Deso Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam all. Mam problem z usunięciem przypalonej gumy z buta , która szpeci mi wydech. Jak mogę wyczyścić wydech nie rysując go i usuwając zabrudzenie . Wiem wiem sprawa banalnie prosta rozgrzać moto i usunąć lecz przy obecnych temp. wystarczająco się nie rozgrzewa i smoła nie schodzi . Ma ktoś jakieś pomysły lub sprawdzony sposób ? Z góry dzięki i pozdrawiam Przemek 0 Cytuj
Rico Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Sprobuj środkiem do smoły, gumy. Np. Prickbort ale on drogo wychodzi, poszukaj czegoś innego tego typu chyba że mieszkasz blisko Sieradza to coś zaradzimy 0 Cytuj
Deso Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Do Sieradza mam daleko A czy może jakiś rozpuszczalnik, nitro itp. ? Czy będzie bezpieczny ? 0 Cytuj
Rico Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 A jaki masz ten tłumik? Chrom? Carbon? Na chromie bym zaryzykował aczkolwiek na czymś "w kolorze" już bym uważał, temperatura i rozpuszczalnik... może odbarwić 0 Cytuj
Deso Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Tłumik mam w chromie. Spróbuję jakimś nitro to usunąć w takim razie może zejdzie Edytowane 28 Listopada 2016 przez Deso (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj
Mr.B Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) W Castoramie kupisz rozcieńczalnik w sprayu firmy StarWax. Na bazie skórki pomarańczy. Usuwa też plamy farby, gumę do żucia, kropki asfaltu... Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Mr.B (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
kamin Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Ślady przypalenia z tłumika usunąłem... masłem Nie wiem co to było - takie moto zakupiłem. Smołę bierze na pewno, gumę - nie wiem ale na pewno nie pogorszy sprawy, ślad zatłuszczenia łatwo usunąć detergentem, ja zmyłem ''ludwikiem'' do mycia naczyń. 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi