Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Trudny wybór - moto do 12k PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czołem,

Bandit ma już nowego nabywcę i teraz problem z zakupem następnego moto. Korci ciągle naked ale lubię czasem wyskoczyć w trasę 300-400km a to już męczące. Może coś po środku? Chodzi za mną CBR F4i, CBF1000, może jakieś XJ6, FZ1, FZ6. A może jednak Bandit 1250 nowszej generacji?

Ważę ok 120kg, 180cm wzrostu. Budżet jaki jest taki jest. Raczej wolałbym kupić coś w okolicy 10k żeby mieć te 2k wolne na jakieś drobne robótki przy nowym moto.

Plis help maj frend!

Edytowane przez karpiu (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Fz1

Temat do zamknięcia.

Serio to chyba najlepsza maszyna. Odpowiednik obecnej MT10.

Nie wiem ile kosztują jakie roczniki, ale wymieniłeś ten model więc brany jest pod uwagę.

Piec z R1 po lekkim spa wygładzającym. Motobanda.pl chyba nawet mieli filmik cały o tym modelu.

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)

Ja mam 188cm i 105kg śmigam banditem 650S z 2010r. Bardzo wygodna pozycja, można polatać po mieście i w dalsze trasy, polecam :smile:

Edytowane przez eramus (wyświetl historię edycji)

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Opublikowano
9 godzin temu, Piuriel napisał:

Fz1

Temat do zamknięcia.

Serio to chyba najlepsza maszyna. Odpowiednik obecnej MT10.

W takich pieniądzach nie kupi w dobrym stanie FZ1, chyba że FZS 1000. 

Opublikowano

FZ1s to bardzo fajny wybòr.

3 lata użytkowałem to cudo:

https://www.bikepics.com/pictures/1981712/2006-yamaha-fz-1

Znakomite w mieście (zdejmowałem boczne owiewki), nie wspominając o trasie (2 osoby, pełen kufer) i latało jak ta lala ;)

Niestety jak przedmòwca, za 12k może być trudno.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano (edytowane)

Znalazłem 2 sztuki FZ1 w moim przedziale cenowym. Pytanie co z nimi jest nie tak :-)

https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-fz-yamaha-fazer-fz1-1000-cb1000-z1000-ID6z1pOx.html

http://allegro.pl/yamaha-fz1-2006r-i7102261921.html

Mimo mojego braku przekonania do Vek to ten jest piękny w tej cenie :-)

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-vfr-800-v-tec-abs-2008-vtec-bandit-hornet-v-tec-ID6z9LvN.html

Opublikowano
4 godziny temu, Piuriel napisał:

VFR świętny sprzęt.

http://allegro.pl/yamaha-fz1-2006r-i7102261921.html

ta myślę, że do obejrzenia z tych co wkleiłeś.

Ja bym odpuścił. Na szybko co sprawdziłem. Malowanic (czarny dopiero od 2007 na rynek amerykański), lagi od wersji S, w dwie strony to wycieczka prawie 700 km to trochę za daleko żeby oglądać ulepa :sad2:

Opublikowano

z tego co wymieniłeś brałbym FZ1 :P FZS1000 jeździłem trochę, parę km się tym nawinęło, starsza siostra.. świetne moto. kupa mocy, sporo momentu, można zaskoczyć niejednego sporta ;]

a co do V-ek.. przekonałem się - raz wsiądziesz, nie będziesz chciał wracać do rzędówki :biggrin:

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj jeszcze dostałem ofertę na FZ6N 2007 rok ABS, 15 tyś nalotu. Dlatego o tym piszę bo to dobry znajomy mojego kumpla i on ręczy za to moto.

Typek tak dużo pracuje, że przez 4 lata zrobił ok 2,5 tyś km. Moto stoi i pachnie. Z kim bym nie gadał to igła niby i brać w ciemno.

Chce 12k PLN za ten Fazerka. Myślę, że 100KM i do tego na wtrysku wystarczy mi na drugie moto.

Brat kupuje VFR - czemu serwis ma być 4 x droższy?

Opublikowano

Fz6 to też bardzo poreczne moto. Lekkie i fajnie się prowadzi. Mocy znaczenie więcej niż w bandziorze. Bedziesz zadowolony. Dobra opona i zawias ustaw pod swoje 4 litery i dobrze będzie latać po torze. Warto założyć oplot jak nie ma.

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)

Wiem, że jest drożej ale aż cztery razy? @hubert możesz też pchnąć do mnie przy okazji?

@karpiu tylko czy przy nakedzie nie będzie Ci brakowało choć trochę owiewek na dalsze trasy? 

Edytowane przez Pajmon (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

ale FZ6 ma 100KM, VS FZ1 ze 150KM - to trochę różnica ;)

będziesz wachlował biegami przy FZ6, gdy na FZ1 cały czas możesz na 6 lecieć ;)

szukałbym FZ1, ale w wersji z owiewką, chociaż przednią (boczne to rarytas ;) )

Opublikowano

tak.. opis zachęca do jego obejrzenia..

"przebieg nie krencony motor był nie urzywany przez pare lat".. :mellow:

O FZS krzychoslava popytaj ;)

dozbieraj i nowsze fz1 S już lepiej ;)

https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-fz-1-fazer-gt-abs-fz1-super-stan-raty-transport-ID6znO1c.html

Opublikowano

Wiem wiem, też na to zwróciłem uwagę ale co poradzisz. Może będzie perełka od analfabety :-)

FZ6N mam pewniaka. Co do owiewek - póki co zrobiłem przez 3 sezony 2 dłuższe trasy. Stąd moje rozważania jednak co do nakeda.

Opublikowano
3 godziny temu, karpiu napisał:

Wczoraj jeszcze dostałem ofertę na FZ6N 2007 rok ABS, 15 tyś nalotu. Dlatego o tym piszę bo to dobry znajomy mojego kumpla i on ręczy za to moto.

Typek tak dużo pracuje, że przez 4 lata zrobił ok 2,5 tyś km. Moto stoi i pachnie. Z kim bym nie gadał to igła niby i brać w ciemno.

Chce 12k PLN za ten Fazerka. Myślę, że 100KM i do tego na wtrysku wystarczy mi na drugie moto.

Jak możesz to pokaż zdjęcia tego motocykla :smile:

49 minut temu, jaquzie napisał:

szukałbym FZ1, ale w wersji z owiewką, chociaż przednią (boczne to rarytas ;) )

FZ1 Fazer GT

11 minut temu, karpiu napisał:

Pojadę obejrzeć po nowym roku to, bo jest na miejscu.

http://allegro.pl/yamaha-fzs-1000-fazer-i7106965569.html

Wezmę kumpla mechanika żeby obejrzał i posłuchał. Nie ma niestety ABS :sad2:

ABS w litrowym fazerze występował dopiero w nowszych wersjach, czyli w FZ1.

Opublikowano

Jako były użytkownik FZ6 Fazer (czyli modelu z owiewką) potwierdzam, że trzeba bardziej wachlować biegami - moto zbiera się tak od 6k obr/min. Z drugą osobą szedł zauważalnie słabiej, a ja ważę poniżej 80kg ;)

Na pewno trzeba się przymierzyć do tego moto co to " był nie urzywany przez pare lat " skoro pewniak od znajomka.

Co do toru, to za bardzo radochy nie będzie, ponieważ przednie zawieszenie jest bardzo miękkie i przy ostrym hamowaniu nurkuje.

Chyba jednak trzeba będzie butelki sprzedać i dołożyć do FZ1 :smile:

Opublikowano

do Gdańska prosta droga ;) ale zanim do Neptuna na Stare Miasto, może poszukaj jeszcze gdzieś bliżej ;)

popatrzę na forum fazera ogólnopolskim, bo jestem tam zarejestrowany i nadal kilku dobrych znajomych mam, może coś wiedzą.

moja w pełnym rynsztunku wyglądała tak:
bikepics-1683818-984.jpg

bez bocznych owiewek (na miasto):

bikepics-1943971-full.jpg

Opublikowano
Dnia 27.12.2017 o 11:20, karpiu napisał:

Pojadę obejrzeć po nowym roku to, bo jest na miejscu.

http://allegro.pl/yamaha-fzs-1000-fazer-i7106965569.html

Wezmę kumpla mechanika żeby obejrzał i posłuchał. Nie ma niestety ABS :sad2:

na te uważaj bo w tej wersji jebały się jeszcze skrzynie biegów (wypadająca dwójka), kolega @Zyygy wymieniał silnik:smile:

vfr bardzo fajny sprzęt, ciężki kloc ale w twoim przypadku to nawet jak by ważyła tyle co goldwing to i tak pestka, natomiast na wersja fz1 08 mega fajna,