ErniKrzyzyk Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Cześć. Jest tutaj ktoś kto byłby w stanie pomóc mi w doborze jakiegoś enduro? niestety kwota jaką dysponuję to 3500zł. Motocykl musi mnie utrzymać, ważę ok 180kg mam 196cm wzrostu i 18 lat. Za wszelką pomoc dziękuję 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelnext22 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Myślę że kwota jaką dysponujesz jest niewystarczająca 5 tys to takie minimum na jakąś DR-ke lub XT ale pamiętaj jeszcze o serwisie startowym. I nie wpakuj się w jakiegoś szrota bo remonty to nie są tanie rzeczy. Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez pawelnext22 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Dokładnie, do 3,5tyś można kupić np cr 50/80/125 ale w 99% musisz ok 2 tys włożyć o ile nie więcej w silnik i inne części.Możesz szukać też np kawasaki kx 125 / klx300/ klr 650 lub dr 350/650 ale w tej kasie będzie ciężko - tak wiem moto podane to duże rozbieżności ale w tym przypadku to poj. do 125 bym odrzucał ze względu na gabaryty więc celuj albo w 250 2t albo coś większego 4t typu właśnie klr/klx/ dr - to spokojne moto i bez częstych remontów. tutaj to co znalazłem, na 1 rzut wyglądają ok ale na żywo trzeba ocenić aby mieć pewność: 1. https://www.olx.pl/oferta/suzuki-dr650r-kat-a2-CID5-IDlx1Ug.html#f3a83011eb 2. https://www.olx.pl/oferta/suzuki-dr-500-600-1986-r-bardzo-ladny-stan-CID5-IDl5o3s.html#f6014e7c29 3. https://www.olx.pl/oferta/kawasaki-klx-650-zarejestrowany-CID5-IDlpa6C.html#f6014e7c29 Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Lukas (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 2t sobie daruj, bo to silniki wysilone i agresywnie oddajace moc. Kolejna sprawa pracuja na roboczogodziny nie przebieg. Jak uszanujesz 2t to na sezon tłok jeden wystarczy. Polecam czterosuwy bardziej. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. karpiu Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 180kg to żart? 18 lat? Ja bym to 3500 zainwestował w żarcie i siłownie bo za 3 lata nie stanie Ci fajka tylko serce. Sorry za offtop Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErniKrzyzyk Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Myślę że kwota jaką dysponujesz jest niewystarczająca 5 tys to takie minimum na jakąś DR-ke lub XT ale pamiętaj jeszcze o serwisie startowym. I nie wpakuj się w jakiegoś szrota bo remonty to nie są tanie rzeczy. a utrzyma mnie to spokojnie, nie będzie problemów? nie chce tego sprzętu załamać :/ 180kg to żart? 18 lat? Ja bym to 3500 zainwestował w żarcie i siłownie bo za 3 lata nie stanie Ci fajka tylko serce. Sorry za offtop Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka jestem pod stałą opieką lekarzy, utrzymuję dietę, nie mogę chwilowo ćwiczyć żeby się nie uszkodzić, ale generalnie to chudnę powoli bo powoli ale chudnę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Odpuść moto póki będziesz mógł się w pełni sprawnie poruszac. Jeśli nie możesz ćwiczyć to nie możesz jezdzic. Do tego potrzeba pełnej sprawności. Nie dość że krzywdę zrobisz sobie to jeszcze innym. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErniKrzyzyk Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Dokładnie, do 3,5tyś można kupić np cr 50/80/125 ale w 99% musisz ok 2 tys włożyć o ile nie więcej w silnik i inne części. Możesz szukać też np kawasaki kx 125 / klx300/ klr 650 lub dr 350/650 ale w tej kasie będzie ciężko - tak wiem moto podane to duże rozbieżności ale w tym przypadku to poj. do 125 bym odrzucał ze względu na gabaryty więc celuj albo w 250 2t albo coś większego 4t typu właśnie klr/klx/ dr - to spokojne moto i bez częstych remontów. tutaj to co znalazłem, na 1 rzut wyglądają ok ale na żywo trzeba ocenić aby mieć pewność: 1. https://www.olx.pl/oferta/suzuki-dr650r-kat-a2-CID5-IDlx1Ug.html#f3a83011eb 2. https://www.olx.pl/oferta/suzuki-dr-500-600-1986-r-bardzo-ladny-stan-CID5-IDl5o3s.html#f6014e7c29 3. https://www.olx.pl/oferta/kawasaki-klx-650-zarejestrowany-CID5-IDlpa6C.html#f6014e7c29 Dzięki wielkie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Zgadzam sie z Karpiem. Troche w dosadny sposob to powiedzial ale ma racje. Przy takiej wadze i wzroscie Twoje ruchy/refleks itd sa bardzo mocno ograniczone. Pokusze sie tez o stwierdzenie ze na moto nie bedziesz w stanie sila swoich miesni zapanowac i odpowiednio kontrolowac swoja wage a tu jeszcze trzeba pare kilo dolozyc ktore wazy moto. Przemysl dobrze swoja decyzje zebys sobie nie zrobil krzywdy albo tym bardziej komus. No i jeszcze kwestia jakiegos ubioru na moto. Nie wiem czy cos znajdziesz w swoim rozmiarze. Zycze Ci duzo wytrwalosci w swoich decyzjach i szybkiej redukcji masy oraz pelnego powrotu do zdrowia. LWG!!! Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez Fresh (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 No a jak miało być jak nie dosadnie? To nie jest Brawo Girl i chodzi tu o życie i zdrowie każdego z nas. Z autorem włącznie. To tylko troska. Brutalna ale troska. Sam byłem gruby i zawsze chciałem latać na moto. Zrzucilem prawie 40kg i latam. Da sie. Autorowi również życzę powodzenia i wytrwałości w dążeniu do tego celu. Pozdrawiam i no offence Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Teraz kup sobie takie cudo a jak zrobisz redukcję masy to pomysl o enduro bo nie widzę cię teraz jak skaczesz po górkach 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Oczywiscie masz racje i w pelni sie z Toba zgadzam. A Ty jestes tego najlepszym przykladem ze sie da. Daleko szukac nie trzeba! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Za pewne takie cudo za wspomnianą kwotę się kupi... może kolega nie ma zamiaru skakać i latać po lesie tylko chce się miło przemieszczać w trudnym terenie? Motocykle to marzenia, kolega chce jeździć i będzie i nie prosi o rady jak zrzucić masę... Dla tych co w wypadku stracili rękę i jeżdżą, powiecie "poczekajcie aż ręka odrośnie"?... Może szuka teraz żeby sobie przygotować motocykl? Nie wiem Kolego jaki sprzęt będzie dla Ciebie dobry ale szukaj może ktoś coś ciekawego Ci doradzi LWG 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Czy mogę zadać jedno podstawowe pytanie? Czemu enduro? Na każdym będziesz wyglądał jakbyś jechał na psie (i tak też będziesz się czuł). Wiadomo, że skakać nie będziesz. Może lepiej jakiegoś Trampka albo Afrikę. Bardziej uniwersalne moto, a i jakimś terenie pojedzie. A tak poza tym - chcesz jeździć to jeździj skoro o tym marzysz. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frager Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 http://www.redbull.com/pl/pl/motorsports/offroad/stories/1331747544585/jonny-walker-hard-enduro-trening-porady-red-bull-111-megawatt A ja polecam zapoznać się z tym linkiem I skupić się przede wszystkim na punkcie nr 1 i 5.Zapewniam, że daje efekty 2 Cytuj you will never know me, you can only follow me. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 http://www.redbull.com/pl/pl/motorsports/offroad/stories/1331747544585/jonny-walker-hard-enduro-trening-porady-red-bull-111-megawatt A ja polecam zapoznać się z tym linkiem I skupić się przede wszystkim na punkcie nr 1 i 5. Zapewniam, że daje efekty Dokładnie o to chodziło Trafiłeś w 10 http://www.redbull.com/pl/pl/motorsports/offroad/stories/1331747544585/jonny-walker-hard-enduro-trening-porady-red-bull-111-megawatt A ja polecam zapoznać się z tym linkiem I skupić się przede wszystkim na punkcie nr 1 i 5. Zapewniam, że daje efekty Dokładnie trafiłeś w 10-tke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi