gonia Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ridrick nie wiem czy mnie i innych w tym momencie nie obraziłeś-mówisz że wiek 40-50 lat to już geriatria??????????? Skąd wiedziałaś, że to motocyklista ??? Ja nadal się trzymam tego że raport NIKu o przyczynach wypadków jest najlepszym opracowaniem ostatnich lat. Teraz w lutym ma pojawić się raport dotyczący bezpieczeństwa na drogach i pewnie obsmarują trochę cały system. Szkoda tylko że te ćwoki rządzące nie realizują planów naprawczych Nie wiedziałam dziś jestem w średniej formie po wczorajszych baletach ale trochę subiektywna wydała mi się ta opinia i dlatego moja podejrzliwość szczerze mówiąc dawno statystyk nie śledziłam ale jak robiłam uprawnienia statystyki sprawdzałam wtedy kobiety wychodziły na plus tzn że mniej wypadków powodują i chyba nadal tak jest aczkolwiek daleka jestem od szufladkowania prawda jest taka że bezmyślność i brak przewidywania brak rozwagi i skrajny egoizm to są przyczyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Rewelacyjna końcówka Kubicy! 2 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Każdy kolejny komentarz Wisławskiego mnie rozwala... jeszcze parę tygodni temu mówił że Kubica to samobójca.... dziś już "jeździ fenomenalnie, fantastycznie". Do tego wielki "miszcz" Kościuszko, który jeździł w praktycznie tej samej klasie pare ładnych lat i nawet się nie zbliżył się do wyników Roberta, ale doskonale wie z czym ma problemy Robert. Niestety mało która polska "gwiazda" rajdowa potrafi znieść sukcesy Kubicy.... 2 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Temat się ruszył w sprawie moto-pogotowia? Dopiero dzisiaj odczytałem artykuł. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pogotowie-na-motocyklach-w-czasie-remontu-pomysl-jest-interesujacy,355076.html 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 bus pasy wawa http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,dostal-mandat-za-jazde-po-buspasie-policjant-tez-nim-jechal,112221.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Temat się ruszył w sprawie moto-pogotowia? Dopiero dzisiaj odczytałem artykuł. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pogotowie-na-motocyklach-w-czasie-remontu-pomysl-jest-interesujacy,355076.html Hehe temat znam. Niestety o co sie jak zawsze...? Problem jest z eciu peciu. Na dzień dzisiejszy oprócz zakupu sprzętu jest problem z finansowaniem. Ustawa O Państwowym Ratownictwie Medycznym nie wymienia motocykla jako potencjalnego pojazdu Systemu co daje podstawe do odcięcia sie od finansowania przez NFZ. W innych miastach Polski jest to różnie inaczej rozwiązane. Narazie temat ucichł. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Kolejna super akcja Coraz więcej wypadków. Policja bierze się za motocyklistów http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,15411373,Coraz_wiecej_wypadkow__Policja_bierze_sie_za_motocyklistow.html#LokKrajTxt Edytowane 7 Lutego 2014 przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeZet Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 http://warszawa.gaze...html#LokKrajTxt …”jeden kierował swoją maszyną, leżąc na niej z uniesionymi nogami na brzuchu”… O co kaman ? Jaką figurę akrobatyczną autor miał na myśli ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) …”jeden kierował swoją maszyną, leżąc na niej z uniesionymi nogami na brzuchu”… O co kaman ? Jaką figurę akrobatyczną autor miał na myśli ? ja wie, ja wiem to się chyba nazywa "śledź" i u nas pewien DAWCA na zielonej ninji też tak po dellu lata Edytowane 7 Lutego 2014 przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Rekordzista jechał 228 km/h przy ograniczeniu do 50. Straż podsumowała rok fotoradarów 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Ciekawe czy temu na moto wlepili też wezwanie do zapłaty czy tylko pokazują by się pochwalić 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Ciekawe czy temu na moto wlepili też wezwanie do zapłaty czy tylko pokazują by się pochwalić sądzę że blacha pogięta i ch*ja wlepili 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Nie wiadomo ile w tym prawdy, ale przeczytałem całość Przed wyborami sejmowymi ujawnię kwity – kto z polityków wziął łapówkę i ile 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki_ELW Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Też czytałem artykuł, bardzo jestem ciekaw, czy gość dotrwa do tego czasu, a jeśli tak, to czy faktycznie ma taką bombę.... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Jesteśmy najlepsi http://m.interia.pl/motoryzacja/news,2007201,4336 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Co grozi za jazdę bez uprawnień i dokumentów http://www.motocaina.pl/Co_grozi_kierowcy_za_brak_prawa_jazdy,34,18417,0.html 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Samochodem po Europie http://moto.wp.pl/gid,16574097,kat,55194,title,Samochodem-po-Europie,wid,16574097,galeriazdjecie.html?ticaid=112acf 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 17 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 http://m.dziennik.pl/auto/jednoslady/motocyklem-po-autostradzie-za-darmo-moze-nie-byc-wyjscia Problem z motocyklistami na drogach. Czemu żaden kretyn nie wymyślił że zajmujemy 1/1000km miejsca, nie generujemy korków i nie rozpiera... nawierzchni jak inni. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 raczej problem z tym, że nie mają jak zbierać kasy od wszystkich użytkowników dróg.. i bardzo im to przeszkadza. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Oj te viaboxy to wyjdą wszystkim bokiem... Zobaczycie, że na podstawie ich logowania będą wystawiane mandaty bo to idealny sposób na odcinkowy pomiar prędkości... 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuksik96 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Ja już słyszałem o mandatach za prędkość na autostradach za zbyt szybko przejechany odcinek (na podstawie biletu z bramki). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Trochę o filtrowaniu http://www.scigacz.pl/Jazda,miedzy,samochodami,jest,bezpieczna,24729.html U nas tez mogliby sprawe wyjaśnić. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuksik96 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Za bardzo nie wiem gdzie zamieścić ten post, więc zamieszczę tutaj wraz z linkiem do artykułu. Nie żyje Michał Hernik. Polski motocyklista startujący w Rajdzie Dakar. http://motoryzacja.interia.pl/raport-dakar-2015/dakar/news-dakar-nie-zyje-michal-hernik,nId,1584728 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeZet Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Ryzyko na dwóch kołach. Przyponieć nie zaszkodzi. http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,17935390,Ryzyko_na_dwoch_kolkach__czyli_jak_grzesza_motocyklisci.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek30 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Uwierzytelnianie przez internet staje się powoli normą. Korzysta się z tego chociażby podczas zakładania konta bankowego - przelewa się 1 grosik, aby potwierdzić własną tożsamość. Warto więc wiedzieć, na czym to dokładnie polega i z czym się to je: http://epoznan.pl/news-news-70484-Alternatywne_metody_weryfikacji 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi