Skocz do zawartości

Rtv Euro Agd, czyli jak sprzedać nieistniejącą usługę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jako, że mój stary, wysłużony telefon powoli dogorywa, postanowiłem kupić sobie nowy. Uparłem się na nowy, nieużywany z gwarancją i z legalnego źródła. Poszedłem więc wczoraj do w/w sklepu, gdzie dowiedziałem się, że tego modelu akurat na stanie nie mają, ale za 19pln dostarczy mi go kurier. Data dostawy wyznaczona na dzień dzisiejszy. Ze względu na poruszanie sie o kulach i dosyć dużą bolesność, dopłaciłem te 19 pln. W kasie, po wycelowaniu 33 stózłotowek z groszem dostałem kwity, które miałem przedstawić kurierowi, a na których widnieje dzisiejsza data dostawy. Dzisiaj około godziny 14:00 zadzwoniłem na infolinię, co sie dzieje z przesyłką. Po godzinie skontaktował sie ze mną sklep i poinformował, że w soboty nie realizują przesyłek kurierskich. I tyle. Ani przepraszam, ani pocałuj mnie w d*pę. Mówię więc, że zapłaciłem im za usługę dostarczenia towaru w dniu dzisiejszym, i po ostrej wymianie zdań, wyszło na to, że mam przyjechać po pieniądze, bo nie wywiązali sie z umowy.Ubrałem się i już miałem zamiar do nich jechać, ale sklep zadzwonił jeszcze raz, informując mnie, iż moja przesyłka jest "w doręczeniu" i nie oddadzą mi pieniędzy. Jak chcę odzyskać pieniądze, to muszę czekać do poniedziałku i odmówić przyjęcia przesyłki. Ani razu nie usłyszałem słowa przepraszam, ani jakiejkolwiek propozycji rekompensaty za to, że zostałem okłamany, a usługa za którą zapłaciłem, nie istnieje. Jak widać na załączonym obrazku, klient który zostawia gotówkę, niemałą przecież, to klient, którego mozna mieć w d*pie. Sklep ma już swoje pieniądze, a kupujący może się walić na ryj. Jak możecie, to udostępniajcie i przestrzegajcie przed tymi oszustami i złodziejami. Rtv Euro Agd - nie, dziękuję.

Pzdr

Max

Opublikowano

Widać, że mocno Cię musieli zdenerwować skoro postanowiłeś podzielić się tym z nami...

No, ale od kiedy kurierzy dostarczają przesyłki w soboty? Jest gdzieś taka opcja, za dodatkową opłatą, tak samo jak dostarczenie do jakieś tam godziny, ale to rzadkość. Poza tym, żebyś dostał paczkę dzisiaj musiała być wysłana wczoraj, a może było już za późno, żeby ją wysłać? Poza tym, to przecież nie RTV Euro dostarcza przesyłki... tak to niestety jest, że tzw weekend, z 1 dnia robią się 3.

Żeby było jasne, nie pracuję, nie pracowałem i nie zamierzam  tam pracować.

Opublikowano

Żeby była jasność, mnie nie chodzi o te 19pln, tylko o fakt, że na zleceniu dostawy mam wpisaną dzisiejszą datę. Jakby powiedzieli, że dostawa bedzie na poniedziałek, to bez żadnych nerwów poszedłem do innego sklepu. A tak zostałem najnormalniej zrobiony w ch*ja. Btw, media markt realizuje dostawy kurierskie w soboty.

Opublikowano

B.T.W. jak tam noga? Poprawia się coś? Bo ta duża bolesność nie brzmi najlepiej. 

Opublikowano

Zbyt wcześnie zacząłem chodzić bez kul i wdał się stan zapalny. Nic przyjemnego, a do tego kolejne zastrzyki i pigułki. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z przesyłkami w soboty niestety jest loteria, nie dość że dopłacasz to nie masz pewności o jej dostarczeniu na czas. Głównie dlatego, że w soboty jest 70% mniejsza obsada względem tradycyjnych dni roboczych, a regulamin mówi, że mają 48h na dostarczenie przesyłek, a często gęsto małymi literkami w regulaminów dodają, że i tak mogą Cie zrobić w ch*ja, a Ty tylko wytrzesz łzy w poduszkę :biggrin:

Jeśli mam być szczery, to zanotuj sobie firmę kurierską bo to ona zawiniła, a nie nadawca - RTV.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Jeśli ktoś bierze kasę za usługę, to znaczy dla mnie jedno. Jest w stanie ją zrealizować.

Szczerze jako klienta,  który płaci za to ze ktoś oferuje taką usługę mam w nosie, że brak obsługi i itp. 

Nie obchodzi mnie ze kurier nie dał rady, to firma Euro  ma zanim podpisaną umowę, mnie to nie interesuje. 

Z powodów takich kwiatków wole przepłacić i kupić w Amazonie. Raz się spóźnili i dostałem 10 Euro rabatu na następne zakupy. 

W  polskich sklepach nigdy nie biorę usługi kurierskiej to strata kasy i czasu i wieczne problemy. 

Opublikowano

Niestety usługi kurierskie w naszym kraju są na żenująco niskim poziomie. Firmowo sporo wysyłamy i odbieramy.

Ale przykładów niekompetencji i braku zaangażowania podczas zaistniałych problemów mogę wypisać sporo.

SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie