Skocz do zawartości

Triumph Sprint ST 1050

karpiu

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Mur67 napisał:

A i widzę że masz oryginalne kufry.. Sprawdzaj co jakiś czas mocowania - zwłaszcza miejsca mocowanie do aluminiowego chwytu za kanapą - u mnie po jakimś 1-1,5  roku odlew pękł na pół pomiędzy śrubami od drgań. Dobrym motywem jest też kawałek gumowego węża  na bolce wchodzące w kufry - nie biją tak podczas jazdy.

Kufry to będą na tym moto tylko od święta. Na tych bolcach już jest jakiś patent. Chyba były owinięte izolacją, nie przeglądałem się. Moto będzie u mnie w środę to wszystko się obada co i jak.

Dzięki za info!

To może jakieś oblewanie na mieście wspólne w okolicy lutego?

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Z ciekawości dzwoniłem do Edka w sprawie komina. Gdzie zazwyczaj koszta to ok 200-300zl tak tutaj 600 :smile:

Aha, tankbag mam na sprzedaż. Triumph ma plastikowy bak :smile:

Edytowane przez karpiu (wyświetl historię edycji)

Przyjechał. Szykuje się do sezonu. Jedno moje niedopatrzenie. Brak ABS. Oglądałem tyle ogłoszeń i chyba zadziałało podjaranie tematem, że kupiłem ten egzemplarz bez.

Trudno, trzeba się szkolić bez :P

Na plus - mój mechanik mówi, że silnik cyka jak trzeba. :)

Edytowane przez karpiu (wyświetl historię edycji)

Karpiu, jak zostało ci trochę gotówki to zainwestuj sobie w sprężyny do zawieszenia. Przód i tył. Przy Twojej wadze + ewentualnie Krysia na serio zrobi to olbrzymią różnicę. 

Nie chodzi mi o korpus amortyzatora, bo to czy będzie standardowy, hyperpro czy ohlins to ma znaczenie tylko w działaniu, odbicia, dobicia itd. Chodzi mi o sprężyny. W standarowym moto - 99% na drogach sprężyny zakładane są na wagę kierowcy 75 kg w ciuchach ! Ty w ciuchach ważysz prawie 2 razy tyle :smile: Na sprężynie powinienes mieć oznaczenie- jak możesz to je spisz a będziesz wiedział w jakich granicach twardości masz sprężynę. Bez dobrze dobranych twardości sprężyn pod wage nie ustawisz SAG-u od którego tak na serio zaczyna się zabawę z zawieszeniem :smile:

Muszę poczytać i popytać. Nie wiem nawet za bardzo czego szukać. Czy liniowe, czy progresywne. Raczej nie będzie torowania częstego, prędzej jakieś Kulikowisko ze 2 razy a tak to trasy i miasto.

Polecam Ci tylko liniowe. Progresywne nadają się do typowych turystyków typu Africa, gdzie w jednej chwili możesz zjechać na szuter. A i w progresywnych nie ustawisz SAG-u... A i pamiętaj bo to częsty błąd... jak wymieniasz to wymieniaj od razu przód i tył. Najgorsze co można zrobić to wymienić tylko jedno z tych a tak wiele osób robi, wymienia w lagach i cieszy się, że moto nie nurkuje - a w zakręcie nie da się jechać :smile:

Muszą być. Hyperpro to jest pro firma, która daje zawieszenia do torowania - a do torowania tylko liniowe sprężyny. Napisz do tego gościa http://ltd34.pl/ na fb https://www.facebook.com/LTD-34-213028588768198/?ref=br_rs . On ustawia wielu czołowych polskich zawodników własnie na hyperpro. Wiec do części ma dostęp - a przy okazji spoko gościu i doradzi co i jak. 

Edytowane przez rooland (wyświetl historię edycji)

• 4 tygodnie później...

Piękny motocykl gratuluje zakupu, super silnik no i sylwetka motocykla na pewno obróci nie jedna głowę na ulicy. Niech służy jak najdłużej !!!