Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

VFR 750- ucieka paliwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po odpaleniu zimą mojej Hondy, zaczęło cieknąć paliwo, wręcz lało się z niej niemiłosiernie.

Dziś znalazłem trochę czasu, zdjąłem wszystkie plastiki, ale nic tam nie widzę, żeby coś nie było nie tak.

Jak ją dziś odpaliłem to nic paliwa nie uciekało. Wszystko wyglądało normalnie. Motocykl stał odpalony z 15 minut i i nic. Jakby nie było żadnego problemu.

Czy ktoś też tak miał, że po pierwszym odpaleniu uciekało paliwo, a już następnym razem było ok?

Jeżeli tak to gdzie szukać awarii?

Z góry dziękuję za pomoc!

Opublikowano

sprawdź wszystkie węże oraz pompe

Opublikowano (edytowane)

Mógł się przyciąć pływak lib zaworek iglicowy -  nadmiar paliwa wyleciał przez otwór przelewowy z gaźnika.

Przez zimę paliwo odparowało z gaźników powodując nienaturanie niskie położenia pływaków i otwarcie na stałe zaworków iglicowych -  po ponownym zalaniu paliwem któryś mógł nie zamknąć się na czas.

Obserowować - bardzo prawdopodobne , że sprawa się nie powtórzy przy regularnym użytkowaniu.

Chyba, że to już wtrysk - wtedy to co napisałem nie ma oczywiście zaostosowania :-)

Edytowane przez jcb (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Podejrzewam, że tak mogło się stać, gdyż moto nie było odpalane przez zimę.

Będę obserwował. Jeżeli znowu tak się stanie, to nie pozostanie nic innego jak zdejmowanie baku i szukania przyczyny :biggrin:

Dzięki za pomoc!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał, może to być spowodowane zejsciem pływaków i nie domknięciem się zaworków iglicowych. Raczej się juz nie powtórzy przy użytkowaniu na co dzień.