Cyga 102 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Witam. Sprzedałem swój moto i kupiłem niedawno Yamahę Virago 750 - trochę po korodowaną. Chcę zdemontować wydechy do wyczyszczenia i regeneracji. Może ktoś to robił ,proszę o napisanie krok po kroku jak to zrobić . Czy przy kolektorach od cylindrów są jakieś uszczelki jednorazowe ? Czym najlepiej zabezpieczyć kolektor drugiego cylindra - ta pucha pod spodem . Kto ma ten model to wie o co chodzi. Pozdrawiam Andrzej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 2 godziny temu, Cyga 102 napisał: Czy przy kolektorach od cylindrów są jakieś uszczelki jednorazowe ? Wszystkie uszczelki są jednorazowe przy silniku zawsze. Przede wszystkim dla tego, że kosztują parę złotych a zakładając starą z powrotem już jej nigdy tak samo nie ułożysz -będzie przedmuch. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyga 102 Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Dzięki za info ,czy demontowałeś całe wydechy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyga 102 Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Dnia 24.10.2017 o 20:28, Piuriel napisał: Wszystkie uszczelki są jednorazowe przy silniku zawsze. Przede wszystkim dla tego, że kosztują parę złotych a zakładając starą z powrotem już jej nigdy tak samo nie ułożysz -będzie przedmuch. Dzięki za info ,czy demontowałeś całe wydechy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Zależy w czym. W starych sprzętach są to z reguły po dwie śruby na cylinder i kolektor zdejmujesz. Reszta to porcjowanie kolejnych blokujących elementów. Nie mam ogólnego doświadczenia aby poprowadzić krok po kroku. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyga 102 Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Dzięki Łukasz za podpowiedź ,dam radę . Myślałem że może ktoś to już robił ,więc po co wywarzać otwarte drzwi. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi