Skocz do zawartości

Mechanik Motocyklowy - Piotrków Trybunalski

morfitru75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Poszukuję mechanika motocyklowego z okolic Piotrkowa Tryb . Coś, ktoś ? :smile: Albo może ktoś doradzi bo mam dziwne objawy Mianowicie:

moto suzuki intruder 750 na wyższych obrotach tak jakby nie pracowało na jednym cylindrze a czasem jest ok (tylko rzadko mam takie szarpnięcie jakby iskry brakło) świece wymieniłem , filtry olej też  jak mu dodam gazu na max to się przydławi ale potem ciągnie 

Edytowane przez morfitru75 (wyświetl historię edycji)

Krzysiek rst1000

Wykręć świece i zrób zdjęcie. Opisz motocykl np. z którego roku i jaka jest elektronika, zasilanie czy robiony jest serwis co roku.

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

Wykręć świece i zrób zdjęcie. Opisz motocykl np. z którego roku i jaka jest elektronika, zasilanie czy robiony jest serwis co roku.

Świece są koloru kawa z mlekiem rok to 1990 Podejrzewałem gaźniki  ale moto czasem chodzi ładnie a czasem się muli bardziej to mi wygląda na sprawę elektryki niż gaźniki Macie tam gdzieś mechanika koło Rzgowa ?

Edytowane przez morfitru75 (wyświetl historię edycji)

Gaźniki robią problem 

Witów -kolonia jest dobry mechanik ludzie sobie chwalą 

może i dobry ale nie mogę się do niego dodzwonić nie odbiera telefonu 

Krzysiek rst1000

Świece są koloru kawa z mlekiem rok to 1990 Podejrzewałem gaźniki ale moto czasem chodzi ładnie a czasem się muli bardziej to mi wygląda na sprawę elektryki niż gaźniki Macie tam gdzieś mechanika koło Rzgowa ?

W Rzgowie nie ma mechanika od motocykli. Ja wszystko robię sam, po pierwsze bo to lubię a po drugie mam więcej czasu na zastanowienie niż mechanik. Ja bym obstawiał dwie sprawy

a. gaźnik  np.trywialna sprawa  woda w gażniku, jak mocniej dasz gazu  to podciąga i zaczyna przerywać

b. druga sprawa to elektryka

I jedno i drugie możesz przejrzeć samemu na początku.

W Łodzi jest wielu wspaniałych ludzi co zajmują się mechaniką. Ja bym dzwonił do firmy z doświadczeniem w tej marce.

Czy cewki mogą być walnięte? Jak wymieniłem świece to moto bardzo ładnie chodził ale już na drugi dzień zaczęło się dusić zastanawiam się czy nie zmienić świec z Denso na NGK 

Ja wszystko robię sam, po pierwsze bo to lubię a po drugie mam więcej czasu na zastanowienie niż mechanik.

Też to co mogę robię sam ale synchro gaźników nie zrobię samemu dlatego szukam mechanika 

Krzysiek rst1000

W swoim sprzęcie mam Denso irydowe, jest żyleta. Jaki jest rozdzielacz? elektroniczny czy tradycyjny?

Jaki jest rozdzielacz? elektroniczny czy tradycyjny?

nie mam pojęcia raczej elektroniczny 

Krzysiek rst1000

oooooo właśnie, zobacz w manualu.

Znalazłem manuala tutaj: https://www.intruderalert.ro/manuale-documentatii/manuale-suzuki-intruder/suzuki-intruder-vs700-800-1985-1997-service-repair-maintenance-manual-file.html

strona 38

A takie są wymienione przyczyny przerywania podczas dużej prędkości:

Engine Misses at High Speed
a.  Fouled or improperly gapped spark plugs.
b.  Improper carburetor main jet selection.
c.  Ignition timing incorrect due to defective igni
tion component(s).
d.  Weak ignition coil(s).
e.  Obstructed  fuel  line  
or fuel shutoff valve.
f.  Obstructed fuel filter.
g.  Clogged carburetor jets,
h. Dirty air filter element.

Silnik przerywa podczas wysokiej prędkości

a. zanieczyszczone lub zła szczelina na świecach
b. niewłaściwa główna dysza w gaźniku
c. niewłąściwy zapłon
d. słaba cewka zapłonowa
e. zablokowany przewód paliwowy lub zawór odcinający
f. zablokowany filtr paliwowy
g. zatkane dysze gaźnika
h. brudny filtr powietrza

Większość powinieneś zrobić samemu, bez pomocy mechanika. Z gaźnikiem może być problem, bo do tego trzeba mieć serwisówkę i zobaczyć zalezności, ale dysze mozesz przedmuchać samemu.

Robiłeś coś przy moto ostatnio? Ruszałeś zbiornik?

W tych intruderach wystarczy poruszać cięgnami, pancerzami żeby regulację gaźników szlag trafił.

Nie mogę się zalogować na forum intruder polska bo przenieśli na nowa platformę. Tam jest użytkownik Wieniek znany szpec od suzuki w świecie i okolicach. Przez telefon powie na co zwrócić uwagę, pomocny gość.

Ale żeby pozyskać numer muszę się zalogować, a nie mogę!!!!

Napisz do kolegi Bliźniak tu z naszego forum serwisował swojego intruza u wieńka, będzie miał numer zapewne.

W Rzgowie nie ma mechanika od motocykli

jest a dokładnie w Ryczynach koło Rzgowa i to jeden z najlepszych mechaników w promieniu 40km

Krzysiek rst1000

jest a dokładnie w Ryczynach koło Rzgowa i to jeden z najlepszych mechaników w promieniu 40km

A gdzie to jest bo nie znalazłem w googlach maps

Krzysiek rst1000

Może jeszcze odgrzeje kotleta, słabość cewki objawia się po jej nagrzaniu tj. jak jest zimna to pracuje a potem przerywa. Może podmiana cewki dałaby odpowiedź.

Może jeszcze odgrzeje kotleta, słabość cewki objawia się po jej nagrzaniu tj. jak jest zimna to pracuje a potem przerywa. Może podmiana cewki dałaby odpowiedź.

tylko że u mnie to jest loteria raz chodzi ładnie na zimnym raz na gorącym