Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Triumph Sprint ST 1050

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Stało się. Bandzior się sprzedał i zacząłem szukać nowego moto. Były pomysły na VFR, CBF1000, FZ1 GT.. Mój mechanik mówi o nich, że są "Poprawne" czyli jeżdżą, hamują, przyspieszają ale nie mają tego czegoś.. W jego języku to coś mają Apirlki, MV Agusta i np Triumph.. Więc padło na tego ostatniego. Na allegro był/jest jeden dlatego wskoczyłem na olx i tam już było więcej.

Założyłem, że nie jadę jednak dalej niż 200km (był plan na fazera w Gdańsku ale logistyka mi padła i nie udało się - może i lepiej).

120km od Łodzi, w pięknej wsi  niedaleko Słupcy stał i czekał na mnie ten oto egzemplarz. Biały, agresywny i ma to COŚ. Jest więcej niż poprawny.

2007 rok, 35 tyś przebiegu. ABS, oplot przód i tył, grzane manetki. Moto miało coś ala parkingówka na lewy bok. Opony przód 0517, tył 4015 Michelin Pilot Road 3. Zegary prezentują się pięknie, ma nawet jakiś komputerek pokładowy. Z tego co czytałem to da się w nim w prosty sposób modyfikować mapy więc będzie można coś grzebnąć.

Pozostaje zarejestrować, zrobić duży serwis przed sezonem i latać. Poniżej kilka fotek i do zobaczenia na rozpoczęciu. Chociaż wątpię żebym wytrzymał z jazdą do kwietnia :P

EDIT: Zapomniałem jeszcze, że ma akcesoryjny amorek HyperPro :-)

2018-01-12 12.26.11.jpg

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

7.JPG

6.JPG

8.JPG

Edytowane przez karpiu (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

fajny :smile:

Opublikowano

Prezentuję się zacnie :smile: 

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Opublikowano

Rewelacyjnie wygląda. Nie znam się, ale to zestawienie kolorów mi się podoba bardzo. Bedziesz widoczny z daleka.

Oby się sprawował jak najdłużej.

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Aha, z dodatków jakie planuje w tym roku to oczywiście komin bo musi grać jak trzeba. Na 99% będzie to Dominator tylko nie wiem który będzie lepiej pasował.

No i cena, za podwójny oczywiście 2 razy tyle :-)

810e2571bb16bed2dcc7010cb65ebec2.jpg

650b129939723eed996c74f3a2dd402e.jpg

Opublikowano

fajny sprzecior , taki troche policyjny:P

Opublikowano

Gratulację, bardzo ładnie wygląda.

Tak jak @LAFAY napisał...z daleka można się będzie zestrachać, że już po prawku :smile:

Opublikowano

bardzo ładne moto. good job :smile:

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Dekat dodaje coś mocy i momentu. Jeszcze cos dla czego warto wydać na niego 400zl? :smile:

Opublikowano

Ładne moto gratulacje ja sam na jesień kupiłem podobnego .

image.jpeg

Opublikowano
2 godziny temu, karpiu napisał:

Dekat dodaje coś mocy i momentu. Jeszcze cos dla czego warto wydać na niego 400zl? :smile:

Konieczne będą nowe mapy, bez nich tylko straci.

Opublikowano

Nie kombinuj Rafał z wycinaniem katów itp. Potem lipa przy sprzedaży, bo rzeźnik ludzie myślą. Ja bym zostawił tak jak jest. 3 rurki ladnie zdobią i są ori.

Ewentualnie podejdź do kogoś kto potrafi poprawić brzmienie oryginalnego wydechu.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Kata oszczędzam. Chce założyć jeden komin od Dominatora. Pamiętam właśnie, że przy wtrysku jak zakłada się przelot to już trzeba stroić silnik pod ten konkretny wydech. 

Opublikowano

Triumph - nie wiem, nie znam się - ale ta sztuka wygląda pięknie! Kolor, kufry! Niech wozi bezpieczenie i bezawaryjnie! Gratuluję zakupu.

Opublikowano

Gratulacje zakupu, moto prezentuje się pięknie. Z tymi kuframi, aż się prosi pomknąć gdzieś dalej w trasę ;) 

Opublikowano

Piękna maszyna, gratuluje zakupu :smile: Sam kiedyś o takiej myślałem ale kupiłem Honde... i teraz jak tak patrze to może był to błąd :smile: 

Opublikowano

Miodek opcja, zacny sprzęcior. Tylko te kominy musisz zrobić, aby ładnie dudniły :riding:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

No gratulacje, piekny sprzęcik 

Opublikowano

Gratulacje :smile: piękna nowa niunia! 

Serdecznie zapraszam :
logo_czarny_racing.png.34e721961f718874ac5554676f49a17f.png
Sklep Metro
Wrocławska 1
91-052 Łódź
42 654 29 68

Opublikowano (edytowane)

No Panie miodzio maszyna .Sprzedający raczej był zmuszony powiedzieć ci wszystko o moto inaczej wiadomo wycieczka do lasu :biggrin::biggrin::biggrin:

PS.

1.Mam nadzieje że dałeś mu na zimnym

2.Kiedy palenie kapcia

3.Kiedy opijamy Riff czeka :cheers:

Czekamy na filmik :biggrin:

Edytowane przez tomahouk (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
3 godziny temu, tomahouk napisał:

.Sprzedający raczej był zmuszony powiedzieć ci wszystko o moto inaczej wiadomo wycieczka do lasu

W lesie na spacerze to pewnie opowiadał o motocyklu już :biggrin:
-Dzień dobry, przejdziemy się tam do lasu i mi pan wszystko opowie, zapraszam ;)

#TakByło

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)

Ładny...

Gratulacje... teraz tylko do kompletu biały kask, czarny kombik - i zawsze będziesz miał drogę wolną :smile:

wymiana komina doda parę kucy ( u mnie ok 10%) a o dłubaniu przy mapach w tym silniku słyszałem bardzo rożne opinie.

A i widzę że masz oryginalne kufry.. Sprawdzaj co jakiś czas mocowania - zwłaszcza miejsca mocowanie do aluminiowego chwytu za kanapą - u mnie po jakimś 1-1,5  roku odlew pękł na pół pomiędzy śrubami od drgań. Dobrym motywem jest też kawałek gumowego węża  na bolce wchodzące w kufry - nie biją tak podczas jazdy.

Edytowane przez Mur67
literówka (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Prezentuje się naprawdę super, po ŁDZ chyba za dużo takich nie lata. A co do tłumika, brał bym pojedynczy. Będzie robił robotę :smile:

" The helmet hides feelings that cannot be understood " - A. Senna

Opublikowano

No ładny ładny, ciekawy sprzęt😁 dominator- polecam;d weź jedną rurkę😁 jak chcesz moge ci podesłać filmik jak 954 chodziła na HP1😈😈