Krzysiek rst1000 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Zazwyczaj motocykle turystyczne mają malowanie jednokolorowe. Ale mnie ta tendencja niezbyt pasuje, wolę kolorowo niż jeden kolor. Oryginalne malowanie mojej Aprilii jest bardzo wysublimowane ale do zobaczenia jej w całej krasie potrzeba mocnego słońca, wtedy widać głębię koloru i lakieru. Ponieważ w Polsce takich dni nie jest tak wiele, postanowiłem zmienić malowanie swojego motocykla na bardziej komercyjne. Graficzny program Inkscape i zacząłem projektować nowe malowanie. Wyszło jak poniżej. Ale projekt to tylko 1 krok, ważniejsza jest realizacja pomysłu. Moje pytania są następujące: - czy można malować lakierem bezbarwnym po naklejeniu folii, - czy można malować folie z pokryciem żelowym, - czy trzeba zmatowić całość elementu przed powtórnym lakierowaniem, oryginalny lakier miałby zostać nie ruszany. Jeżeli ktoś bawi się w takiego typu zmiany, to proszę o porady. Edytowane 24 Stycznia 2017 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi