Irek Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Ja nie mam żadnych zniżek, nigdy nie miałem na siebie żadnego pojazdu więc za krótki okres posiadania prawka i wiek mam zwyżki, w Warcie mi powiedzieli prawie 500zł jak pojemność motocykla, ale w PZU na szczęście już lepiej 281zł (OC) + 66zł (NW) kilka osób polecało żeby opłacić NW więc jest. 0 Cytuj
siwutek Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Do pokrycia ewentualnych dalszych kosztow leczenia np toć właśnie o tym mówię, a nie do końca jestem pewien czy pokryją koszty leczenia twego plecaka jeśli z twojej winy kolizja ze zwykłego OC 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja.
Aidekk Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Siwutek, pracowałem w ubezpieczeniach i za utratę palca u prawej ręki masz szanse dostać z NNW 500-800zł Generalnie nie widzę sensu płacenia NNW i go nie płacę od dawna. Sens jest wtedy, gdy doznasz jakiegoś urazu wymagającego rehabilitacji, a o takiej w NFZ może Ci opowiedzieć Macix, bo chyba u niego widziałem tę tematykę. Wtedy z NNW dostajesz np 1000 - 3000 zł w zależności od obrażeń i masz za co iśc sobie prywatnie na jakieś masaże i zabiegi poprawiające Twoją kondycję. Bo jaki sens dostać np kilka tys zł za utratę kończyny? Wg mnie żaden, no chyba że na dobrą protezę. Uważajcie na NNW z sumami ubezpieczenia np 100 000 zł. Tam ta kwota jest przeważnie od śmierci a w przypadku inwalidztwa lekkiego czy ciężkiego czy też kosztów rehabilitacji ogromna kwota nagle maleje do 10 - 15 tys Wiadomo, każdy ma inne podejście do życia i inne oczekiwania. Ja osobiście NNW polecam tylko ludziom co są nieuleczalnie chorzy i o tym wiedzą i chcą zapewnić dostatnie życie rodzinie (wypłata od śmierci z NNW jest najwyższa i jeśli jest to śmierć w wypadku komunikacyjnym wynosi najczęściej 200-300% sumy ubezpieczenia, więc może to być i 300 tys zł przy 100 tys SU. Dodam jeszcze od siebie, że w większości warunków umowy jest wzmianka o nieważności ubezpieczenia jeśli zawierający wiedział (tylko poprzez potwierdzone badanie lekarskie), że jest nieuleczalnie chory. No ale to musi Ci udowodnić zakład ubezpieczeń... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
_Michał_ Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Witam nadszel czas by oplacic moj motocykl z pzu przyszlo mi 233 zl na caly rok z NW choc nie mam znizek jest tam napisane ze 60% za bezszkodowosc a to pierwszy pojazd na mnie i nigdy nie bylem wspolwlascicielem. Bez NW musialbym zaplacic 133 zl i tak sie zastanawiam czy z NW czy bez jak sprawa wyglada u Was? Oplacacie sobie NW czy raczej stowke zostawiacie na benzynke? Coś mi tu nie gra... Ktoś się pomylił w ubezpieczalni albo coś kręcisz Jak to możliwe, że jak nie masz zniżek z tego co mówisz a przyszło Ci 133 zł??? Ktoś podarował Ci 60 % za free??? Ja obecnie nie mam zwyżki za wiek oraz posiadania prawa jazdy przez okres mniejszy niż rok, mam bodajże 35 % zniżki w PZU i płacę 144 zł... Swoją drogą to też pewnego rodzaju kur****o panuje w PZU ponieważ jak rozmawiałem z kolegą, który jest agentem, aby mieć 60 % trzeba jeździć 8 lat bezszkodowo. Już nie pamiętam ale chyba w 4 i 6 roku naliczają nie 10% tylko 5 % zniżki. A druga sprawa, jak sprzedałem moto i następne kupiłem po 3 miesiącach to ten okres 3 miesięcy nie wlicza do całości okresu ubezpieczenia... Cwane to PZU Ale i tak właściwie na rynku jeśli chodzi o ubezpieczenie OC dla motocyklistów mają najtaniej. Jeśli chodzi o NNW to już nie opłacam. 99 zł płacić za jakąś śmieszną kwotę tego ubezpieczenia to trochę rozbój w biały dzień. Co ciekawe, jak zaczynałem jeździć 5 lat temu to bez zniżek a nawet z zwyżkami płaciłem mniej za OC z NW niż teraz posiadając zniżki... Trochę to śmieszne... 0 Cytuj
Kierze Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Troszkę odkopuję ale pytanie brzmi, czy ktoś w ostatnim czasie wykupił ubezpieczenie w formie online? Chodzi mi o takie miejsca jak porównywarka typu http://superpolisa.pl/ tak z ciekawości, zacząłem szukać informacji odnośnie taniego ubezpieczenia. I jak przeliczyłem moje obecne (odnowione 2 miesiące temu) to bym tutaj miał o jakieś 40% taniej (liczę motor + samochód) i teraz pytanie czy jest sens przerwać obecne i wykupić w ten sposób? 0 Cytuj
Bulba Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Niezle zakamuflowana reklama porownywarki I tak wszyscy wiedza ze nikt i nic nie przebije Przemski`ego hie hie hie.... 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."
Aidekk Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Troszkę odkopuję ale pytanie brzmi, czy ktoś w ostatnim czasie wykupił ubezpieczenie w formie online? Chodzi mi o takie miejsca jak porównywarka typu http://superpolisa.pl/ takz ciekawości, zacząłem szukać informacji odnośnie taniego ubezpieczenia. Jestem zarejestrowany na kilku takich stronach i regularnie dzwonią do mnie robić mi ofertę... bo w sumie nic mnie to nie kosztuje a żuczki dzwonią i się produkują. Zapewniam Cię drogi kolego, że wcale nie jest tam tanio. Chyba, że w jakimś szczególnym przypadku. Mi od 3 lat nie potrafili złożyć jakiejkolwiek sensownej oferty. Polecam naszego forumowego kolegę - @Przemski. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Darek_Lodz Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Mi za OC + NNW w PZU zawołali 229 zł, ale raczej skorzystam z obu (60% znizki z kat. . Zastanawia mnie tylko AC, 400 zł za honde varadero z 2004 (sorry za mały offtop, ale tez o ubezpieczaniu ) Aidekk - piszesz ze można zrezygnować z ub. OC i odzyskać proporcjonalnie koszt. To samo działa w AC ? Po sezonie bym zrezygnował z AC, schował sprzęt i tyle. Kasując AC po sezonie zrobiłbym sobie AC tylko na pół roku. Ewentualnie - na początek zimy wziąłbym nowe OC (w tym samym dniu zrezygnował i zawarł nową umowę), przeczekał zimie i na sezon wziąłbym AC, które trwałoby tylko do końca OC, więc do końca sezonu. Problem polega na tym, że OC muszę brać już teraz, i AC wzięte na ten sezon bez żadnych dodatkowych operacji trwałoby cały rok, również zimę. Chyba, ze na zimę zamknąłbym OC (w tym również AC) i wziął nowe tylko OC na zimę/sezon, + dołożył AC na sezon, 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Aidekk - piszesz ze można zrezygnować z ub. OC i odzyskać proporcjonalnie koszt. To samo działa w AC ?Nie wiem czy tak samo działa w AC bo nie próbowałem, trzeba by przeczytać w OWU. Poza tym już trochę wypadłem z obiegu, to raz. Dwa, zmieniły się od tego czasu przepisy, głównie chodzi mi o zmianę przedłużania OC z automatu. A tutaj może być w związku z tym więcej zmian. Trzeba by poczytać albo pytać agenta, który wciąż pracuje w branży 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Rekomendowane odpowiedzi