nogger Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Wybrałem się dziś na moto bajzel i wracałem w największy deszcz :] Przemokłem całkowicie, jeansy wyschną ale co ze skórzaną kurtką i rękawicami? Mam je po prostu wysuszyć i się nie przejmować? Czy po wyschnięciu potraktować je jakimiś środkiem? Rękawice już się robią sztywne...Jak Wy dbacie o swój skórzany ubiór? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario29 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Jak wyschnie powinieneś ja nasmarować woskiem do skór .Na bajzlu można kupić środki do pielęgnacji środek do mycia i wosk.Jak ci raz namokła to sie obejdzie ale za którymś razem musisz nawoskować bo zacznie pękać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Chyba nie wolno suszyć sposobami typu - suszara , albo koło grzejnika - powinna sama wyschnąć, no a potem warto natłuścić - tak słyszałem, ale nie wiem ile w tym prawdy 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO EL Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Kup sobie olejek dla dzieci , i smaruj skóre co jakis czas , mi skóra wytrzymuje w ulewie na jakies 150 kilo 0 Cytuj CBR RR 900- CBR XX 1100 - ZZR 1400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogger Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Ale ta oliwka to w ramach konserwacji takze sie sprawdza? Czy tylko jako warstwa przeciwdeszczowa? Mi chodzi tylko o to jak sie konserwuje skore bo po dzisiejszej jezdzie to juz sie rozgladam za jakims kombinezonem foliowym:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 A czy jak taką oliwką ją potraktuje to czy zbytnio kurzu nie będzie łapała?? 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario29 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Ale ta oliwka to w ramach konserwacji takze sie sprawdza? Czy tylko jako warstwa przeciwdeszczowa? Mi chodzi tylko o to jak sie konserwuje skore bo po dzisiejszej jezdzie to juz sie rozgladam za jakims kombinezonem foliowym:)Nie licz na to że jakikolwiek ciuch na moto wytrzyma w ulewe dłużej ni 30 minut.Kup sobie kombinezon taki jak był ostatnio w lidlu lub coś w tym stylu.Może być jednoczęściowy lub dwuczęściowy jak dłuższa ulewa to do tego nakładki na buty tego samego typu i rękawice.Tylko to ma jedną wade nie przepuszcza deszczu ale też powietrza.I jak sie w zapakujesz w ciepły dzień to jesteś mokry od potu a nie od deszczu. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/giggle.gifA czy jak taką oliwką ją potraktuje to czy zbytnio kurzu nie będzie łapała??Tylko wosk specjalny do skór.Posmaruj auto woskiem a oliwką 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 ściągasz buciki i wylewasz "wodę" jak z kalosza hehe, albo tańsza alternatywa - worki od dziadka po nawozie z 3 szt. powinny wystarczyć http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/giggle.gif 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario29 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Nie licz na to że jakikolwiek ciuch na moto wytrzyma w ulewe dłużej ni 30 minut.Kup sobie kombinezon taki jak był ostatnio w lidlu lub coś w tym stylu.Może być jednoczęściowy lub dwuczęściowy jak dłuższa ulewa to do tego nakładki na buty tego samego typu i rękawice.Tylko to ma jedną wade nie przepuszcza deszczu ale też powietrza.I jak sie w zapakujesz w ciepły dzień to jesteś mokry od potu a nie od deszczu. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/giggle.gifTylko wosk specjalny do skór.Posmaruj auto woskiem a oliwką Wosk nawilża zabezpiecza przed przemakaniem i nie przyjmuje kurzuTaki to urok na moto albo to pokochasz albo se odpuść 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek1968 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 1.Można kupić olejek Bambino dla dzieci i sobie nasmarować mocno skórę, potem jak wyschnie przepolerować żeby się nie lepiła od tłuszczu.2.Można kupić w Daichmanie takie specjalne spraje do skór (coś koło 15zł). Jeden jest impregnat a drugi konserwant. Z doświadczenia wiem że szybko wyparowuje :(3.Można (było) na bajzlu kupić taki specjalny smalec z wosku pszczelego do smarowania i impregnowania. Mała konserwa kosztuje coś koło 20 zł ale bardzie się opłaca kupić dużą za 50 bo jest kilka razy większa niż ta mała. Do tego dają gąbkę do smarowania. I powiem że to jest drogie ale niezłe.A jak skóra namoknie to ją wieszam w domu (nie na słońcu na balkonie i nie na kaloryferze) i sama schnie. Jak ją systematycznie konserwujesz tymi smarami co wyżej opisałem to nie trzeba nic robić... 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 mi po bardzo konkretnym przemoczeniu, okolo tysiaca kilometrow w dwa dni non stop ulewa, kombinezon sechł tydzień i miejscami spleśniał http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif generalnie smarowałem go, czyściłem z 10 razy a i tak dalej podśmierduje http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif Teraz mamn drugi i jak będę gdzieś dalej się wybierał to tylko z 'kaczką' aczkolwiek jak ostatnio takową oglądałem to jest to spory bagaż http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi