sajd Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Pomocy zaliczyłem lekkiego szlifa moją gpz i po odpaleniu okazało się ze świeci się kontrolka oleju... poziom oleju oczywiście jest-- po odpaleniu opada wiec wygląda na ok ale nie chciał bym uśmiercić silnika... słyszałem coś o zapowietrzaniu pompy po upadku...jak to odpowietrzyć i jak zdiagnozować że to właśnie to...??? pomocy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 a może poprostu czujnik się uszkodził lub jest na zwarciu i ciagle świeci najpierw sprawdź to zanim zaczniesz głębiej szperać. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 jak zdiagnozować że to właśnie to...??? przyrządem do sprawdzania cisnienia oleju ;)mozliwe ze jest tak jak mowi Andrzej ale lepiej sprawdzic. moze tez pompa byc ok a gdzies sie cos rozszczelnilo i olej pompuje ale gubi cisnienie i czujnik to widzi. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajd Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Jesli to czujnik to pół biedy (w poniedzaiałek dostane nowy) ale jesli pompa sie zapowietrzyła to jak ja odpowietrzyć próbowałem krecić rozruszikiem na wykreconych swiecach ale to tez niedaje efektu.. macie jakis pomysł 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi