pietrass Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) J.w przymierzam się do zmiany wydechu z serii na Ixill Double, co myślicie? W tym przypadku jest tzw plug & play?(kat zostaje), czy trzeba coś zmieniać w ecu? pozdr LWG Edytowane 25 Stycznia 2017 przez pietrass (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
arteklik Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 Można, ale nie trzeba 0 Cytuj
pietrass Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 rozmawiałem z znajomym, który siedzi w tuningu ale aut, i mówił mi, że każda modyfikacja dolotu/wydechu powinna być zweryfikowana sondą AFR. Niby taką możliwość miałbym, ale gdybam sobie że jeśli ten ixill nie spowoduje zmiany ciśnienia w wydechu to nie trzeba nic ruszać w ecu... ale to tylko moje przemyślenie na temat 0 Cytuj
arteklik Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 A jak się dowiesz, że skład mieszanki nie jest idealny (tak zapewne będzie) to co dalej? Czy jesteś gotowy ponieść koszty kilkukrotnie przekraczające wartość końcówki wydechu żeby było idealnie? Zmieniaj kocówkę i ciesz się dźwiękiem. Różnicy w osiągach nie poczujesz, a i silnik jakoś to wytrzyma 0 Cytuj
kosmaty Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 sorry że tak się wtrącę ale czy przypadkiem w motocyklach z ecu (na wtrysku) komp sam nie dostosowuje mieszanki ? Zmiana samej końcówki nie ma wpływu praktycznie na nic, cała kompresja gazów następuje na początku układu. Także śmiało zakładaj i nie bój nic, jak być cały układ wymieniał na sportowy to inna bajka 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
Piuriel Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 Też tak mi się wydaje. Prędzej przy wymianie dolotu i wydechu wypadałoby coś dostroić, bo ciśnienie w układzie zmienia się na wejściu i na wyjściu... Tak to bym się nie przejmował. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
pietrass Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) No sonda w wydechu jest, ale nie wiem czy szerokopasmowa czy nie. Podobno jak szerokopasmowa to lepiej bo po sprawdzeniu spalin może dokonać drobnych korekt w ilości podawanego paliwa. Kosmaty, może źle rozumuję ale ostatni wydech to nie tylko końcówka, więc jakiś wpływ na ciśnienie spalin ma. Tylko pytanie jaki i czy noże to mieć istotny wpływ na proces spalania Edytowane 25 Stycznia 2017 przez pietrass (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
arteklik Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 No sonda w wydechu jest, ale nie wiem czy szerokopasmowa czy nie ciekawe ? Podjedź do jakiegoś mechanika MOTOCYKLOWEGO to Ci wszystko wyjaśni. 0 Cytuj
pietrass Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 tzn co ciekawe? pogooglowałem i sonda nie jest szerokopasmowa. 0 Cytuj
pietrass Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2017 Kupione, co innego niż zakładałem. Akrap z alli. Doradzicie kogoś, kto dorobi kawałek wydechu do połączenia? 0 Cytuj
Marttino Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2017 Zarzewska 38 Slawek. i tak jak pisał kosmaty komputer sam się przestawi. Zakladl mi do Tiger955 koszt ok 400 zł Z dorobieniem Nowego do lotu. Najlepiej zadzwoń 668689399 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi