MaciejM Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Drodzy forumowicze,Nie raz skorzystałem z Waszych porad, ostatnio kolejny raz ominąłem podejrzany i naciągający serwis motocyklowy i chciałem się jakoś odwdzięczyć. Wy pomagacie mi z motocyklem, więc ja mogę pomóc Wam z elektroniką.Do końca lutego każdy forumowicz na hasło FŁM ma u mnie zniżkę 20% na poniższe prace, wykonywanie staranniej, taniej i porządniej niż w jakimkolwiek miejscu w Łodzi i okolicach: 1) kompleksowe czyszczenie komputera/laptopa (zewnętrzne i wewnętrzne, włącznie z: czyszczeniem układu chłodzącego, ewentualną wymiana popsutych części) a następnie instalacja i optymalizacja świeżego systemu (tak, to optymalizacji nikt Wam nigdy nie robił, dlatego po miesiącu od naprawy komp znowu zamula - najczęściej to poprawiam po "informatykach" i "serwisach"). Nawet kilkuletnie laptopy, które na oko nadają się do wywalenia - chodzą jak nowe. 2) naprawa i optymalizacja telefonu (zamulony telefon, pęknięte digitizery, wyświetlacze, wymiana baterii "niewyjmowalnych" i wszelakich części). 3) odzyskiwanie skasowanych, sformatowanych lub zagubionych danych z dysków, pendrive, pamięci telefonu, kart SD i microSD. Wszystko Door2DoorJeszcze w tym roku (najpóźniej początek lipca) wystartuje nowa firma, niejako powiązana również z motocyklami.Pomyślałem, że poza obecną promocją wszyscy motocykliści z forum będą mieli na usługi w przyszłości stałą zniżkę. Kontakt:-wiadomość przez forum -telefon: 664-492-265 Jeśli chodzi o wiarygodność, z tego co pamiętam kilka osób z tego forum już miało ode mnie robotę - do dziś bez reklamacji Edytowane 9 Lutego 2017 przez MaciejM (wyświetl historię edycji) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejM Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) W związku z moimi podróżami po świecie start firmy z lipca został przesunięty na październik, usługi na które całe forum będzie mieć zniżkę 10% to: LAPTOP FULL SERWIS - 150zł z dojazdem door2door -Gruntowne czyszczenie komputera (kurz i brud w układzie chłodzenia + wymiana pasty termoprzewodzącej, zapewniająca niższe temperatury pracy). -Format i wgranie świeżego systemu wraz ze sterownikami oraz optymalizacja, dzięki której płynność działania zostanie zachowana przez dłuższy czas po naprawie. -Ewentualna wymiana części i podzespołów + 50zł DIGITIZERY/SZYBKI (laptopy, tablety, niektóre telefony) - wymiana ekranu w telefonie + format telefonu i odmulanie ze zbędnych aplikacji - w wypadku wymiany całego ekranu - 60zł (nie zajmuję się rozklejaniem szybek od LCD, po to zapraszam do chłopaków z Nowomiejskiej 10) PROGRAMOWE ODZYSKIWANIE DANYCH z dysków i pamięci zewnętrznych: - do 250 gb - 100 zł - 250-500gb - 150zł - 500gb+ - 200zł SPRZEDAŻ: Pośrednictwo kupna/sprzedaży - sprzedaję wszystko, najdrożej i najlepiej, na wielu portalach aukcyjnych, profesjonalnie od 12 lat na allegro. Jeśli masz rzeczy których nie chce Ci się/nie umiesz/nie wiesz za ile - zabiorę Ci problem z głowy i uzyskam najlepszą cenę sprzedaży. Prowizje: do 100zł - 25% 100 - 500 - 20% 500-1000 - 15% 1000-5000- 15% >5000 - 5% DORADZTWO ZAKUPOWE: Jeśli planujesz zakup komputera,telefonu, elektroniki, sprzetu RTV/AGD wykonam dla Ciebie research i uchronię Cię przed przed przepłaceniem za przedmiot o nieadekwatnej cenie. Prowizja to 5% od ceny zakupu SKŁADANIE KOMPUTERA STACJONARNEGO - jestem w stanie złożyć Ci komputer, dobierając najtańsze z najlepszych części w wybranym budżecie. Przykładowo za komputer o wartości 4000zł, złożony przeze mnie za 3500zł po pobraniu zapłaty za moją pracę w wysokości 5% + 50zł za złożenie komputera (w tym wypadku 225zł łącznie) oszczędzasz 4000-3725zł= 175zł i masz gwarancję, że nawet za 3700zł nie znalazłbyś gotowego zestawu komputerowego o danych parametrach. Komputery składam z NOWYCH części z minimum 2letnią gwarancją. Do kontaktu zapraszam już teraz, po rejestracji - spróbuję wklepać się w partnerstwie do forumowych zniżek Edytowane 4 Października 2017 przez MaciejM (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 bardzo fajnie tylko jak ktoś się tu reklamuje, sklep-usługi itp to za to płaci co miesiąc kase 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejM Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Mogę usunąć post jeśli naruszyłem regulamin, myślałem że zniżka dla forum to raczej nie reklama a ukłon w stronę grona, które pomagało mi kiedy pytałem o pomoc Tak czy inaczej - dziękuję za info, do kogo mam się odezwać w takim razie po szczegóły? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Hej, Ponownie kolega mi pomógł. Więc jeżeli macie problem ze sprzętem to serio walić jak w dym zamiast bujać się po serwisach (chyba, że na gwarancji). Ja polecam @MaciejM 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitrx Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Czy w budżecie do około 2 tys zł, uda mi się kupić jakiś przyzwoity laptop, do użytkowania na co dzień. Czyli internet, filmy, gry, trochę pracy? Czy raczej dozbierać i kupić coś lepszego? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 21 minutes ago, Pitrx said: Czy w budżecie do około 2 tys zł, uda mi się kupić jakiś przyzwoity laptop, do użytkowania na co dzień. Czyli internet, filmy, gry, trochę pracy? Czy raczej dozbierać i kupić coś lepszego? to zależy jaki internet, jakie filmy, jakie gry i jaka praca - jak będziesz sobie chciał sobie klepać apkę z visial studio z resharperem oglądając film 4k na drugim ekranie a w przerwach pykać jakąś nową gierkę na wysokich detalach, to nie, nie wystarczy. w przeciwnym przypadku jak najbardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andmst Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Zgadzam się tutaj z przedmówcą. Chociaż gdyby to ode mnie zależało, to brałbym dobrej jakości sprzęt z dobrymi podzespołami. Wiesz, techologia cały czas idzie do przodu, wymagania stawiane przed hardwerem są coraz większe. Zastanów się też nad zakupem poleasingowego sprzętu. Często jest tak, że dobrej klasy komputery typu Lenovo ThinkPad (biznesowe) można kupić za około 25% normalnej rynkowej ceny. Przy czym dają gwarancję serwisową. Proponuję sprawdzić ofertę np w Pro4IT - mają tam duży wybór. Proponuję sprawdzić tutaj: https://pro4it.pl/komputery Edytowane 17 Września 2018 przez andmst (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 10 minutes ago, andmst said: Zgadzam się tutaj z przedmówcą. Chociaż gdyby to ode mnie zależało, to brałbym dobrej jakości sprzęt z dobrymi podzespołami. Wiesz, techologia cały czas idzie do przodu, wymagania stawiane przed hardwerem są coraz większe. Zastanów się też nad zakupem poleasingowego sprzętu. Często jest tak, że dobrej klasy komputery typu Lenovo ThinkPad (biznesowe) można kupić za około 25% normalnej rynkowej ceny. Przy czym dają gwarancję serwisową. Proponuję sprawdzić ofertę np w Pro4IT - mają tam duży wybór. a ja się z tym nie zgodze, mimo że używam thinkpadów od nastu lat (maszyny firmowe), i do pracy nie chce niczego innego, tak do domu nigdy bym się na niego nie zdecydował. W nich płacisz za co innego niż elektroniczne podzespoły które możesz znaleść w o wiele tańszych laptopach domowych, a w domu nie wykożystasz możliwości obudowy, czy szybkiego serwisu. Wg mnie to strata pieniędzy, no chyba że zależy ci wybitnie na track poincie, to wtedy nie masz za wielu opcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spowiednik Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 9 godzin temu, andmst napisał: że dobrej klasy komputery typu Lenovo ThinkPad (biznesowe) Khem W dzisiejszych czasach chyba nie da się określić komputera jako "dobry" gdyż specjalizacje już poszły tak dalece do przodu, że komputer należy wybierać pod konkretne działania. ThinkPad , moim zdaniem, trochę dryfuje na jakości starszych modeli i trzyma cenę, tak jak kiedyś IBM, później Toshiba. I na pewno jest to porządny sprzęt , ale @jaszczomb trafił w samo sedno. @Pitrx myślę, że chyba poszukujesz kompa typu MSI z serii GT. Osobiście używam Gt560 do tej pory (ma 5 lat), z dołożonym ramem oraz dołożonym dyskiem ssd. W trakcie użytkowania wymieniłem klawiaturę ( padła na samym poczatku, od 4rech lat jest git), poza tym jedynym mankamentem jest słabe mocowanie wiatraków, trzeba czasem tam zerknąć i co 2-3 lata wymienić wiatrak. Poza tym jestem bardzo zadowolony ze stosunku jakości do ceny. Komputer chodzi do tej pory naprawdę wydajnie i szybko, daje sobie radę w programach graficznych typu adobe, czy sketchup oraz w renderowaniu, gry jeszcze na nim chodzą w miarę dobrze - obecnie czołgi chodzą na średnich detalach bez większych problemów. Myślę, że wyższe modele z tej serii będą jeszcze bardziej wydajne. Jednak mam wrażenie, że ten komputer nie lubi długich tras, więc jeśli ma być głownie w domu to OK. Jeśli masz zamiar go wozić ciągle, to może nie być to najlepszy wybór. Szwagier używa w podobnych celach jakiegoś Asusa ( takiego cienkiego) i od dwóch lat mu się sprawdza bardzo dobrze. Ostatnia moja Toshiba byłą z serii Quosmio to była totalna porażka ( za wyjątkiem ekranu, który był zajefajny), ale już na starcie był to komputer źle wyważony pod względem dobranych podzespołów, w szczególności grafiki, która była za cienka w porównaniu do reszty bebechów. Siostra 3 lata temu używała Toshiby Satelita , która też niedomagała, została zmieniona na Lenovo Yoga, - jest w miare zadowolona, ale obudowa ma sporo mankamentów. Tylko to nie jest komp do grania. Staruszkowie i żona używają HP i, o dziwo, chwalą tą firmę i, o dziwo, laptopy dość długo przeżywają u nich bez problemów i bez żadnych awarii. Ale używane sa tylko do poczty, netu i filmów, nie wiem jak to wgląda w grach. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro6ert Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Wracając do początku tego posta, to polecam usługi u @MaciejM Mój stary laptop po odświeżeniu - wymiana HDD na SSD, nowa matryca, czyszczenie, konserwacja - zyskał drugie życie ku radości mojego potomstwa :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Też polecam Macieja. 2 razy ratował mi sprzęt. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaszek Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Faktycznie polesingowe sprzęty typu hp elitebook czy dell to fajna opcja sam sie zastanawiałem nad zakupem. Ale maja ta wadę, że najczęściej grafiki to jakieś tam profesjonalne quadro niezbyt dobre nawet by zagrać w Wot. Jak kupiłem półroczny używany acer za 1250 gdzie gosciu dał 2400 plus ubezpieczenie na rok 800. Oczywiście jak to z elektroniką padł przed 3 rokiem. Ubezpieczenie się przydało. Ale dobry serwisant do lapka zawsze jest poszukiwany. Bo teraz te nowe nie mają klapek z tyłu i trzeba rozbierać obudowę. A sememu trochę strach. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejM Opublikowano 25 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Bardzo dziękuję za pochlebne opinie Firma działa już totalnie na legalu, niebawem odezwę się do administracji z zapytaniem o zniżki na kartę FŁM. Zniżki z racji opłat zusów i legalów musiałem zredukować do 10% ale zaokrąglam je w górę, więc dyszka na piwo przy każdorazowej usłudze motocyklistom jest odejmowana. Jeśli chodzi o sprzety do danych półek cenowych - zajmuję się tym codziennie. Pełny wachlarz usług jest dostepny tutaj: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Dołączam do grona zadowolonych klientów - chciałem także na forum podziękować Maćkowi za szybką, sprawną i niedrogą (z rabatem dla forumowicza) naprawą. Zdecydowanie polecam - serwis "door-to-door", sympatyczny kontakt, zero problemów. Dzięki Maciek! 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 popsuł mi się stary telefon (długo nieużywany) lg h5 II, w jednym serwisie stwierdzili że padła płyta główna. Warto sprawdzać dalej ? Ewentualnie kupie jakikolwiek stary telefon, który ... działa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Można, ale nie jest to takie łatwe jak kiedyś W jakim tel chcesz wymienić? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaszek Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Po to robią wszystko wbudowane by kupić nowe. Stąd była afera z iphonami gdzie pogarszali wydajność na starej baterii. Tak samo jest w samochodach. W takim hyundaiu ix35 jak padnie elektronika od wspomagania elektrycznego trzeba wymienić całość za ok 15tys. A starszych np. lg l90 bateria wyjmowalna jak w starych nokiach. Piękne czasy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andmst Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Dnia 9.11.2019 o 11:28, trst napisał: Dlaczego w nowych smartfonach nie można wyciągnąć baterii, np w celu jej wymiany? Można wymienić, nie jest to tak proste, jak było w tych starszych modela, ale na youtube masz videoporadniki, jak należy to zrobić, aby telefon sprawnie działał. Cóż, trendy idą w takim kierunku, że smartfon, powinien być płaski, o fajnym zaokrąglonym wyglądzie i do tego nie za ciężki - a jest to zwykle robione kosztem baterii. Baterie - są normalnie dostępne w sprzedaży, do większości modeli samochodów. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejM Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Witam Panów, przepraszam za brak odpowiedzi ale odkąd sprzedałem Yamahę stosunkowo rzadko jestem na forum Jeśli chodzi o płytę główną w LG - zdecydowanie polecam kupienie nowego. Sam noszę telefon do 500zł i nie potrzeba mi zupełnie lepszego (motorola E5 Plus, najlepszy telefon do 500zł z września 2019). Jeśli chodzi o wymianę baterii - we wszystkich jest ona wymienialna, ale jest to mocno utrudnione. Mogę pomóc z praktycznie każdym modelem, jeśli istnieje taka potrzeba. Najsłabsze w tym temacie są np. Samsungi, telefony dobrych osiągów które po roku czy dwóch ledwo wytrzymują dzień użytkowania. Można znaleźć mnie na facebooku wpisując Naprawiacz Serwis. W styczniu gdy firma przejdzie restrukturyzację odezwę się do administratorów i szefa o przystąpienie do programu karty forumowej Pozdrawiam serdecznie Naprawiacz Maciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi