Skocz do zawartości

Ubezpieczenie Ac

dajczuWK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich! :smile:

Potrzebuję informacji jaki ubezpieczyciel AC jest warty uwagi. Planuje w tym tygodniu zakup takiego ubezpieczenia i poszukuje dobrej firmy ubezpieczeniowej. Co znaczy dobrej? Takiej, która oferuje AC bez drobnych druczków z nie wiadomo jakimi wyłączeniami od odpowiedzialności oraz nie najdroższej. Jeżeli macie jakieś doświadczenia albo sugestie, będę wdzięczny.

PS.

Nie znalazłem podobnego tematu odnośnie AC więc pozwoliłem sobie założyć.

Pozdr.

Obawiam się, że nie ma takiej firmy jaka byś chciał bo zawsze w każdej wypłata od nich = szukanie oszczędności.

Jedyna opcja to zaprowadzenie moto po przygodzie najlepiej do ASO gdzie mają rzeczoznawcę i naprawiają szkody. Wtedy nie ma gadki ile wyceni tyle płacą.

Miałem taka sytuację z paskiem B6, auto 1,5 roku, sarnę trafiłem. Kolo w ubezpieczalni wycenił na 3500 naprawę. Zabrałem auto do ASO, wycenili na 12tyś na nowych częściach z ich robotą, a nie robione u mirasa w szopie na klejonych i prostowanych częściach jak miało być w pierwszej wycenie.

Ostatnio trochę się rozglądałem chcąc ubezpieczyć swojego sprzęta i okazało się ku mojemu zdziwieniu że najlepsze ceny ma PZU. Wiadomo że każda firma doi czlowieka jak tylko może wiec odwolanie od wyceny w przypadku szkody to podstawa.

Tak z ciekawości napiszcie ile wam krzyknęli za AC na wasz motocykl ... podajcie  model , rok , zniżki,towarzystwo ubezpieczeniowe i $ AC . Moja R6 2008r z 50% zniżkami w PZU wyszło 2k PLN 

r1 2007 w pzu 5300 warta 7k heheheheh aż się 2 razy spytałem czy się pani cyferki nie pojebały hehehhe, uważajcie tylko bo kumpel miał sytuacje taką że ubezpieczył ac w zx10 i tydzien potem miał szlifa, to mu się opłaciło, wypłacili mu coś koło 4k, ale.......po wypłacie ubezpieczenie na nowo trzeba było wykupić tyle że już ze zwyżką, nie wiem czemu ale w moto po jakiejkolwiek szkodzie przepada dalsze ubezpieczenie.

W ramach tego ubezpieczenia co mam jest pakiet komfort czyli holowanie, naprawa na miejscu, pojazd zastępczy, nocleg oraz zamiennik kierowcy

Zawsze można sobie wykupić ochronę zniżek- bodajże coś koło 40zł. No 1050 to za***ista cena bym powiedział... fakt ,że wartość r6 ustawił na 20k... dość spora przepaść...

Powiem szczerze też jestem miło zaskoczony. A Ty pytałeś u pośrednika czy bezpośrednio na tel? Z tego co kojarzę to około 100pln różnicy

Dzisiaj byłem w PZU. Ubezpieczenie tylko od kradzieży (czyli takie o które najbardziej mi chodzi) razem z OC 2400zł. Pełny pakiet AC + OC 4300zł. Jutro jadę do Allianz. Zobaczymy co powiedzą. Jak na razie przemawia opcja za 2400zł

Dzięki za info ale tą cenę mam już po zniżkach od dyrektora oddziału. Zobaczę co mi powiedzą w Allianz i wtedy będę negocjował.

Dzisiaj byłem w PZU. Ubezpieczenie tylko od kradzieży (czyli takie o które najbardziej mi chodzi) razem z OC 2400zł.

Przeczytaj dokładnie OWU. Ja wiem, że mało komu się chce czytać 6-8 stron drobnym drukiem, ale z własnego doświadczenia jak ja szukałem AC na moto, to przynajmniej połowa ofert ma wyłączoną odpowiedzialność przy kradzieży z miejsca niestrzeżonego. Innymi słowy jak Ci ukradną z ulicy albo garażu to ubezpieczenie nie działa.

kabzior, czytałem i biorę to pod uwagę. Dzisiaj pojechałem do Allianz na Dowborczyków 30 i ku mojemu zdumieniu, 2200zł pełne AC bez haczyków... Koleś z PZU jeszcze ma mi sprawdzić czy może przebić tą ofertę i jeżeli powie mi lepszą cenę niż Allianz to znaczy, że mówiąc cenę 4300zł chciał mnie zrobić w mega balona.

Dam znać co i jak.

2,2k za pakiet czy samo ac?

Nowego masz tego HD? Dealer nie dawał ubezpieczenia? 

Ja za oc+ac (bez wyłączeń)+ass cała euro płacę dealerskie niecały tysiąc zł.

za cały pakiet. Droższe jest dlatego, że mam w firmie 4 samochody i niestety w ciągu dwóch ostatnich lat mieliśmy dwie szkody z AC. Nie z mojej winy tylko innych współpracowników ale to bez znaczenia :/

Moto mam z 2012 roku więc wszystko załatwiałem na własną rękę.

• 3 tygodnie później...

Przedłużam ubezpieczenie AC w Allianz i dostałem dwie oferty: bez udziału własnego z naprawą na oryginalnych częściach za około 5,3% wartości motocykla według ich wyceny, a z udziałem własnym i reszcie jak poprzednio 4,5% wartości. Zniżki mam maksymalne. Wariant standard

5fe32f253b452530fb958b98d8556196.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mi za CBR z 2007r OC 130zł w tym roku a pakiet OC+AC 2300zł
Pełne zniżki.

Edit. w PZU

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕