Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Usuwanie Przypalonego Buta Z Wydechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam all.

Mam problem z usunięciem przypalonej gumy z buta , która szpeci mi wydech. Jak mogę wyczyścić wydech nie rysując go i usuwając zabrudzenie . Wiem wiem sprawa banalnie prosta rozgrzać moto i usunąć lecz przy obecnych temp. wystarczająco się nie rozgrzewa i smoła nie schodzi . Ma ktoś jakieś pomysły lub sprawdzony sposób ?

Z góry dzięki i pozdrawiam

Przemek

Opublikowano

Sprobuj środkiem do smoły, gumy. Np. Prickbort ale on drogo wychodzi, poszukaj czegoś innego tego typu :smile: chyba że mieszkasz blisko Sieradza to coś zaradzimy :P

Opublikowano

Do Sieradza mam daleko :sad2: A czy może jakiś rozpuszczalnik, nitro itp. ? Czy będzie bezpieczny ?

Opublikowano

A jaki masz ten tłumik? Chrom? Carbon?

Na chromie bym zaryzykował aczkolwiek na czymś "w kolorze" już bym uważał, temperatura i rozpuszczalnik... może odbarwić

Opublikowano (edytowane)

Tłumik mam w chromie. Spróbuję jakimś nitro to usunąć w takim razie może zejdzie :smile:

Edytowane przez Deso (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

W Castoramie kupisz rozcieńczalnik w sprayu firmy StarWax. Na bazie skórki pomarańczy. Usuwa też plamy farby, gumę do żucia, kropki asfaltu...

Edytowane przez Mr.B (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ślady przypalenia z tłumika usunąłem... masłem :smile: Nie wiem co to było - takie moto zakupiłem. Smołę bierze na pewno, gumę - nie wiem ale na pewno nie pogorszy sprawy, ślad zatłuszczenia łatwo usunąć detergentem, ja zmyłem ''ludwikiem'' do mycia naczyń.