Tommax Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Witam.szukam pomocy.mój v max strzela w gazniki nie daje się uruchomić.jakąś masakra.zawory przeregulowane.gazniki przeserwisowane.przewody nowe świece również.proszę o poradę.pomoc.podejrzewam elektryczne sprawy ale to dla mnie magia. Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Strzały z rury wydechowej świadczą o: -niedomykaniu się zaworów wydechowych, po prostu mieszanka jest "nieodpalana" w cylindrach,gromadzi się w wydechu i tam eksploduje. -zbyt późnym zapłonie -zbyt ubogiej mieszance. Przyczyną tego może być zbyt niskie ciśnienie paliwa, zanieczyszczony wtryskiwacz lub gaźnik, przedostawanie się fałszywego powietrza do układu ssącego. Lekarstwo : jeszcze raz serwis zaworów lub woda w paliwie. Edytowane 13 Września 2017 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommax Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Przedewszystkim dziękuję. Co do strzałów to strzela w gazniki.nic z rury.podczas powrotu awaryjnego gdy odkrycilem mocniej gaz potrafiło odciąć zapłon zupełnie i dopiero gdy ponownie przekręciLem kluczyk zapalił. Podczas regulacji zaworów trzy Ssace były przyciasne.wydechowe w normie. Wszystko stało się gdy przejechałem w deszcz około 30 km.później przestal pod dachem 2 doby ale padało.gdy próbowałem odpalić strzelił w gazniki i już było tylko gorzej.podczas gdy teraz chce uruchomić dosłownie odbija silink.jakby zapłon był w złym momencie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Siema, skąd jesteś? Widzę, że Błonie, ale konkretnie? Mogę Ci pomóc z Twoim Maxem. Obstawiam moduł zapłonowy (częsta usterka). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommax Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam serdecznie.dziękuję za odpiewiedz.dokładnie to miejscowość bieniewice-dębówka.odwdzięczyć się za każdą pomoc.jestem w kropce i nie wiem co robić.najlepszym sposobem byłaby podmianka chociaż na chwilę i sprawa jasna.jeśli możesz pomóc w jakiś sposób naprawdę odwdzięcze się. Może kontakt telefoniczny.mój 505437830 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 54 minuty temu, Tommax napisał: najlepszym sposobem byłaby podmianka chociaż na chwilę Ha, ... a spróbuj zdjąć osłony tam gdzie są kable czy inna elektryka i włącz farelkę na parę godzin. Tylko nie za blisko bo ewentualne plastiki mogą się powyginać. Susz z różnych stron. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommax Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dzieki.będę próbował. Dam znać.pozdrawiam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Może odpowiem za Kolegę. Temat ogarnięty. Niestety tak jak obstawiałem: najdroższa możliwa opcja - awaria modułu zapłonowego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejM Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Troszkę mnie nie było na forum (i wiem że nie ten wątek ), jak tam Twój max, złożony, odpalony? 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommax Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 witaj.czekam na nowy modul.kolega Sylwester pomogl mi we wszystkim.lada dzien bedzie zlozony. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommax Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Witam wszystkich.chciałem dodać że w moim przypadku awarii podejrzenia padły na moduł.po podmiance na sprawny od kolegi Sylwestra max odzyskał dawna sprawność.w weekend zostanie złożony i w przyszły piątek ruszam na trzydniowe przed siebie.jeśli ktos ma chęć i potrzebuje zapomnieć o dniu codziennym zapraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommax Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 czesc.moj nowy max ogarniety.pisze nowy poniewaz od 8 lat jak go posiadam nigdy nie oddychal tak jak teraz.ta awaria pomogla mi podjac decyzje by wykonac pelen serwis.zawory gazniki no i oczywiscie nowy modul spowodowalo ze moto zachowuje sie jak nowe z fabryki.niesamowita frajda z jazdy i poezja dla ucha.pozdrawiam i koniec tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi