Bulba Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Witam. Razem z kolezanka malzonka planujemy w niedziele 20.05 malenki rajdzik, po przepieknych zakamarkach (glownie zamkach) Jury Krakowsko-Czestochowskiej. Planowane miejsca 1. Olsztyn k.Częstochowy 302 Moved 2. Złoty Potok (Pałac Raczyńskich) 302 Moved 3. Złoty Potok (Brama Twardowskiego) 302 Moved 4. Bobolice 302 Moved 5. Mirów 302 Moved 6. Góra Birów (Osada) 302 Moved 7. Ogrodzieniec 302 Moved Wyruszamy ok. 8:00 KERAKOL (zatankowani) Firmy i us�ugi - mapa Polski, baza firm - Zumi.pl Teoretyczna trasa przejazdu Google Moved Permanently Targeo (cala, wymagane konto na Targeo) Mapa Polski Tutaj dla osob bez konta na Targeo (interesujace nas przystanki sa zaznaczone jako punkty posrednie) http://mapa.targeo.p...cb1ee4429112c73 Mapa Polski Mapa Polski Postoje na papu/siku do uzgodnienia w trasie. Jest na to caly dzien wiec nie ma co się spinac. Trasa powrotu bedzie uzalezniona od pory dnia. Jezeli bedzie juz pozno lub zmeczenie da sie we znaki to jedynką. Jezeli bedziemy czuli sie na silach, to odpalimy szwedaczowi opcje "Mniej wiecej w strone domu" i "na koń" ) Mamy nadzieje, ze jakosc asfaltu i widoki podczas jazdy dostarcza nie mniejszych wrazen Będzie nam bardzo milo jeżeli się do nas dolaczycie. Ps. Predkosci przelotowe beda typowo turystyczne. 1. Bulba + Plecaczek 2. stivo123 + Plecaczek 3. Grinch + Plecaczek 4. ajejman + Plecaczek 5. kydy 6. Mysza + Plecaczek 7. Sowa 8. godul 9. znajomi godula 10. ... X. 16 maszyn spoza forum. . 2 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ps. Predkosci przelotowe beda typowo turystyczne.Hehe- jak to z koleżanką małżonką 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 A to takie piszczotliwe okreslenie 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ja nie o tym - > chodzi mi o te przelotowe prędkości - http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/giggle.gif , że jak z koleżanką małżonką to muszą być wysoce TURYSTYCZNE - hehe 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo123 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Też planowałem coś takiego.Jeżeli tylko 20.05 pogoda dopisze to ja chętny, również z małżonką i również turystycznie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 siwutek: Faktycznie zbyt szybko przeczytalem No ale jezeli jedziemy zwiedzac i podziwiac widoczki to nie wyobrazasz sobie chyba predkosci 140+ 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kydy Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 a ile to jest km w tamtą i z powrotem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Niecale 400 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajejman Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Hmm,temat ciekawy.Porozmawiam z zona , moze sie skusi.Bylbem chetny na taki wypadzik.Na dniach dam znac cco i jak ! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Chętnie, niestety nie ma szans jechać bo 18-20 maj to jest wypad na domki pod Wieluniem, więc niestety odpadam (pewnie nie tylko ja). A szkoda, bardzo ładna trasa... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Chętnie, niestety nie ma szans jechać bo 18-20 maj to jest wypad na domki pod Wieluniem, więc niestety odpadam (pewnie nie tylko ja). A szkoda, bardzo ładna trasa...Nie myślisz, że lepiej było by połączyć zlot z wyjazdem? Może udałoby się przesunąć na sobotę te zwiedzanie Irek? 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 W sobotę my odpadamy. Mam inne plany. A w niedziele jest ok.Widzę ze temat nie generuje zainteresowania. Pewnie pojedziemy w minimalnym składzie. Ale dobre i to.Ja Umówiliśmy, male spotkanie "niespodziankę" u znajomego na Jurze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Suchy: Nie da rady w sobote, kobieta tyra w kazda :(Grinch: Jeszcze sie milo zdziwisz 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajejman Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Powiedz Bulba,bedzie to sama objazdowka,czy tez male zwiedzanko ze spacerkiem ? Pytam,bo chcialbym sie odpowiednio przygotowac, tj. buty na zmiane jakies jadlo itp. itc. ps. W sobote tez mi nie pasuje. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Racja Andrzej, trzeba dopytac kolegę o plan trasy. Ja chciałbym aby było zarówno jeżdżenia, jak i zwiedzanie.My z kobieta mamy male doświadczenie w jezdzeniu we dwoje, a więc postoje miłe widziane. A jedzenie to moglibyśmy zorganizować sobie na łonie przyrody. To moj wniosek proszę o łaskawie ustosunkowanie sie. No dobra, powiem Wam co ja zaplanowałem ukradkiem. Mianowicie male spotkanie z Piotrem Betnarskim, to ten człowiek który prowadzi na facebooku profil Kuchnia Drogi. Dziś z nim korespondowalem. Mam bezpośredni kontakt, będziemy sie z nim zdzwaniac. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajejman Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 W takim razie kwestie jednego posilku mamy z glowy :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 No na pewno jezdzenia bedzie wiecej niz lazenia.Planuje tak jak bylo ostatnio w Olsztynie.Dojazd na miejsce, parkowanie i ładujemy sie na ruiny.Na samej gorzeooo..... uuu.... aaa...... ( o ja pi......le jak ladnie) :)pare fotek, faja i lecimy na nastepny zamek.Jedzonko jak sie komus zachce, nie znam tamtych okolic wiec zadnej knajpy/karczmy nie przewiduje.Tptalny sponton. Jest mozliwosc ze bedziemy wracac obok jeziora Porajskiego.Moze damy rade znalezc jakas rybke ;)Buty na zmiane ? No jak masz gdzie zapakowac to smialo.Srednio sie w butach do jazdy wlazi pod gore. 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazek Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Jadę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Aha zapomnialem. Gdyby sie ktos spoznil/zgubil to postoj przed wjazdem na wlasciwa trase zwiedzania bedzie tutaj http://www.zumi.pl/,,,19.1382917,50.8188782,3,1a,namapie.html?userMapPointText=Jura;+Start+troche+po+9:00&userMapPointX=19.138094&userMapPointY=50.818926 Jestesmy tam umowieni z kilkoma maszynkami z poludniowej polski ktore pragna sie do nas dolaczyc. 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysza Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Jeżeli nic nie wyskoczy w ostatniej chwili to jestem za (+ plecak). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Niecale 400Niecałe 400 to jest jakieś 411 ;d Prawdopodobnie i tak zrobimy z 450 ..., bo przyjmiemy kurs "prawie do domu". 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kydy Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 to trzeba ze trzy stówy szykować jak mi sie uda to pojadę bo fajna wycieczka sie szykuje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 A swoją droga - to proszę wpisz mnie razem "z plecakiem". Moja kobietka też jedzie. Im więcej plecaków, tym "sympatyczniej" i weselej :)Prawda? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Oczywiscie ! Cale szczescie ze nie beda mogly podczas jazdy gadac ))) Info z ostatniej chwili. Czekaja na nas po drodze dwie fajne miejscowki na papu http://www.polskaniezwykla.pl/web/place/16742,zloty-potok-pstragarnia-raczynskich.html oraz http://www.wiejskie-siolo.com.pl/index.html Kazdy powinien znalezc cos dla siebie 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysza Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Po drodze do Ogrodzieńca jest jeszcze Okiennik Wielki (dość ciekawa "skałka") który nie był wymieniony w planach podróży. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi