Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Romet Malibu 320I

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dałbym za takie coś 12tys. zł. Oglądałem ten sprzęt w Łodzi i jakość wykonania nowego motocykla jest po prostu kiepska, ciężko sobie wyobrazić co będzie za kilka lat. Nie wspominam już o utracie wartości tego sprzętu.

GS500 icon3.png

Opublikowano

Też tak podejrzewam że wykonanie słabe znajomy się napalił ale mu to wybiję niech kupi lepiej shadow c2

Opublikowano

Dodatkową zaletą Hondy będzie to, że jak się koledze znudzi motocykl za 2-3 latka, to shadow pójdzie w niewiele niższej cenie, niż ją kupi. A chińskie Malibu będzie warte jakieś grosze.

GS500 icon3.png

Opublikowano

... (ap ropo negowania) fakt 12k to 3 do 5k za duzo, teszta całkiem spoko.

Opublikowano

Dokładnie też od razu na samą myśl mi się to nie podoba. Honda mu przejedzie  spokojnie 200 tys a to nie wiadomo czy zrobi 20 i ile razy poleci na serwis to tez nie wiadomo. Zależy czy trafi słaby akurat egzemplarz.

Opublikowano

A jeździł ktoś czymś takim tu ?

Opublikowano (edytowane)

Widzialem hondy majace 70tys ociekające olejem..

Widzialem chinole (japońce rowniez) majace 70 tys nieociekajace olejem.

Jak dla mnie zasada w motocyklach i samochodach jest prosta - jak dbasz tak masz.

Chinole faktycznie maja gorsza jakosc wykonania (ponadto w 2013r 250-tki byly w granicach 7 tys, a nie 14tys w tym 2 lata gwarancji wiec jak sie cos mialo spitolic to oddawales do serwisu i w nosie miales - jak to z serwisem) aczkolwiek czy nie zdazyl sie juz "oryginalny" co przejechal kilka tys km i silnik w nim padl "bo poprostu"?

Jak kolega chce o chinolach poczytac to proponuje mu zajrzec na forum "klub chińskich motocykli".

W chinolach jest prosta zasada - omijaj te motocykle ktore pochodza z "Dafier motorcycle company" natomiast z fabryki "chengde shenlong motorcycle distriburion" sa dosc dobrej jakosci.

Edytowane przez NIKT (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)
W chinolach jest prosta zasada - omijaj te motocykle ktore pochodza z "daelim motor company" natomiast z fabryki "chengde shenlong motorcycle distriburion" sa dosc dobrej jakosci.

Ale głupoty ciśniesz. Daelim jest firmą koreańską, a nie chińską. Wiesz, że coś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele :whip:  motocykle Daelim są dostępne w Polsce pod marką RMT. Taki RMT Daystar 125 jest lepiej wykonany niż ten cały Malibu, ale to tylko 125, a nie 320ccm. Dealim produkował podzespoły dla Hondy.

Edytowane przez karwoj25 (wyświetl historię edycji)

GS500 icon3.png

Opublikowano (edytowane)

O kurde ale ze mnie gapa!

Jednak pisanie z glowy w mpk robi swoje :smile:

Odnalazlem wlasciwy kosciol:

Mialo byc napisane "Dafier motorcycle company" , a zeby nie bylo, konkretnie "Jiangsu Dafier motorcycle CO., LTD"

Mam nadzieje ze nikogo wiecej nie urazilem.

Edytowałem poprzedni post i zmienilem z "Daelim" na "Dafier", aby nie cisnać.

Pomine fakt, ze teraz chiny produkuja podzespoly do wszystkiego...

Opublikowano

Ducati jest robione recznie we Włoszech

Wszytkie podzespoły produkuja sami razem z odlewami, ale cena to tłumaczy również..

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)

Ducati śliczne ale zawias to ma z firmy zewnętrznej :smile:

Apropo Hondy moja ma 130 tys. :smile: życze wszystkim motorkom ze wschodu takich przebiegów. :smile:

Edytowane przez pawelnext22 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ducati śliczne ale zawias to ma z firmy zewnętrznej :smile:

Apropo Hondy moja ma 130 tys. :smile: życze wszystkim motorkom ze wschodu takich przebiegów. :smile:

To prawda, zawias dostarcza Ohlins i showa a hamulce brembo.

Elektronika chyba bosh.

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)

Jak wszyscy wiemy Delphi jest aktualnie największym producentem czesci motoryzacyjnych na swiecie.

I wiadomo jest ze delphi to Chinczycy. Wiec po czesci prawie kazdym motocyklu czy samochodzie troche chinczyka :smile: