Piuriel
Powitać szanowne grono.
Jak większość wie poprzedni mój motocykl, którym była czarna CBR PC40 została sprzedana i zajmuje się nią obecnie kolega z forum. Dobrze się złożyło, bo została na naszym "podwórku".
Przyszła pora na następcę. Temat nie był łatwy. Testowałem sporo sprzętów, które brałem pod uwagę. Ducati, Yamahę, Triumpha, KTMa, na Aprili tylko siedziałem.
Wszystkie powyżej to nakedy i żadnemu nie można było niczego zarzucić. Wybór był kwestią gustu i własnych fanaberii bardziej niż wad, któregoś z powyższych. Biłem się z myślami do samego końca między KTM a Aprilia.
Niestety pan sprzedawca z Aprili nie odezwał się i tym sposobem nie sprzedał. Przykro mi nie jest, jemu powinno
Nowy nabytek to KTM 1290 Super Duke R 2017r. Kolor czarny. Model demo z Łódzkiego Profi. Motocykl był wyposażony w kompletny pakiet elektroniki
Cena była na tyle atrakcyjna, że postanowiłem doposażyć sprzęt w trochę dodatków. Co wjechało:
-Regulowane sety KTM Powerparts. Mam krótkie nóżki i potrzebuję regulacji, w Hondzie też miałem.
-Pokrywa siedzenia pasażer KTM Powerparts.
-Krótki ogon (tail tidy)KTM Powerparts.
-Kompletny układ wydechowy Akrapovic EVO Line, filtr powietrza K&N i mapa pod ten zestaw.
KTM ma przejechane ~3000km. Podczas akcji serwisowej za mojej kadencji została wymieniona pompa paliwa oraz pompa hamulcowa Brembo.
Na motocyklu nawet w sumie nie siedziałem jeszcze. Stoi w profi, bo zima i brzydko.
Poniżej zdjęcia jak wygląda..
Generalnie to czekam na trochę pogody, żeby chociaż po osiedlu się przejechać