Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

kolejny dylemat :p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno sprzedalem swojego gixa 750 k6... szukam kolejnego,ale nie wiem na co sie zdecydowac; pojemnosc i moc jest wlasciwie na drugim miejscu, szukam przede wszystkim czegos mlodszego,cena +- 30tys, jakies propozycje?:p przemawia do mnie najbardziej sc59 ale nie mam gdzie postawic beczki z olejem na dolewki,mysle tez nad nowszym gixem 750, moze warrior ;o ;p co wy na to?

Opublikowano

tylko nie wiem czy w tym przedziale cenowym cos sie fajnego dorwie :smile:

Opublikowano
33 minuty temu, kosmaty napisał:

w tej kasie szedłbym w rn22 :biggrin: za***isty dźwięk i mega zadziorny wygląd

Chwilka chwilka rn19 też daję radę hehe :-)

Opublikowano

Przemek jak najbardziej ale skoro do wydania jest 30k to już można uderzać wyżej, spokojnie kupisz w tej kasie coś fajnego

Opublikowano

bez wahania kupilbym sc 59 bo mi sie za***iscie podoba, ale to branie oleju mnie przeraza, a co sadzicie gixie 750/1000 ?ktore roczniki brac pod uwage? a moze cos innego?

Opublikowano
1 godzinę temu, kosmaty napisał:

Przemek jak najbardziej ale skoro do wydania jest 30k to już można uderzać wyżej, spokojnie kupisz w tej kasie coś fajnego

Nie no spoko żartowałem oczywiście wiadomo kasa większa to i pole manewru większe w nowszych sprzętach.Tomek podjadę do Ciebie we wtorek lub środę po Świętach na bajere. 

Opublikowano
1 godzinę temu, master611 napisał:

bez wahania kupilbym sc 59 bo mi sie za***iscie podoba, ale to branie oleju mnie przeraza, a co sadzicie gixie 750/1000 ?ktore roczniki brac pod uwage? a moze cos innego?

celuj w k9, L0

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, master611 napisał:

A miałeś  jeździłeś nią  że  tak piep*zysz ??   Czy koledzy Ci powiedzieli ? 

Jak motocykl nie wcina oleju przy granicach  dopuszczalnych obrotów ??

Fakt L0 L01  za***iste motocykle ale plus minus 35 trzeba liczyć .  SC59 po 10 roku jest juz poprawione.  Poczytaj trochę potem   pisz  o sc59

Pamiętaj że  w moto olej się powinno wymieniacz co 5 6 tyś km.  Jak zje 0,5 litra  na  wymianę  to  fakt   dużo. Mowa o zadbanym egzemplarzu który nie ma najechane 100 tys km

Edytowane przez Buziak (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
25 minut temu, Buziak napisał:

A miałeś  jeździłeś nią  że  tak piep*zysz ??   Czy koledzy Ci powiedzieli ? 

Jak motocykl nie wcina oleju przy granicach  dopuszczalnych obrotów ??

Fakt L0 L01  za***iste motocykle ale plus minus 35 trzeba liczyć .  SC59 po 10 roku jest juz poprawione.  Poczytaj trochę potem   pisz  o sc59

Pamiętaj że  w moto olej się powinno wymieniacz co 5 6 tyś km.  Jak zje 0,5 litra  na  wymianę  to  fakt   dużo. Mowa o zadbanym egzemplarzu który nie ma najechane 100 tys km

nie pieprze a pisze tylko :cheers:jakby wypila 0.5l na wymiane to bym bez wahania kupil :smile:

Opublikowano
54 minuty temu, master611 napisał:

nie pieprze a pisze tylko :cheers:jakby wypila 0.5l na wymiane to bym bez wahania kupil :smile:

To najpierw kup i potem  zabieraj zdanie na temat tego motocykla , Bo widzę że  twój zasób wiedzy opiera się tylko o  gadanie i nic więcej.

Opublikowano
5 minut temu, Buziak napisał:

To najpierw kup i potem  zabieraj zdanie na temat tego motocykla , Bo widzę że  twój zasób wiedzy opiera się tylko o  gadanie i nic więcej.

nie bede dyskutowal bo mi sie nie chce

Opublikowano
12 godzin temu, Buziak napisał:

To najpierw kup i potem  zabieraj zdanie na temat tego motocykla

Buziak jeżeli masz inne, ugruntowane informacje na temat tego motocykla to powinieneś się nimi podzielić. Póki co to siejesz ferment i rzucasz słowo przeciwko słowu. Ja nie mam wiedzy na ten temat i się nie wypowiadam. Ty zjebałeś kolegę, bo uważasz inaczej, ale nie argumentujesz tego w żaden sposób - jesteś głupi, bo ja tak uważam - taki jest wydźwięk Twojej wypowiedzi.

Apleuje o ogarnięcie i merytorykę ;)

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

uuuujjjj tam,postawie na niemiecka technologie,kupie simsona:hihi:

Opublikowano
7 godzin temu, Piuriel napisał:

Buziak jeżeli masz inne, ugruntowane informacje na temat tego motocykla to powinieneś się nimi podzielić. Póki co to siejesz ferment i rzucasz słowo przeciwko słowu. Ja nie mam wiedzy na ten temat i się nie wypowiadam. Ty zjebałeś kolegę, bo uważasz inaczej, ale nie argumentujesz tego w żaden sposób - jesteś głupi, bo ja tak uważam - taki jest wydźwięk Twojej wypowiedzi.

Apleuje o ogarnięcie i merytorykę ;)

Tak mam osobiście sc59,  mam znajomych co mają i nikt z beczka na olej nie jeździ.  Fakt jest to motocykl w którym występuje potrzeba dolewania oleju, tak samo jak w r1 wyskakująca dwójka.   Wielu ma i im nie wyskakuje. 

Opublikowano (edytowane)

i nadal pokazujesz słabą wiedzę, ostatni egzemplarz który miał problem z 2 to RN09, potem na chwilę problem wrócił w R1M, swoją sc59 masz zaledwie ze 2-3 tyg i już uważasz że wiesz o niej wszystko, owszem nie będzie brała oleju pod warunkiem że ktoś jeździ jak c*pa, każdy wie że sc59 jak się da w palnik bierze olej i nie są to ilości 0.5 co wymianę a 0,2- 0,3 co trasę (ostrą), chyba że wiesz coś więcej niż sami inżynierowie tego motocykla którzy się przyznali że zj***li........

Edytowane przez kosmaty (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

chyba niepotrzebnie zaczynalem temat...skoro inni uwazaja ze na niczym sie nie znam to niech tak pozostanie...kupie cos to pokaze! enjoy!

Opublikowano
4 godziny temu, kosmaty napisał:

i nadal pokazujesz słabą wiedzę, ostatni egzemplarz który miał problem z 2 to RN09, potem na chwilę problem wrócił w R1M, swoją sc59 masz zaledwie ze 2-3 tyg i już uważasz że wiesz o niej wszystko, owszem nie będzie brała oleju pod warunkiem że ktoś jeździ jak c*pa, każdy wie że sc59 jak się da w palnik bierze olej i nie są to ilości 0.5 co wymianę a 0,2- 0,3 co trasę (ostrą), chyba że wiesz coś więcej niż sami inżynierowie tego motocykla którzy się przyznali że zj***li........

To była forma  stereotypu  który krąży  w świece    Tak samo jak w R1   tak samo w Sc59 wszystko zależy od   modelu i tak jak wspomniałeś od  kierowcy. Tak mam krótko ale zrobiłem już prawie 2 tysie od kupna i nie zauważyłem żadnego ubytku na bagnecie olejowym. Może nie latam na kole jak inni  użytkownicy Della ale na pewno potrafię  używać tej maszyny.

Każdy motocykl ma swoje zalety i wady

Opublikowano (edytowane)

a no to pewnie, uważam również że i najbardziej olejożerną sc59 da się pojechać tak że nie weźmie grama, (zawsze podkreślam, bierze olej jak się wysoko kręci)

Edytowane przez kosmaty (wyświetl historię edycji)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

wybor padl na gsxr 600 l1,wiecej o nim w dziale nasze motocykle :smile: