NoPel Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam. Dzisaj z Kolegą którego serdecznie pozdrawiam, który także ma Zecie, nakręciliśmy filmik na którym pokazane jest jak idą mi zakręty - czy jest bardzo źle, czy może w miare dobrze - przypominam iż przjechałem 600km na motocyklu, i mam 14 lat.Oto filmik:http://www.youtube.com/watch?v=CkakBaJDAgI&feature=youtu.be 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Wg mnie elegancko 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filet Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Początki dobre. Pamiętaj aby od początku jazdy uczyć sie przeciwskrętu! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoPel Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Pochylam motocykl przeciwskrętem, chociaż może tego nie widać - leciutko mocxniej popycham kierownice w lewą/prawą stronę, i juz mi się kładzie motocykl, a dalej to już samo idzie :DAle wczoraj szlifa miałem, bo za bardzo sie pochyliłem i skończyła sie opona po boku, i pojechałem po podnóżku... :/EDIT:Strasznie dużo osób odwiedza ten temat, a tylko 2 posty :/ Komentujcie, komentujcie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajman Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Jedyny błąd jaki zauważyłem to iż nie patrzyłeś sie w strone zakrętu tylko na przód motocykla (jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoPel Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A pod samym wzgl. "składania" się, i wyjścia z zakrętu, i ustawieniu prawej nogi (tej od wew. strony zakrętu) jest dobrze?A chciałoby się może komuś wpaść jutro na ten parking (przy ul. wycieczkowej) nauczyć mnie czegoś ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajman Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Ok. Trochę bardziej kolano na zewnetrzną. Każdy ma inną technikę. U mnie akurat lepiej czuję motocykl w zakręcie gdy jestem pochylony blizej kierownicy niz tak wyprostowany (jak na filmiku oczywiscie). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoPel Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Bliżej kierownicy trudno bedzie, bo to motorek nie do tego :PA z kolenaem na zewnętrza próbwałem, i efektem tego był szlif - Myślałem że dam rade, koleano było dosłownie kilka/naście cm od ziemi, aż zarysowałem podnóżkiem, i mnie wywaliło :/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajman Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Dlatego powinienes poćwiczyc na tym motorku ósemki. Przy małej prędkośi zobaczysz na ile będziesz mogł sie na nim zlożyc by nie obcierac podnóżka.Na parking to raczej nikt jutro nie podjedzie bo wszyscy leca na zlot do Zgierza i Bełchatowa. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A chciałoby się może komuś wpaść jutro na ten parking (przy ul. wycieczkowej) nauczyć mnie czegoś ?Dokładnie jak wyżej napisał "Turkusowy Bandit" :DJutro imprezy są i o ile będzie pogoda to będziemy jeździć po zlotach 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajman Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 No właśnie. A na zloty to sie wszyscy ZLATUJĄ na swoich mechanicznych rumakach! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek1968 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Dobrze zakręcasz... Nic się nie martw i nie kombinuj z nogami, rękami, głowami itd... Jak najwięcej jeździj i samo przyjdzie... Ja na kursie kręciłem ósemki jak wariat po wewnętrznej stronie ósemki a kupiłem chopera i powiem że jest ciężko ... sam musiałbym kiedyś podjechać na jakiś plac (chyba wczoraj widziałem 8 na parkingu Carefoura koło Obi na Aleksandrowskiej i sobie poćwiczyć... 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Moto trzymaj bardziej w pionie, jeszcze bardziej zejdź na kolanko. Tylko uważaj bo chińskie oponki są dosyć śliskie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filet Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Patrz tam gdzie chcesz jechać. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ściągnij sobie biblie zakrętów "the twist of the wrist" jest na torentach. Bardzo dobry film o technice pokonywania zakretów po obejrzeniu stwierdzisz że nic nie umiałeś.Mnie bardzo pomogło. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x10d Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ściągnij sobie biblie zakrętów "the twist of the wrist" jest na torentach. Bardzo dobry film o technice pokonywania zakretów po obejrzeniu stwierdzisz że nic nie umiałeś.Mnie bardzo pomogło.Albo obejrzyj na youtube:1/14 2/14 3/14 4/14 5/14 http://www.youtube.com/watch?v=Jt2tsxOIaqA&feature=related 6/14 7/14 8/14 brak 9/14 10/14 11/14 brak 12/14 13/14 14/14 0 Cytuj https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoPel Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dobra koledzy tutaj UŻYŁEM przeciwskrętu, moze tego nie widać, ale poważnie. Jeszcze mam problem z dobraniem prędkości, ale moze juz jest lepiej (OBEJRZYJCIE DO KOŃCA, bo na filmie 3 zakręty robię) http://www.youtube.com/watch?v=m98yByaMP5U&feature=youtu.be 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi