Skocz do zawartości

Jak odbierają was kumple? Skuter czy motocykl?

Mirek1

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, zakładam ten temat tylko z czystej ciekawości nie chce wywoływać żadnej wojny. Na co dzień śmigam na BMW r1200 ale mam drugi motocykl o nadwoziu skuter (tak to nazywam) Burgmana. Moi kumple naśmiewają się ze mnie gdy na niego wsiadam rzucając w moją stronę uszczypliwości. Zastanawiam się tylko czy moich znajomych zazdrość ściska z komfortu i wygody jaką oferuje mój poczciwy burgmanczy u Was też jest to samo? Ogólnie to mam to w d*pie bo jeżdżę tym na czym mam ochotę ale ciekawi mnie jak to jest w innym otoczeniu?

Jakoś specjalnie nigdy nie zastanawiałem się nad tym, jak odbierają mnie inni motocykliści. Mam Burgmana 400, bo w 100% sprawdza się w tym, po co go kupiłem. Czyli pali umiarkowanie (4l/100 km), rusza szybciej niż puszki, nie muszę stać w korkach, kask z kamerą wchodzi do kufra, a pod siedzenie pół koszyka zakupów z marketu, jaki znajduje się po drodze z firmy do domu.

W większości przypadków jestem na ulicach pozdrawiany przez innych motocyklistów, więc chyba poznają, że to motocykl, a nie "50" :-)

Edytowane przez ciesu (wyświetl historię edycji)

Burek 400 K3:
icon3.png

Nie no pewnie że burgman nie wygląda jak 50, i jest to pełnoprawny motocykl o nadwoziu typu skuter, oprócz znajomych z którymi śmigam nie spotkały mnie nigdy żadne docinki ale wiadomo że wśród obcych to też jest inaczej niż wśród znajomych z którymi spotykasz się na co dzień

Zmień znajomych:biggrin:

A tak poważnie zazdroszczą:riding: że masz w czymś wybrać nie przejmują się docinkami ważne że ty masz z tego "fan" 

Szerokości i do gdzieś na trasie LWG.

2 godziny temu, Marttino napisał:

Zmień znajomych:biggrin:

A tak poważnie zazdroszczą:riding: że masz w czymś wybrać nie przejmują się docinkami ważne że ty masz z tego "fan" 

Szerokości i do gdzieś na trasie LWG.

Ja to mam ich docinki gdzieś, obracam wszytsko w żart bo to w sumie są żarty. I właśnie też uważam że żal im tyłek nie raz ściska :biggrin: Dzięki za odpowiedz teraz wiem że to z moimi znajomymi jest coś nie tak :P

Nie obraź sie ,ale ten temat jest kompletnie bez sensu.Masz jakieś kompleksy związane z typem pojazdu którego używasz?Na prawdę słowo daję nie rozumiem tego zagadnienia:)

19 godzin temu, Jastrząb napisał:

Nie obraź sie ,ale ten temat jest kompletnie bez sensu.Masz jakieś kompleksy związane z typem pojazdu którego używasz?Na prawdę słowo daję nie rozumiem tego zagadnienia:)

Siema ja nie mam może Ty masz? Jezdzę na różnych motocyklach, radzę przeczytać temat ze zrozumieniem.

Już samo zadawanie takiego pytania"jak kumple mnie widzą"świadczy o tym że masz jakiś problem.Ja rozumiem pytanie czyli jego treść ale nie widzę sensu w jakim to pytanie zadałeś.

Jestem juz na tym forum jakiś czas i jeszcze nie widziałem durniejszego pytania.Bo co mnie obchodzi co ludzie myślą ,ważne jest co ja myslę i co Mnie sie podoba ,a nie jak inni mnie postrzegają.Teraz dotarło do Ciebie co mam na myśli???

Edytowane przez Jastrząb (wyświetl historię edycji)

Dawno nie zaglądałem na forum, ale wypowiem się w temacie.

Zdarza mi się jeździć z 50, 125 i pomimo że krew nieraz mnie zalewa ze względu na prędkość to raczej znaczenie ma z kim się jedzie a nie na czym ten ktoś jedzie.

Szerokości wszystkim i nie szukajmy problemu gdzie go nie ma.

Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć :smile:

• 2 tygodnie później...

Dokładnie nie ma co się śmiać. Oddając moją Modliszkę do serwisu i na czas ogarnięcia dostałem Kawasaki j300. Super skuter a na trasie spokojnie sobie leciałem 120. Mega wygoda jesli chodzi o tyłek. Pewnie gdybym mieszkał w mieście bardzo poważnie rozważał bym zakup skutera w tej klasie.

• 4 miesiące temu...

Ja nie wiem czemu się tak utarło o te skutery, może i wygląda to komicznie ale kiedyś wszyscy  smiali sie z aut automatycznych a teraz co drugie auto to automat. Skuter to też taka wygoda jak w aucie z automatem, moze i wygląda jak kibelek z kółkami ale jest wygodny i założe się że połowa Twoich znajomych zaczynała swoją przygodę na jakimś pegeocie 50 właśnie wyglądający jak taki kibelek :D

Dwa koła, to dwa koła! Myślę że nie ważne czy to motocykl, skuter czy inne cudo. Pasja ta sama, radość z jazdy na jednośladzie ta sama! :) LwG dla każdego, najwyżej czasami ktoś nie odwzajemni gestu ;)

• 3 miesiące temu...

Ja jeżdżę skuterkiem 50, może wyglądam na nim jak debil ale kompletnie się tym nie przejmuje bo jazda sprawia mi ogromną radość. Poza tym przejechałem nim więcej km niż nie jeden "motocyklista" który w weekend wyprowadza maszynę i jeździ lansujac się po wlokniarzy. Według mnie nie jest ważne to czym kto jeździ tylko czy sprawia mu to radość.