Skocz do zawartości

Co By Tu Kupić - Czyli 4 Kółka Do ~20K.

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

jeżdżę teraz 3-ką e46, wartość mieści się w podanej cenie, tylko wiek nie :P Potwierdzam opinię Krzyśka, ale uwierzyłem w to dopiero dokąd sam jeżdżę. AC dla takiego pojazdu przy pełnej opcji i pełnych zniżkach to około 1'040PLN w PZU.

Polecam e46- może śmiało konkurować z 2x młodszymi "popularnymi markami" ;)

Polecam poszukać egzemplarza 320i (2.0, 150KM przed liftem, 2.2, 170KM po lifcie) + aut. (nie ważne GM, czy ZF).

Osobiście zastanowił bym się na tymi silnikami, (chyba że tylko w miarę niskie opłaty). Gdyż kupowanie 6cylindrowej benzyny o małej pojemności, mija się raczej z celem. Pali kolo 12l a to wogóle nie idzie, chyba że 3.0 ale to już inna historia. Ja wybrał bym 2.0d ale oczywiście to w poliftowe. Robisz na 180KM i spokojnie objedziesz 2.5 benzynę, a spali kolo 8l.

" The helmet hides feelings that cannot be understood " - A. Senna

dzięki Lesiu. Niestety stara buda totalnie dyskwalifikuje to autko ;)

Zagadaj do caruska, on ma 159 to może coś ci o niej powie.

Zagadam ;) Może da się karnąć :biggrin: choć pewnie w zamian chciałby GS'em :whistling:

Jaqu jak alfa to tylko z oznaczeniem JTDM [...]

[...] volvo s40 ładne auto ale trochę za dużo już tam francuza w nim jest [...]

[...] Ufo, już trochę opatrzone auto ale niestety nie przez złodziei [...]

dzięki Kosmat za szereg linków - przydatne.

Leona odrzucam - widziałem dziś na żywo i.. po prostu mi się to auto przestało podobać - wygląda jak mydelniczka :wacko:

Diesel jednak zostaje, jak wspominałem, takie rzeczy jak DPF mi nie przeszkadzają.

Volvo pisałem wyżej - design dla dziadków.

Kia Ceed ciekawa, aczkolwiek za bardzo pod Astrę H podchodzi. choć ten wygląda nieźle:

http://allegro.pl/kia-pro-ceed-2-0-crdi-140ps-skora-climatronic-i6696088965.html

JTDm jest 300km od Łodzi - wygląda zacnie - kto jedzie obejrzeć ? :whistling:

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-navi-alkantara-ID6yJD7h.html

Toschie, z cenami z linków przesadziłeś ;)

A nie lepiej kupić BMW 3?

nie ten rok..

A może jakiś golf V? Skoda Octavia?

Wszystkie te odpadają - po prostu nie są fajne ;) Golf? Skoda? brrr

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

To ja mam pomysł;d weź civic 8gen 2.2 diesel;d japoniec to japoniec, a i przy okazji bym się przymierzył, bo mi się wkręciła ta honda;d

I jest jeszcze jeden plus- patrzyłem w tc i można ją zrobić na 225km😀

Edytowane przez Lesiu94 (wyświetl historię edycji)

ble Aga ;)

Tymczasem chodzą mi po głowie 2 Alfy:

1. https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-kremowa-skora-tempomat-klimatronic-bluetooth-ID6yApaj.html

Tylko ta w automacie. bez ekranu. Kolor tapicerki "ciekawy", aczkolwiek zewnątrz ładna czerwień. 136KM.

2. https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-navi-alkantara-ID6yJD7h.html

Ta w manualu. Ekran. Ładna tapicerka, neutralny lakier na zewnątrz. 150KM.

Bardziej numer 2.

tudzież 210KM - 400km od Łodzi :whistling::hihi:

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtd-210km-progression-z-niemiec-ID6yEmZl.html

chyba czas się przejechać i popatrzeć.

czytasz w moich myślach ;) jak będzie potrzeba, i plan wyjazdu -  zgłoszę się.

Ja jezdze honda civic 8 gen ale benzyna 1.8 i przyznam, ze auto sprawuje sie bardzo dobrze. O dieslach akurat slyszalem rozne zdanie ale vtec zdaje sie byc pancerny - zreszta takie sa opinie o tych samochodach bo mimo swojego futurystycznego wnetrza auto ma dosc prosta konstrukcje. Jedyne co to zastanawiam sie czy za 20 tys bedziesz w stanie wyrwac cos sensownego. To auto dobrze trzyma wartosc. No i z tego co czytalem w roznych "rankingach" to civica tez lubia zlodzieje 😏

No i z tego co czytalem w roznych "rankingach" to civica tez lubia zlodzieje

Powiedz mi jak jest z miejscem, dla pasażerów jadących z tyłu.

Złodzieje lubią to fakt, znajomej zwinęli spod bloku

ps. co do 1 ogłoszenia, czerwonej Alfy w automacie, znalazłem pewne ciekawe info w necie datowane na 16.12.2016, szukając po numerze telefonu - może zupełnie nie być związane z tematem, ale.. że nie "bawię" w takie ogłoszenia, odpuszczam tę pozycję.

"Sprzedam dług wartość 46500 z odsetkami. Mam wyroki sądowe z klauzulą wykonalności, umorzenia komornicze. Dłużnik sp. z. o. o. Członkowie zarządu posiadają majątek na pokrycie długu. W tel. 695***675"

Zresztą auto sprzedawane jest na innych felgach niż na zdjęciach, ponoć na tych felgach są letnie opony, więc trzeba by się bawić w przekładki etc. no i informacją przez telefon było, iż przy zakupie, obecny właściciel, nawet nie mierzył tego czujnikiem. Sumując, Radomsko odpada.

Zostaje tymczasem:

1. https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-navi-alkantara-ID6yJD7h.html

Tutaj dochodzą opłaty, aczkolwiek sprzedający potwierdził, że raczej na nie opuszcza z ceny.

2. https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtd-210km-progression-z-niemiec-ID6yEmZl.html

O tym jeszcze nic nie wiem, prócz ogłoszenia.

Jak wyczaicie jakąś fajną Alfę, dawajcie cynk ;):cheers:

Miejsca na nogi jest wbrew pozorom na prawde duzo. Problem moga ewentualnie miec wyzsi ludzie z miejscem nad glowa i przy wsiadaniu ale to na prawde wysocy. Ciekawy jest tez system podnoszenia tylnej kanapy tzw. Magic seats przez co mozna przewiezc duze pakunki a przy rozlozonych fotelach mamy dodatkowa przestrzen pod nimi.

ta 2 tania, bo opłaty trzeba zrobić.

a może pruszków jutro? ładna?

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-160hp-navi-gotowy-do-rejestracji-ID6yJdbR.html#52a72753c1

faktycznie słabo w tej benzynie.

Fajny artykuł w temacie Alfy.

http://magazynauto.interia.pl/uzywane/news-uzywana-alfa-romeo-159-2005-2011,nId,1926295

Robisz na 180KM i spokojnie objedziesz 2.5 benzynę, a spali kolo 8l.

2 i pół litrowa BM'ka w benzynie ma coś powyżej 190 koni i na dwójce lekko idzie setkę. Także dieslem tego nie objedziesz. Jedyna wada to spalanie, jest rzeczywiście większe niż w dieslu. Odjazd jak w super lokomotywie. Mnie się te nowsze wnętrza nie podobają. Jedynie 6 jest ok. A 7 to takie wielkie kwadratowe pudło. Nie wszystko to co najnowsze jest najlepsze. U mnie w Zafirze jest system dopalania spalin (diesel)

to cholerstwo muszę czyścić co 2 lata, rozkręcając kolektor i przepustnicę. W benzynie tego nie ma ale małe spalanie powoduje że nie mam oporów na dalsze wycieczki. Trudne wybory

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

2 i pół litrowa BM'ka w benzynie ma coś powyżej 190 koni i na dwójce lekko idzie setkę. Także dieslem tego nie objedziesz. Jedyna wada to spalanie, jest rzeczywiście większe niż w dieslu. Odjazd jak w super lokomotywie. Mnie się te nowsze wnętrza nie podobają. Jedynie 6 jest ok. A 7 to takie wielkie kwadratowe pudło. Nie wszystko to co najnowsze jest najlepsze. U mnie w Zafirze jest system dopalania spalin (diesel)

to cholerstwo muszę czyścić co 2 lata, rozkręcając kolektor i przepustnicę. W benzynie tego nie ma ale małe spalanie powoduje że nie mam oporów na dalsze wycieczki. Trudne wybory

Zależy które 2.5 M52tu na 2x vanos ma 170KM, natomiast M54 ma chyba 192KM. Ale ważniejsze jest ile ma 80-120km/h niż 0-100km/h. I w tym wypadku to nie idzie. Chyba ze szybka redukcja, z 5 do 3 i wtedy coś się zaczyna dziać.

" The helmet hides feelings that cannot be understood " - A. Senna

odbiegacie od tematu ;)

Tymczasem, okazjonalnie, jutro będę w Wawie. Albo wrócę Alfą (z czerwonym drążkiem :biggrin: ), albo pociągiem.

Żeby nie ciągnąć offtpou, nie podejmowałem tematu "słabości" 320 ;) Ale chętnie kiedyś wrócę do tematu, czemu mniej KM nie musi przeszkadzać ;)

Wracając do wątku- znajomy jeździ teraz Giuliettą i dowodzi, że utrzymanie tej Alfy jest tańsze od Passata (do tego serwis odwiedza tylko na standardowe wymiany typu olej, czy filtry), więc powodzenia ;)

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"