mioton Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Witam Nie wiem czy w dobrym dziale, jeśli nie to z góry przepraszam. Od niedawna mam prawo jazdy i przymierzam się do zakupu swojego pierwszego moto. Jeśli mógłbym poprosić o porady co byście polecali na początek byłbym wdzięczny. Myślałem Hondą Hornet, Yamaha Fazer czy coś w tym stylu. Sam dokładnie nie wiem czego szukam a jako żółtodziób liczę na konstruktywne podpowiedzi na co zwracać uwagę i czym się kierować w wyborze wymarzonych pierwszych dwóch kółek. Na ten cel chciałbym przeznaczyć 6-7 tys i chętnie zapoznam się każdą propozycją. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Sprawdź dział "sprzedam" był ostatnio fazer w tej kwocie. 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajmon Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Może warto najpierw odpowiedzieć sobie na pytanie czy bardziej sportowo czy turystycznie będziesz śmigać? Czy wolisz nakedy, chopery czy coś bardziej sportowego z owiewkami? Każdy ma inny gust i co innego mu się podoba. Od tego zacznij. Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mioton Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 7 godzin temu, eramus napisał: Sprawdź dział "sprzedam" był ostatnio fazer w tej kwocie. Wiem widziałem i z tego co mi się wydaje jeszcze jest aktualne. Bardziej mnie zastanawiało czy na początek to jest dobry wybór. 1 godzinę temu, Pajmon napisał: Może warto najpierw odpowiedzieć sobie na pytanie czy bardziej sportowo czy turystycznie będziesz śmigać? Czy wolisz nakedy, chopery czy coś bardziej sportowego z owiewkami? Każdy ma inny gust i co innego mu się podoba. Od tego zacznij. Pozdrawiam Trochę nad tym już myślałem i chyba bardziej skłaniam się przy turystyku. Nakedy też mi się podobają, ale w planach mam trochę dłuższe podróże a z tego co czytałem to posiadanie owiewki jest raczej mile widziane. Moja aktualna wiedza jest tylko czysto teoretyczna i wzięta z internetów dlatego zależy mi na podpowiedziach bardziej doświadczonych osób. Nic konkretnego nie wybrałem i nic konkretnego nie skreśliłem z racji że po prostu nie wiem. I dlatego proszę o podpowiedź:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian@13 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Jeżeli bylbys zainteresowany to moge pokazac Ci moja F4. Troche kompromis miedzy sportem a turystyka. Pelna owiewka ale pozycja wyprostowana. Nie leze na baku jak w typowym sporcie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Pójdzie reklama, no ale o to chodzi. Kumpel kupił w lato sc57 i ma na sprzedaż fz6 https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-fz-yamaha-fz6-ID6yVRGF.html Motocykl godny polecenia i w dobrej kondycji mechanicznej. Wizualnie może nie jest idealny ale jest na pewno zdrowy. Moto jak najbardziej nadaje się na pierwsze. Fajne dynamiczne na wtrysku, daje dużo frajdy z jazdy. Ja jeżdżę CBR 1100xx i czasem wsiadam na fz6 i mam banan na twarzy bo to jest małe lekkie moto. Warto podjechać obejrzeć przyjechać się. Znam ten motocykl dość długo i żadnemu z moich znajomych on nie sprawiał żadnych problemów. Z ręką na sercu mogę powiedzieć że sprawdzony motocykl. Można pojechać nim szybciej i można na spokojnie pojeździć po mieście. Pisałeś że idziesz w stronę turystyki, ale szukasz pierwszego moto do złapania wprawy. Spokojnie na tym się dużo nauczysz. A jeśli chodzi o turystykę to ten motocykl którym ja jeżdżę też się nadaje do tego. Nie sugeruje się głosami typu nie nie idź w sportu nie kupuj litra nie wsiadaj na to i tamto...... to są bzdety zazdrośnikow lub tych co nie umieją jeździć. Znam dużo osób co zaczęli jazdę od litra i nadal żyja, bez żadnej gleby czy innej przygody. Wszystko leży w głowie i tym się kieruj. Jak masz nie równo pod sufitem to na rowerze sobie zrobisz krzywdę, taka prawda. Edytowane 27 Września 2017 przez Buziak (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyJeździec Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Kup coś jak najbardziej uniwersalnego (fazer, hornet itp. moim zdaniem najlepiej z półowiewką) po roku będziesz już więcej wiedział w którą stronę chcesz iść, a na tych motocyklach i pojeździsz po mieście i dobrze pogonisz na autostradzie i jak będzie trzeba pojedziesz w dalszą podróż. Mi tak doradził znajomy przed pierwszym motocyklem i jestem mu wdzięczny do dzisiaj. Po dwóch latach ciągnęło mnie do szybkiej turystyki i kupiłem vfr 800, później chciałem coś wygodniejszego i co wjedzie do lasu (mówię o małej trawie i drodze przez pole, a nie ujeżdżaniu moto na żwirowniach) i obecnie mam tdm 900. Zaczynaj od jak najbardziej uniwersalnego moto, a z czasem będziesz wiedział co chcesz naprawdę. Poza tym fazera, czy horneta zawsze szybko sprzedaż i raczej nie będziesz miał problemów serwisowych, bo to cholernie dobre motocykle. 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Jedź-i-biegnij/1595181267430737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mioton Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Dzięki wielkie za odzew i podpowiedzi. Chyba opcja z czym uniwersalnym najbardziej do mnie pasuje bo tak jak już wcześniej pisałem sam jeszcze nie wiem czego chce i czego szukam. Dzięki za podesłanie FZ6 no fajnie wygląda. Będę rozważał. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Ja planowałem zakupić nakeda honde hortnet a wyszło, że kupiłem bandita w owiewkach i bardzo się ciesze z tego wyboru. Nie napalaj się zaraz koniec sezonu to pojawi się sporo maszyn na sprzedaż. Edytowane 28 Września 2017 przez eramus (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyJeździec Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Kolega wyżej dobrze napisał, sezon się kończy, ceny spadają, coraz więcej motocykli na sprzedaż i to od prywatnych osób, bo chcą zmienić coś na nowy sezon, dobry moment żeby zacząć szukać moto. 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Jedź-i-biegnij/1595181267430737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 44 minuty temu, SamotnyJeździec napisał: Kolega wyżej dobrze napisał, sezon się kończy, ceny spadają Ceny chyba jednak nie spadają. Kiedyś tak było teraz już ten nawyk raczej odchodzi. Przynajmniej ja nie widzę sensu opuszczania ceny, bo jesień, bo sezon się kończy. Taniej można pewnie kupić coś typowo do handlu. Świadomy właściciel nie sprzeda sprzętu taniej. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyJeździec Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Jak doskonale wiesz co masz i nie masz parcia żeby sprzedać, to trzymasz cenę, jak chcesz zmienić moto, masz już jakąś kasę i chcesz sprzedać żeby dołożyć, to niestety rynek dyktuje ceny, a tu jak piszesz, handlarze po sezonie sprzedają taniej. Oglądam ceny paru konkretnych modeli i widzę różnice w cenach między majem, a teraz. 1 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Jedź-i-biegnij/1595181267430737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Jedz obejrzyj tego fz6 przyjedz sie. Zobaczysz, po sobie jakie będą odczucia. Nic ciebie to nie kosztuje a może nakierowac. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Moze GSR 600 interesuje? http://pokazywarka.pl/8bmbu7/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 chyba już autor nie zagląda na forum 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mioton Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Zagląda zagląda i to nawet często tylko ostatnio czas na to nie pozwolił. Dzięki za propozycję ale w tamtym tygodniu moto zostało zakupione. Wybór padł na Honde CBF 600 od jednego z forumowiczów. Temat do zamknięcia:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajmon Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Gratulacje....i do zobaczenie w sezonie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Gratki 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mioton Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 A dziękuję dziękuję:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Teraz czas na dział "nasze motocykle " 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi