malynoone Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Witam. Ostatnio podłączyłem nowe aku odwrotnie jak potrzeba. Walnął główny bezpiecznik. Nie jestem pewien czy coś jeszcze bo moto nie pali. Stary aku był dead po zimie także nie wiem czy by odpalił gdyby nie numer z akumulatorem. Moje pytanie czy mogło się coś stać przez złe podłączenie aku. Po zainstalowaniu aku i ominięciu tego głównego bezpiecznika Moto odpalilo. Doszedł do 4k obrotów i zaczął gasnąć, nie reagował na gaz. Od tego momentu nie pali. Moto kręci i chce odpalić jakby zaskakiwał na pół sekundy ale to wszystko. Po jakimś czasie kręcenia czuć paliwo. Ktoś mógłby podpowiedzieć od czego zacząć. Od świec ? Problem z paliwem? Jakiś przekaźnik ? Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavo-s Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Sprawdź świece. Standardowy problem po zimie. Jeżeli zapalił a teraz nie chce zapalić to najprawdopodobniej padły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malynoone Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 No tak właśnie też słyszałem. Kurczę ciężko jest się tam dostać. Jest gdzieś jakiś poradnik jak się tam dostać. Na razie zdjalem bak i nie miałem czasu dalej grzebać. Dzięki za podpowiedź. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 w rn19 nie ma tragedii, musisz tylko mieć łamany klucz ewentualnie króciutki z możliwością przedłużenia aby wszedł pod ramą przy skrajnych świecach, zdejmij airboxa i masz w miarę dobry dostęp, aczkolwiek to co opisujesz raczej nie pasuje mi na problem ze świecami. Słyszysz że pompa pracuje ? jeśli kręciłeś manetą przy próbach palenia to i tak pozalewałeś świece, takie masz jak coś CR9EIX lub CR9EK. 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malynoone Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Kurczę dla mnie swiece średnio ale się nie znam. Manetką kręciłem wiec zalane na pewno. On jakby chciał odpalić ale nie może. Dla mnie coś z paliwem jakby. Na ułamek sekundy zalapuje nawet dym lekko idzie z wydechu. Może to info jakoś pomoże. Tak czy inaczej zobaczę te świece. Ten airbox to ten cały plastik pod filtrem ? Nie spierniczę niczego jak sam się za świece zabiorę ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavo-s Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Nie spierniczysz. A jak się zalał to i tak musisz świece wyczyścić. Od czegoś trzeba zacząc a najlepiej od najprostszych rzeczy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 tak, airbox to to w czym jest filtr będzie pare przewodów do odpięcia i to wszystko, teoretycznie można też wyjąć świeczki zdejmując boczki, odkręcając chłodnice i przesuwając ją do lag ale robisz po omacku 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi