Krzysiek rst1000 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Jest jesień więc chętnie bym przejrzał swój sprzęt. Ale jest problem techniczny, bo po zdjęciu plastików wszystko jest dość nisko i trzeba pracować na kolanach. Pytanie jak można podnieść motocykl, może jakiś stół .. ? sam nie wiem. Moto powinno stać na wysokości około 1 metra ponad posadzką. Ktoś robił w swoim garażu takie stanowisko serwisowe?, chętnie spojrzę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek94 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 https://www.youtube.com/results?search_query=diy+motorcycle+lift w necie jest sporo filmow jak ludzie robia takie rzeczy moze to ci pomoze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Wiec super wyszło, obejrzałem te filmiki i bardzo ciekawy jest ten: Za ponad 3 stówy można kupić na alledrogo taki sam podnośnik i przerobić. Jest to to, o co mnie chodzi, bo wszystkie podnośniki typowe to mają akurat tam podparcie gdzie w moim motocyklu jest komora kompensacyjna, tam nie ma ramy. Mam jakieś takie dziwne uczucie, że zaraz się wszystko powygina i zepsuje. Tylko będzie więcej kłopotu niż oczekiwanego serwisu. No ten filmik dał mi 100 % poradę, taką jaką podskórnie oczekiwałem. Może nie jest podniesiony na metr ale zdecydowanie będzie dużo lepiej , nie na kolanach. THX Edytowane 28 Listopada 2016 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 W julii takie były A jak już ciąć spawać krzesać iskry to czemu nie zrobić dłuższych ramion i z automatu wyżej podniesie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek94 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 tak jak pafcio napisal zawsze mozna przedluzyc ramiona wedlug upodobania i bedzie wyzej ciesze sie ze filmiki sie do czegos przydaly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 W julii takie były A jak już ciąć spawać krzesać iskry to czemu nie zrobić dłuższych ramion i z automatu wyżej podniesie To trzeba by było zrobić całkowitą przeróbke, na razie zrobię jak na filmiku a potem się zastanowię. Chodzi mi o stateczność poprzeczną. Po ile były podnośniki w julii? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 na filmie masz ramiona masz z profili na moje oko 40/40 to do nich suwliwie wchodzą 35/35 robisz otwory i zabezpieczasz śrubą jak w kobyłce i całe przedłużanie. Nie pamiętam po ile były w julii ale skoro na aledrogo chodzą po 300 to wolałbym zainwestować w żabę i wykonać któryś z innych podnośników pokazanych na filmikach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 to wolałbym zainwestować w żabę i Żabę? jak to wygląda 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Napis z w goglach podnośnik żaba , pełno tego 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi