Skocz do zawartości
W ciągu najbliższych tygodni ta strona zmieni swój wygląd. Przygotuj się na aktualizację skryptu oprogramowania. ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć!

Mam jedno wolne miejsce w garażu wolno stojącym. 

Garaż ogrzewany z prądem, wodą, solidny. Miejsce na narzędzia, mały warsztat. A i jakaś kanapa żeby piwko zrobić też się znajdzie ;) 

Garaż stoi na terenie ogrodzonym, do bramy pilot.

W garażu stoi mój motocykl, szukam drugiej osoby.

Koszt - 100pln miesięcznie

Edytowane przez Broda (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Podbijam, cena zmalała do stówki miesięcznie :-) 

• 4 miesiące temu...
  • 7 lat później...
Opublikowano

Zaczynam zbierać oferty na budowę garażu i jeden wykonawca wycenił odwodnienie liniowe na 800 złotych razem z montażem. Czy to realna cena czy mnie zdziera? Sam system przecież nie kosztuje tyle...

Opublikowano

800 zł za odwodnienie z montażem to w sumie ok cena jeśli w to wchodzi materiał i robocizna. Sam system odwodnienia liniowego 3-4 metry to koszt około 200-350 złotych w zależności od jakości i typu kratki. Do tego dochodzi rura kanalizacyjna, złączki, cement, a przede wszystkim robocizna. Montaż odpływu liniowego przy wylewaniu posadzki to jakieś 3-4 godziny roboty dla dobrego fachowca - trzeba to dobrze wypoziomować, podłączyć do kanalizacji, obetonować. Jeśli oferta obejmuje cały pakiet to nie jest źle. Możesz oczywiście kupić sam materiał i dać do montażu taniej ale wtedy bierzesz na siebie ryzyko że coś nie pasuje czy jest źle dobrane. Ja zawsze wolę kompleksową ofertę gdzie wykonawca bierze odpowiedzialność za całość. Porównaj jeszcze z kilkoma innymi ekipami żeby mieć pewność że cena rynkowa. 

Opublikowano

Panowie - zanim zaczniecie przerzucać się reklamami i zaśmiecać wątek, wejdźcie do powitalni i się przedstawcie, żebyśmy wiedzieli o Was coś więcej niż tylko odwadnianie garażu.

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting