Cały motocykl jest zachowany w oryginale, dlatego zależy mi na uratowaniu tego zbiornika. 0 Cytuj
jcb Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Naprawa takiego pęknięcia to albo lutowanie albo spawanie - w obu przypadkach lakier i tak szlag trafi. Klejenie czymkolwiek na zimno trudno nazwać naprawą. 0 Cytuj
andy2004 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2018 A jednak udało się zaspawać. Trochę trzeba było "posmarkać" ale na razie jest sucho, zobaczymy na jak długo Lakieru szlag nie trafił, dorobiłem sobie korektor i zamalowałem to co było spawane, ale bardziej dla zabezpieczenia przed korozją, bo tego miejsca z zewnątrz i tak nie widać. Odważnym okazał się mój sąsiad z działek - wietrzyliśmy bak przez tydzień, potem zalaliśmy wodą i spawaliśmy. Nikomu nic się nie stało 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi