Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Trudny wybór - moto do 12k PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ma abs? :-)

Opublikowano

no niestety musisz dołożyć ale cena dla ciebie bedzie dobra wiec na abs ci wystarczy:P

Opublikowano

Wszystko cacy ale chcę już moto na wtrysku. Także odpada :-)

Opublikowano
5 godzin temu, karpiu napisał:

Wszystko cacy ale chcę już moto na wtrysku. Także odpada :-)

Karpik poczekaj jeszcze trochę. Teraz nie ma co szukać moto.  Możesz trafić   fajną sztukę  ale i bubel. W sumie to nie ma na to reguły. Ale jak już się zdecydowałeś na zmianę moto  to ja bym już poczekał do ciepłych dni. Co to za  kupowanie jak nawet nie pojeździsz dobrze podczas oglądania.   Popatrz trochę miej rękę na pulsie  może coś sie pokaże godne uwagi bliżej   Maja.

Opublikowano

nie ma reguły.
ja swoją FZ1 kupiłem po 15min oglądania w podwarszawskim garażu, bez jazdy próbnej - na zewnątrz lało jak diabli.
co prawda było to w 2009 roku, moto 3 letnie (z 2006), najechane niecałe 20tyś km, więc prawie nówka... ;) ... jak napisał Mateusz, pewnie nie wytrzyma do maja :moto:

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Ok. Zarezerwowane FZ1 w Gdańsku małą zaliczką. W przyszłym tygodniu jadę obejrzeć.

Ktoś ma ochotę na tripa do Gdańska?

Pewnie i tak wyjdzie, że pojadę sam ale zawsze jest do kogo gębę otworzyć :smile:

Opublikowano

Mordo z tymi zaliczkami to śliskie tematy bywają.
Weź kogoś, kto lepiej niż Ty ogarnia tematy stanu moto niczego Ci nie ujmując, ale jak to -mówią zawsze znajdzie się większa ryba :biggrin:
Ja pracuję, nie mogę tripować ;)

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

To jest salon. Wątpię żeby tu był wałek. Wpłacam 5 stowek i czekają aż przyjadę zobaczyć moto. W ten sposób w pewnym sensie go sobie rezerwuje. Jadę na miejsce, oglądam. Jak nie pasuje to zaliczka się zwraca. Zaliczka zawsze jest zwrotna. Zadatek nie.

Jak nikogo nie znajdę to jadę sam. Mechanik którego pytałem chciał 500zl :sad2:

Opublikowano

Zaliczka/zadatek no właśnie.
-Ja się na tym nie znam i bym kazał sp***dalać a nie zadatek :biggrin:

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

zdejmijcie owiewki boczne - nie powinno być problemu - raptem odpiąć 2 kierunki, odkręcić łącznie z 7 śrub, i masz lepszy wgląd pod owiewki.

ogólnie nic nie rzuca się w oczy patrząc na zdjęcia tej sztuki z Gdańska, więc ciekawi mnie co tam znajdziesz :ph34r::laugh2:
Tymczasem tylko z lewej strony na przednim błotniku brakuje naklejki "ABS".

pamiętam, że małym minusem w FZ1 było to, że crash pady mocuje się do... bloku silnika :blink:

ps. wrzuciłem ten link na forum Fazer'a - może ktoś to już oglądał/zna i podzieli  się informacją.

Opublikowano

Karpiu,

Wstępne uwagi od znajomków z forum fazera:
1. bikemaster to znana firma w trójmieście - na potęgę sprowadzają moto z UK (ale i innymi handlują), mają i fajne sprzęty, i ulepy, zawsze ładnie wyczyszczone i odpicowane. Znam kilka osob które pojechały obejrzeć sprzęta w którym znalazły się jakieś mankamenty przez które zrezygnowali z zakupu (np kupując er6n dla dziewczyny też oglądaliśmy jedną od nich i nie podobały mi się ślady jakiejś przygody na chłodnicy). Natomiast żeby nie straszyć - znam kilka osób z motkami od nich, chwalą je sobie a moto nie sprawiają problemu.
Tak więc moto od nich jak najbardziej na tak, natomiast tylko z specem
2. Widać że delikatnie leżał na lewym, pozatym przebieg nierealny, popatrz na tarcze hamulcowe. Cena bardzo atrakcyjna z tym że angliki przeważnie są tańsze

Znajomek z 3miasta zadeklarował, że podjedzie na początku przyszłego tygodnia do nich, oblukać i dać wstępne info, natomiast poza zlookaniem jakiś podstawowych kwestii takich jak ograniczniki, chłodnica itp nie jest w stanie określić stanu technicznego. Także może wstrzymaj się do tego czasu z podróżą.

Opublikowano

W niedzielę latam na pitach z ekipą z trójmiasta to też podpytam może znają kogoś z tego komisu.

Jak szukałem trzy lata temu sprzętu to przez przypadek byłe u nich i oglądałem kilka sztuk. Moje wrażenia były takie, że  ulepów raczej nie mieli ale o igłę też ciężko. Generalnie sprzętów na hali mieli kilkadziesiąt sztuk, działają też od kilku  lat więc jakby za bardzo kombinowali to wieść by się szybko rozniosła  ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat do zamknięcia, dziękuję :-)