Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy motocykliści szukam wideorejestratora do 4 kółek dla szwagra,  nie bardzo wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze, może ktoś z was korzysta z takiego sprzętu i z praktyki może dać kilka rad? Do wydania na sprzęt mam 400-500zł

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Opublikowano

Nie piszesz czy do auta czy na moto, więc zakładam, że do auta.

Od siebie polecam Mio MiVue 608 - w tej cenie i w tej chwili chyba nie ma nic lepszego.

GS500 icon3.png

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, eramus napisał:
13 minut temu, karwoj25 napisał:

Nie piszesz czy do auta czy na moto, więc zakładam, że do auta.

Od siebie polecam Mio MiVue 608 - w tej cenie i w tej chwili chyba nie ma nic lepszego.

do 4 kółek dla szwagra :smile:

@karwoj25 a jak nagrywanie w nocy ? Posiada ktoś może  LAMAX Drive C7 ?

Edytowane przez eramus (wyświetl historię edycji)

Opublikowano
Dnia 3.12.2017 o 23:57, eramus napisał:

do 4 kółek dla szwagra

na co ślepemu oczy :biggrin: przeczytałem do 4 stówek :smile:

Dnia 3.12.2017 o 23:57, eramus napisał:

jak nagrywanie w nocy ?

z nagrywaniem w nocy jest taka sprawa, że mało który rejestrator daje radę. Oczywiście jeśli jest jakiekolwiek oświetlenie poza lampami auta to jest dobrze, ale w zupełnej ciemności zazwyczaj widać niewiele. Przed zakupem rejestratora warto obejrzeć trochę filmów użytkowników na youtube i samemu zdecydować, który lepiej wygląda :smile:

GS500 icon3.png

Opublikowano

@karwoj25 podoba mi się ten co poleciłeś ale zastanawiam się jeszcze nad Mio MiVue 618 :smile:

Opublikowano

Polecam Blackview G90C.

Do 400zł daje rade. Ma wszytsko co potrzebne i nagrywa elegancko. Obejrzyj testy na YT. 

Opublikowano (edytowane)

Może trochę z innej beczki ale zastanawiam się nad kamerką i pytanie odnośnie SJcama 4000wifi i jej opcji car mode? Czy filmy z takiej kamery z za szyby dają radę chodzi mi o wyłapanie np rejestracji (dzień - noc)? Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?

Edytowane przez szerszung (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ja mam 5000x przy gorszym oświetleniu radzi sobie gorzej ale ogólnie za tą cenę się opłaca   i na wakacjach się przyda i na moto. Za całokształt polecam :smile:

• 1 rok później...
SamotnyJeździec
Opublikowano

Witam!
Odgrzeję kotleta, zamiast zakładać nowy wątek. Chciałbym kupić ojcu wideorejestrator, tak jak w temacie do 400 zł. Zrobiłem mały rekonesans i zastanawiam się między xblitz go se, a mio mivue c330/325, może ktoś pomóc w wyborze? Suche dane techniczne znam, xblitz ma szerszy kąt widzenia, na youtube jest porównanie filmików z niego, z mio i novitela r600, tam też najbardziej podoba mi się xblitz, ale nie znam tej firmy. Jak z jakością, gwarancją i ogólnym użytkowaniem? Może ktoś ma i używa i podzieli się swoją opinią? A może ktoś poradzi w podobnych pieniądzach jeszcze jakiś ciekawy sprzet? Odpada zakup z Chin, bo za mało czasu, poza tym jeśli chodzi o elektronikę wolę kupować na miejscu, bo łatwiej i szybciej z reklamacją.
Z góry dzięki!

Opublikowano
2 godziny temu, SamotnyJeździec napisał:

Witam!
Odgrzeję kotleta, zamiast zakładać nowy wątek. Chciałbym kupić ojcu wideorejestrator, tak jak w temacie do 400 zł. Zrobiłem mały rekonesans i zastanawiam się między xblitz go se, a mio mivue c330/325, może ktoś pomóc w wyborze? Suche dane techniczne znam, xblitz ma szerszy kąt widzenia, na youtube jest porównanie filmików z niego, z mio i novitela r600, tam też najbardziej podoba mi się xblitz, ale nie znam tej firmy. Jak z jakością, gwarancją i ogólnym użytkowaniem? Może ktoś ma i używa i podzieli się swoją opinią? A może ktoś poradzi w podobnych pieniądzach jeszcze jakiś ciekawy sprzet? Odpada zakup z Chin, bo za mało czasu, poza tym jeśli chodzi o elektronikę wolę kupować na miejscu, bo łatwiej i szybciej z reklamacją.
Z góry dzięki!

Poszukaj MIO MiVue 618 Super HD Dash Cam GPS  szwagier ma i sprawdza sie bardzo dobrze 

Opublikowano

Mio c330 mam. Największy minus, że nie ma czujnika ruchu. Jak ktoś walnie w auto na parkingu to jest lipa😳 Lepiej dołożyć parę groszy i kupić taki, żeby miał wszystkie najpotrzebniejsze funkcje😉