Skocz do zawartości

Honda CBR 125R JC39 na wtrysku z kitem ATHENA 170ccm

Rastaf

Rekomendowane odpowiedzi

Świetny motocykl na początek, po jego modyfikacjach ma około 20KM i śmiało można latać wokół komina z dorosłymi braciszkami uzyskując prędkość przelotową w okolicy 120km/h.

Jestem pierwszym posiadaczem motocykla w Polsce, sprowadziłem go na jesieni 2015r. motocykl miał popękaną zaczepy czachy i została ona wymieniona na nową oryginalną Hondy.
Motocykl na tą chwilę jest w perfekcyjnym stanie, wszystkie wymiany podczas mojej eksploatacji były robionę na czas. 
Motocykl na wiosnę tego roku przeszedł Tuning, zamontowano sportowy cylinder włoskiej martki ATHENA 170ccm wraz z komputerem zmieniającym mapę silnika ECU. Montaż tego zestawu został opisany na Forum Łódzkich Motocyklistów w temacie: Montaż Kitu Athena 170Ccm Ecu Do Hondy Cbr 125R Jc39.
Po tak zmodyfikowanym motorku przyszedł czas na kolejne modyfikacje:
-wymieniono łańcuch na DID 428NZ (najmocniejszy bezoringowy)
-świece irydową NGK
-podczas docierania motocykla pięciokrotnie wymieniano olej MOTUL 5100
-filtr powietrza
-kompletne sprzęgło EBC wraz z sprężynami EBC
-zamontowano przełącznik do wymuszenia wentylatora na chłodnicy
-wymieniono opony na nowe, przód Micheli Pilot, tył Continental ContiGo.
Motocykl jak widać doinwestowany i ktoś kto go kupie będzie miał dużą frajdę z jazdy.

Rok produkcji motocykla 2007, rok pierwszej rejestracji 2008.

Przebieg 21tyś, przy przebiegu 18,5tyś był wymieniony cylinder z tłokiem i reszta.

Cena 6750zł do delikatnej negocjacji, Motocykl zarejestrowany na 125ccm i 11kW więc śmiało można nim jeździć na kat. B oraz A1.

Kontakt: Szymon

tel: 510061063

mail: sz.plonka@wp.pl

https://www.olx.pl/oferta/honda-cbr125r-jc39-na-wtrysku-z-kit-athena-170cmm-ecu-nie-nsr-yzf-rs-CID5-IDoEMlA.html

• 3 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...