Janusz Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Cześć. Jestem właśnie po operacji jak w tytule. Czy ktoś już robił coś podobnego? I czy ma jakiś dobry sposób na przełożenie wałka zdawczego z modelu 2001 (na którym jest zamontowany element do odczytu prędkości) do silnika z roku 1999? Edytowane 19 Września 2017 przez Janusz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktos Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Jesli chodzi o przelozenie walka zdawczego,to tylko rozpolowienie silnika aby wyjac walki skrzyni. W moim B12 IIgen mam zamontowana skrzynie od Inazumy z 1999r,dopiero po zmontowaniu silnika zorientowalem sie ze w starszej skrzyni nie moge zamontowac impulsatora predkosciomierza,zeby nie rozbierac silnika,po z wymiarowaniu miejsca na impulsator,wywiercilem w walku miejsce na impulsator. 0 Cytuj Modjo Garage-mechanika pojazdowa-507-098-858. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Dzięki za odpowiedź. To jest chyba jedyne wyjście. Przekładka tego wałka wiąże się z rozpołowieniem całego silnika (już sprawdziłem). Jakby co oprócz tego elementu silniki B12 do 1999 oku różnią się od tych B12 2000roku jeszcze innym połączeniem przewodów z impulsatora i czujnika biegów. To akurat łatwo przerobić. I jest jeszcze system PAIR ale bez tego da się jeździć. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi