Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Ubezpieczenie Oc Motocykla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZeść ile płacicie za OC  + osobno NNW + dodatkowe ubezpieczenie za motocykl. Podajcie firmę i stawkę

Opublikowano (edytowane)

Siema,

Dodałbym do Twojego pytania info z miejscowoscia bo to dosc istotne przy wyliczaniu skladek.

Zaplacilem w tym roku 106 OC i 50NNW miejscowosc Łódź

ubezpieczyciel - WARTA

W zeszlym roku OC 55 zl

Jak obiecali tak podniesli skladki o "30%"

Ps.

Patrzysz czy Ciebie nie okradli?

Okradli :smile: tak jak mnie.

Edytowane przez NIKT (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

OC najlepiej w PZU ja w zeszłym roku płaciłem ok 90 zł za samo OC przy pełnych znizkach za bezszkodową, w tym roku napewno będzie drożej. AC dla mojego moto praktycznie nie występuje bo albo firma daje poprostu odmowę albo wyliczają stawkę zaporową, najtańszy był Alianz ze składka ok 4 tys, z opcją kradzieży. W PZU zaproponowali mi składkę 9 tys z wyłaczeniem kradzieży ale najbardziej rozbawiła mnie Compensa która zaproponowała składkę AC na poziomie 14 tys rocznie z wyłaczeniem kradzieży :smile:

Opublikowano

CZeść ile płacicie za OC  + osobno NNW + dodatkowe ubezpieczenie za motocykl. Podajcie firmę i stawkę

To ja mam do zapłaty w PZU  125 zł za samo OC i NNW 97 zł też Łódź

Opublikowano

Ja w PZU samo OC z pełnymi zniżkami 204zl zamieszkały w LDZ.

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Ja w PZU samo OC z pełnymi zniżkami 204zl zamieszkały w LDZ.

To zobaczcie różnica jest na samym OC 81 zł też mam wszystkie zniżki

Opublikowano

Pewnie kwestia jakie moto.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

oni co prawda dopytują szczegółowo jakie to moto ale stawka jest stała różnica bierze się z 2 powodów

1. Wysokość posiadanych zniżek

2. kiedy zawierana polisa, ostatni z miesiąca na miesiąc jest drożej i nic się nie poradzi

Opublikowano

teraz lecę na rekord :smile: ja w zeszłym roku za samo oc płaciłem 312zł  :blink:  :blink:  zniżek narazie 20% + wszystkie możliwe zwyżki ..... 

W tym roku aż się boję pomyśleć,

Zamieszkały: ŁDZ 

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

teraz lecę na rekord :smile: ja w zeszłym roku za samo oc płaciłem 312zł  :blink:  :blink:  zniżek narazie 20% + wszystkie możliwe zwyżki ..... 

W tym roku aż się boję pomyśleć,

Zamieszkały: ŁDZ

W jakiej firmie ?

Bardzo ciekawe są te rozbieżności. Ja w październiku ubezpieczałem moją R1, w warcie wyliczyli mi ponad 300 zł. Ale w PZU miłe zaskoczenie, OC 184zł bez żadnych zniżek. I za to mieli jakąś promocje, do końca roku. W której dawali wszystkim bez zniżek -20%. Oczywiście też Łódź

" The helmet hides feelings that cannot be understood " - A. Senna

Opublikowano

W warcie zapłaciłam 100 zł bez NNW, w PZU było 9 zł drożej ;) miasto Pabianice

pojemność chyba też ma jakieś znaczenie, czy się mylę?

zniżki raczej mam wszystkie

Opublikowano

Taki hint dla osób, których może zaboleć OC:

Miejsce przebywania nie musi być miejscem zamieszkania.
Można przebywać z moto w Charzynie w zachodniopomorskim. Wioska z jedną szosą a najbliższe miasto to mały Kołobrzeg.
Dla zaawansowanych powiem, że jesteśmy w Unii i można korzystać z ubezpieczalni dowolnego kraju w UE. 

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Ubezpieczenie wypisuja, z miejsca Twojego zameldowania. Jeżeli masz możliwość zameldowania się w Charzynie, to czemu nie.

Opublikowano

Ubezpieczenie wypisuja, z miejsca Twojego zameldowania. Jeżeli masz możliwość zameldowania się w Charzynie, to czemu nie.

nie koniecznie, mam auto w łodzi a wpisane jest garażowanie w jakimś pcimie dolnym, efekt .....ubezpieczenie tańsze o ponad 300zł, ostanie info od kolegi ubezpieczyciela że Łódź jest w tej chwili najdroższym miastem jeśli chodzi o ubezpieczenia, nawet wawa jest tańsza ;)

Opublikowano

Jak kosmaty ci to zrobił że jest tam garażowane? Co masz wpisane w dokumenty?

Opublikowano

nie koniecznie, mam auto w łodzi a wpisane jest garażowanie w jakimś pcimie dolnym, efekt .....ubezpieczenie tańsze o ponad 300zł, ostanie info od kolegi ubezpieczyciela że Łódź jest w tej chwili najdroższym miastem jeśli chodzi o ubezpieczenia, nawet wawa jest tańsza ;)

No chyba ze w taki sposób :smile: To jest możliwe.

Opublikowano

poszło

Też chce:d

Mi wyszło 209 zł ( pełne zniżki+ wzwyżka za wiek) w HDI.

Opublikowano

A ja teraz płaciłem 119 OC, NNW 71. W poprzednim roku NNW tak samo, a OC było 51. Ubezpieczenie w Warcie, miasto Łódź. Zniżki miałem pełne.

Opublikowano (edytowane)

Też chce:d

Mi wyszło 209 zł ( pełne zniżki+ wzwyżka za wiek) w HDI.

Za Wiskitno powinno już być taniej xD Edytowane przez Lucass (wyświetl historię edycji)

Opublikowano

Taka ciekawostka odnosnie oc..

W listopadzie przerejestrowalem moto i wypadalo oc zaplacic,w wydziale komunikacji w jednym pokoju bylo pzu a w drugim cala masa towarzystw ubezpieczeniowych ...wiadomo oszczednosc zaprowadzila mnie do pokoju nr 2 ..pomyslalem jakas "asekuracje" mi wcisna moze "Towarzystwo Pomocy Chlopskiej"czy cos w tym stylu bo nazw na szyldzie bylo sporo..ku mojemu zdziwieniu zostalem wygoniony do Pzu ...bo tam najtaniej ..i faktycznie 129 zl wyszlo samo oc za 600cm..wiec tanio chyba

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

119zł zeszły rok Warta, 135zł ten rok PZU - 1200ccm ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆