Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Szkolenie Motopomocnych - Łódź 11.03.2017

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

flm_1484656704__motopomocni_logo_1200_rg

Bezpieczny i MotoPomocny motocyklista w Łodzi. Rusza kolejny cykl bezpłatnych kursów dla kierowców jednośladów. Poniżej skrócony program:

I PIERWSZA POMOC
To priorytet podczas naszych spotkań. Podczas zajęć omawiamy i ćwiczymy najważniejsze elementy związane z bezpieczeństwem i udzieleniem pomocy poszkodowanym w wypadku komunikacyjnym.

II BEZPIECZEŃSTWO AKTYWNE
To nowy blok w naszym programie, podczas którego przybliżymy Wam technologie wspierające bezpieczeństwo stosowane w nowoczesnych motocyklach.

III BEZPIECZEŃSTWO BIERNE
Omówimy jak prawidłowo dobrać odzież i akcesoria motocyklowe oraz zwrócimy uwagę na innowacyjne rozwiązania chroniące motocyklistów.

IV TECHNIKA JAZDY
Dowiesz się co to jest ergonomia i jakie są zasady regulacji motocykla pod właściciela. Zaprezentujemy podstawowe pozycje na motocyklu oraz omówimy najważniejsze techniki jazdy.

KIEDY? 11 marca 2017
W JAKICH GODZINACH Od 9:00 do 16:00
GDZIE? Na terenie Łodzi, ale dokładną lokalizację poznacie niebawem.

Uwaga – udział w szkoleniu jest możliwy tylko dla zarejestrowanych i zakwalifikowanych uczestników.

Aby zapisać się do kolejki oczekujących i zarejestrować chęć udziału, zgłoś się już dziś tutaj: https://motopomocni.pl/bezpieczenstwo/bezpieczny-i-motopomocny-motocyklista/lodz-11-marca/

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Ile godzin jest zarezerwowane dla tego kursu? Mnie szczególnie interesuje  pierwsza pomoc.

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

Opublikowano

Zgłoszenie wysłane :smile: teraz czekać na odp i mam nadzieję, że się widzimy tam :smile:

Non quo sed quo modo :riding:

Opublikowano

Aplikacja wysłana. Mam nadzieję, że przy tym podejściu zostanę uczestnikiem szkolenia.

Opublikowano

Ja też wysłałam zobaczymy może się uda :smile:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Poszło dziś.

Opublikowano

Zapisany, może szczęście dopisze i się uda.

Opublikowano

Zgłoszenia poszły  :decayed: czekamy na odpowiedź  :whistling:

Opublikowano

To i ja się dołączam, zgłoszenie poszło.

Opublikowano

11 marca coraz bliżej, kiedy możemy się spodziewać informacji o tym kto załapał się na szkolenie? :smile:

Opublikowano

Z TEGO CO  PAMIĘTAM TO DO 7 POWINIENEŚ DOSTAĆ MAILA :smile:

Opublikowano

To już pewne. W łódzkim szkoleniu weźmie udział aż 65 kursantów, więc wiele osób się załapie ;) Podobnie jak w ubiegłym roku, dzięki uprzejmości Przewodniczącego Rady Miejskiej - Tomasza Kacprzaka (@Spons78) będziemy się widzieć w Urzędzie Miasta, ale tym razem w Dużej Sali Obrad na piętrze. Szczegóły zapewne poznacie w wiadomości od Motopomocnych w kwestii rejestracji zakwalifikowanych uczestników czy modułów szkoleniowych, jakie się pojawią.

Bardzo serdecznie dziękujemy Ptak Outlet za wsparcie finansowe na zakup pizzy dla uczestników!   :smile:

flm_1488903268__plakat__lodz2017.png

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

No i fajnie ja się załapałem widzimy się w sobotę :-)

Opublikowano

do zobaczenia w sobotę ;-)

Opublikowano

Też się załapałam :biggrin:

Do zoba ;)

A takie pytanie, jak tam jest z miejscami parkingowymi? Będzie gdzie moto postawić? [bo mam nadzieję, że będzie ładna pogoda :smile: ]

Non quo sed quo modo :riding:

Opublikowano

Miejsca postojowe dla samochodów są na parkingu UMŁ (wjazd od placu Komuny Paryskiej), widok:

https://www.google.pl/maps/place/%C5%81%C3%B3d%C5%BA/@51.7648778,19.4597816,3a,75y,230.48h,89.47t/data=!3m7!1e1!3m5!1sXaLuaw3Jao3EYzqIiW-DCw!2e0!6s%2F%2Fgeo3.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DXaLuaw3Jao3EYzqIiW-DCw%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D66.887924%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x471bcb24754556af:0xcb7cae639b21dbac!8m2!3d51.7592608!4d19.4559717!6m1!1e1?hl=pl&authuser=0

Motocyklami zapraszam na wewnętrzny dziedziniec (wjazd z tego parkingu przez bramę ze szlabanem). Niektórzy moto-bywalcy u mnie w Radzie wiedzą którędy wjechać :smile:

Straż Miejska uprzedzona. Motocykle będą bezpieczne :smile:

Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak

Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/

Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647

Opublikowano

tez bynde :smile:

Opublikowano

Ja również się dostałem ale logistyka na sobotę mi padła. Musiałem odmówić.

Live my life like I'm a beast.

Opublikowano

:pa:

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Opublikowano

Jak ktos nie moze, to niech zglasza. Jest tez lista rezerwowa. Do mnie dzwonili i pytali czy potwierdzam.

Opublikowano

A ja się nie dostałam :sad2:

Opublikowano

Też już udział potwierdzony teraz żeby pogoda nie była "butelkowa" to na moto można przyjechać

Opublikowano

Również się dostałem, ale niestety odmówiłem. Organizator powiadomiony. Do zobaczenia innym razem.