Skocz do zawartości

Aplikacje wspomagające uniknięcie mandatu

Suchy-wolk

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio się "przejechałem" na Yanosiku. Jak odjeżdżali to ich oznaczyłem :P

Ogólnie polecam, czasami korzystam z nawigacji, choć nie jest najlepsza. Bardzo spodobała mi się funkcja wideorejestratora (choć też wymaga dopracowania), może troszkę brakuje np. przypomnienia jakie jest ograniczenie na drodze.

Na moto jak śmigam to telefon w tankbag i słuchawka do ucha. Tylko właśnie tak ostatnio straciłem słuchawki, zwiało mi tankbag z baku :biggrin:

A dostaliście dyplom rekordzisty za weekend majowy? :smile:

Edytowane przez Janus (wyświetl historię edycji)

Tak, dyplom z błędem ortograficznym :smile:

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Z Yanosika korzystam praktycznie caly czas jak jade autem i nie mialem jeszcze sytuacji zeby mnie nie ostrzegl o suszarce... Wiadomo jak jezdzisz drogami na ktorych jest bardzo maly ruch to moze byc problem bo nikt wczesniej pewnie z Yanosikiem nie jechal... No i funkcja omijania korkow jest swietna jezeli zobaczy ze przed toba jest duzy ruch i mala predkosc innych urzytkownikow to prowadzi cie bocznymi uliczkami i omijasz korek :smile:

Z Yanosika korzystam praktycznie caly czas jak jade autem i nie mialem jeszcze sytuacji zeby mnie nie ostrzegl o suszarce... Wiadomo jak jezdzisz drogami na ktorych jest bardzo maly ruch to moze byc problem bo nikt wczesniej pewnie z Yanosikiem nie jechal... No i funkcja omijania korkow jest swietna jezeli zobaczy ze przed toba jest duzy ruch i mala predkosc innych urzytkownikow to prowadzi cie bocznymi uliczkami i omijasz korek :smile:

Ale to jest jakaś funkcja do włączenia z tym omijaniem korków? Bo ja niczego takiego nie zauważyłem, nie widziałem.

Też korzystam z Yanosika, zawsze w aucie, ostatnio często na moto i na 2-3 lata zdarzyło mu się parę razy nie uprzedzić o kontroli, wcale nie na bocznych drogach i przy niewielkim ruchu. Częściej za to zdarzają mu się fałszywe alarmy lub nieumiejętne zgłoszenia np gdy nieoznakowany kogoś zatrzyma i stoi z włączonymi sygnałami na poboczu, to ludzie go zgłaszają jako suszarkę, chociaż pewnie wypiszą mandat i pojadą.