Bulba Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Dowiedzialem sie (chyba z telewizora) ze planuja zamontowac tam swiatla. Po mimo tego ze skrzyzowanie jest duze i mocno obciazone to jest bezpieczne i co najwazniejsze NIE KORKUJE SIE. Jakos wszyscy pieknie sie tam przepuszczaja, ustepuja. Nikt nie trabi, nie macha lapami i nie rzuca ku rwami. Co mozna zrobic aby nie dopuscic do spiermandolenia tego skrzyzowania ? 2 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Dowiedzialem sie (chyba z telewizora) ze planuja zamontowac tam swiatla. Po mimo tego ze skrzyzowanie jest duze i mocno obciazone to jest bezpieczne i co najwazniejsze NIE KORKUJE SIE. Jakos wszyscy pieknie sie tam przepuszczaja, ustepuja. Nikt nie trabi, nie macha lapami i nie rzuca ku rwami. Co mozna zrobic aby nie dopuscic do spiermandolenia tego skrzyzowania ? Pomodlić się 😀ale nie wróżę sukcesu 😀 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Nikt nie trabi, nie macha lapami i nie rzuca ku rwami. Co mozna zrobic aby nie dopuscic do spiermandolenia tego skrzyzowania ? To jest prawda co mówisz, wielokrotnie kierowcy sami sobie lepiej radzą niż tysiące świateł i przepisów. Może alternatywnym pomysłem byłoby optowanie za falą świateł na kolejnych skrzyżowaniach. Mnie tego brakuje, takiego uspokojenia różnych sygnałów. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Z tego co kojarze projekt jest z BO. Już kiedyś zrobiłem awanturę pod zdit na ten temat ale niestety... coraz więcej gorszych kierowców na mieście powoduje to że nie radzą sobie z tak łatwym skrzyżowaniem i robią takie beznadziejne projekty... moim zdaniem to skrzyżowanie jest najfajnijesze w łodzi ale nie każdy puszkowiec jest w stanie ogarnąć zasadę że jak coś jedize z prawej to czekasz i wola światła i korki... szkoda. Jezeli mam rację i jest to z Budżetu Obywatelskiego to niestety nic z tym nie zrobisz. U mnie w okolicy Stoków również wygrał projekt budowy świateł na banalnym skrzyżowaniu... największe problemy z nim mają dziewczyny... stoją i stoją bo nie potrafią dynamicznie ruszyć (oczywiście nie wszystkie)... Edytowane 5 Marca 2017 przez rooland (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arteklik Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Niestety taka jest teraz moda żeby było bezkolizyjnie. Dla przykładu w mojej okolicy przed remontem trasy WZ na skrzyżowaniu Rokicińska-Hetmańska w jednym cyklu świateł były trzy zmiany, a po remoncie w którym dołożyli tramwaj i na logikę wydawałoby się, że bedą cztery zmiany jest aż sześć. Skutkiem tego jest, że często przez skrzyżowanie nie porusza się żaden pojazd ani pieszy, a tymczsem rano korki przy wyjeździe z osiedla sięgają 10-15 minut. Taki mamy inteligentny system sterowania ruchem. Podobno wynika to z tego,że jeszcze się uczy, ale niestety dużo wagaruje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 był już poruszany temat, iż czego się ci beznadziejni politycy nie dotkną, to spieprzą szkoda kolejengo póki co dobrego skrzyżowania. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Pół życia mieszkałem na Dąbrowie, teraz na Zarzewie, więc to skrzyżowanie znam dobrze. Prawda jest taka, że jest to bardzo bezpieczne skrzyżowanie, gdzie ruch odbywa się sprawnie. Nawet może najbezpieczniejsze w Łodzi biorąc pod uwagę ruch. Czasami zdarzają się ludzie, którzy wjeżdżają jak nie mogą opuścić skrzyżowania i blokują ruch, ale mimo wszystko ruch odbywa się płynnie i bezpiecznie. Parę tygodni temu widziałem tam większego dzwona, aż sam się zdziwiłem. Chyba dlatego, że sprawca nie spodziewał się auta jadącego Dąbrowskiego od Rydza (tam gdzie jest zamknięte skrzyżowanie). Problem polega na tym, że w kwestii ruchu decydują urzędnicy (nawet nie politycy), a taki urzędnik jest przekonany, że jego praca jest niezbędna i konieczna. A po efektach widać, że kondycja intelektualna odstaje od ambicji. I tu by można zrobić listę głupot, które ZDiT wymyślił, zaczynając od rowerów na buspasie (sam początek), a kończąc na rondku na Czechosłowackiej. Dodatkowo dochodzi ideologia. A ideologia, polega na tym, że wszędzie trzeba zrobić ścieżkę rowerową (na Dąbrowskiego/Kilińskiego też będą). I teraz trzeba zrozumieć jedną rzecz, której panowie z ZDiT chyba nie wiedzą, albo udają. Nie ma czegoś takiego jak budowa nowej ścieżki, tylko jest zamiana drogi/chodnika na ścieżkę. Zawężamy więc drogę i powodujemy większe korki. Wszystko w ramach ideologi, że rower jest najważniejszą formą transportu. No ale jest iskierka nadziei, jakoś jesienią zrobili ścieżki rowerowe w okolicach Wólczańskiej i Wróblewskiego (namalowali pasy, bo tak najtaniej), a teraz wydawało mi się, że zostały usunięte. Nie jestem pewny, ale tak coś mi się zdaję. Wcześniej kierowcy jadący Wróblewskiego do Wólczańskiej i Wólczańską na północ, mogli się ustawiać przed światłami w 2 rzędach. Może nie będzie tak źle? Szkoda tylko, że takie eksperymenty robi się za nasze pieniądze... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Z tego co kojarze projekt jest z BO. Już kiedyś zrobiłem awanturę pod zdit na ten temat ale niestety... coraz więcej gorszych kierowców na mieście powoduje to że nie radzą sobie z tak łatwym skrzyżowaniem i robią takie beznadziejne projekty... moim zdaniem to skrzyżowanie jest najfajnijesze w łodzi ale nie każdy puszkowiec jest w stanie ogarnąć zasadę że jak coś jedize z prawej to czekasz i wola światła i korki... szkoda. Jezeli mam rację i jest to z Budżetu Obywatelskiego to niestety nic z tym nie zrobisz. U mnie w okolicy Stoków również wygrał projekt budowy świateł na banalnym skrzyżowaniu... największe problemy z nim mają dziewczyny... stoją i stoją bo nie potrafią dynamicznie ruszyć (oczywiście nie wszystkie)... No ale nawet jezeli jest to projekt z BO to wchodzi z automatu ???? Zadnych konsultacji ? Litosci ! Moze bedzie sie tam jezdzic latwiej 100 idiotom majacym problem nawet z zaparkowaniem pod TESCO ale utrudni zycie 100 000 normalnych kierowcow !!! 1 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 lewactowo to ustrój który bohatersko pokonuje problemy nieznane w innych ustrojach niestety cała Łódź jest tego przykładem. Kiedyś z Widzewa samochodem na Kaliską jechałem w 5 min. Przy 120 była zielona fala teraz nie ma zielonej fali bez względu na prędkość, bo banda kretynów stawia światła tam, gdzie nie sa potrzebne, pomijając już ich totalnie beznadziejne skonfigurowanie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 No ale nawet jezeli jest to projekt z BO to wchodzi z automatu ???? Zadnych konsultacji ? Litosci ! Moze bedzie sie tam jezdzic latwiej 100 idiotom majacym problem nawet z zaparkowaniem pod TESCO ale utrudni zycie 100 000 normalnych kierowcow !!! Niestety, to co wygra idzie z automatu bo przed dodaniem projektu został on sprawdzony przez "specjalistów" .... oprócz 5 głosów na tak powinno być 5 głosów na nie i wtedy by można takie gówna wywalić z pomysłów idiotów... ale to jeszcze nic, z BO za 400 tyś złotych wygrał projekt budowy pomnika JEDNOROŻCA obok przystanku nazywanego "stajnia jednorożców" ... to już jest taki absurd, który nawet nie mieści mi się w głowie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arpe Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 nowy dział: "Infrastruktura w regionie" na pewno rozkręcił by forum, szczególnie zimą niestety o tym co mamy na drogach decydują politycy i mogło by to zatruć dyskusję... przydatność świateł wychodzi jak się zepsują, np. Przybysza-Nurta (przy statoilu) całkowicie zbędne, za każdym razem kiedy są uszkodzone skrzyżowanie jest puste 0 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 to jeszcze nic, z BO za 400 tyś złotych wygrał projekt budowy pomnika JEDNOROŻCA obok przystanku nazywanego "stajnia jednorożców" ... to już jest taki absurd, który nawet nie mieści mi się w głowie.... Dlaczego? To jest właśnie najpiękniejsza forma absolutnej wolności - ludzie dostają dokładnie to co chcieli, żaden urzędnik za nich nie decyduje. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3DNAR Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dlaczego? To jest właśnie najpiękniejsza forma absolutnej wolności - ludzie dostają dokładnie to co chcieli, żaden urzędnik za nich nie decyduje.Z tym pomnikiem jednorozca to żart mam nadzieję? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Z tym pomnikiem jednorozca to żart mam nadzieję? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Żaden żart, bedzie piekny pomnik na ktory mozna wejsc i zrobic sobie fotke Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Żaden żart, bedzie piekny pomnik na ktory mozna wejsc i zrobic sobie fotke Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Łódź kreuje... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Z jednorożcem to przegięliście. Dowodzi to tylko, że demokracja = idiokracja Co do wyżej wspomnianego skrzyżowania - jeździłem i nigdy nie miałem na nim problemu. Ustępujesz tym z prawej i dzida. Niestety stan tego skrzyżowania i jego okolic woła o pomstę do nieba. Co do świateł - prędzej rondo niż światła. Zaraz się puści pieszych, pas dla rowerów pewnie, jakieś śluzy i inne gówno i wyjdzie z tego korek na 2 km - czyli jak zwykle jak każda grupa zainteresowań dołoży coś swojego do dobrego projektu. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Jasny szlag mnie trafia, kiedy widze jak bezsensownie wydawane sa nasze pieniadze ! Poznan juz dawno poszedl po rozum do glowy i wszyscy sa z tego powodu zadowoleni. Jeszcze jakies pytania ? http://www.codziennypoznan.pl/artykul/2017-03-03/poznan-wylacza-sygnalizacje-swietlna-w-miescie-a-mieszkancy-sie-ciesza http://www.codziennypoznan.pl/artykul/2017-03-05/poznan-wylacza-sygnalizacje-swietlne-na-kilku-ruchliwych-skrzyzowaniach-jaki-efekt Skuchajcie naprawde nie ma mozliwosci aby ten debilny pomysl zablokowac ? Przeciez ostateczne zdanie powinna miech chyba drogowka w tym temacie. 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Z jednorożcem to przegięliście. Dowodzi to tylko, że demokracja = idiokracja http://www.expressilustrowany.pl/najwazniejsze/a/przy-przystankowie-stanie-pomnik-rodziny-jednorozcow-wystarczyly-glosy-3774-lodzian,10771422/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 No ludziska, ostatnia chwila, żeby zobaczyć płynny ruch na skrzyżowaniu Dąbrowskiego/Kilińskiego. W sobotę już zaczynają psucie skrzyżowania, ciekawe kiedy skończą? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) hm wstawienie tam światłem jest projektem z BO? ciekawe czy włączenie też, może podziałają chwilę, zoabczą jak spie****ili sprawę i po prostu wyłączą? coś jak na stokach, telefoniczna z bynajmniej janosika? niby sygnalizacja ale jak jechałem w te śnieżycę to wyłączona :> EDIT: bo to skrzyżowanie, a właściwie sygnalizacja na nim chyba też była z BO, ale mogę się mylić - któryś z mieszkańców na pewno wie lepiej. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 16 godzin temu, krzychoslav napisał: EDIT: bo to skrzyżowanie, a właściwie sygnalizacja na nim chyba też była z BO, ale mogę się mylić - któryś z mieszkańców na pewno wie lepiej. To nie jest z BO. Chodzi o projekt tramwajowy, wymienią torowisko (i słusznie, bo to co jest to tragedia), zrobią przystanki dostosowane dla starszych i niepełnosprawnych (i to też dobrze), ale w pakiecie dostajemy światła. I to jest mocno nielogiczne, bo przecież tramwaj miał na tym skrzyżowaniu zawsze pierwszeństwo. A skoro już zrobią światła tam, to zrobią następne, przy Łomżyńskiej i Rzgowskiej też. A czy będą działały, to się zobaczy, bo światło zrobione parę miesięcy temu, przy Podgórnej, cały czas miga na żółto... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 to chyba mowimy o innych skrzyzowaniach bo o ile ja dobrze pamietam to pierwszeństwo biegnie tam wzdłuż Janosika. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Krzysiek, ja cały czas mówię o Dąbrowskiego i okolicach. Więc tramwaj na równorzędnym ma zawsze pierwszeństwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emq Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 19 godzin temu, julian85 napisał: A skoro już zrobią światła tam, to zrobią następne, przy Łomżyńskiej i Rzgowskiej też. Przy Rzgowskiej i Łomżyńskiego nie będzie, na szczęście zrezygnowali z tych świateł. Będą na skrzyżowaniu Kilińskiego / Dąbrowskiego:http://test.uml.lodz.pl/dla-mieszkancow/transport-i-komunikacja/utrudnienia-i-remonty/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi