Skocz do zawartości

Pytanie O Optykę :3

Steelo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, jako iż zaraz będzie dupno, i biało na całego, będziemy przeprowadzać metamorfozę mechaniczną jak i optyczną, mam kilka pytań o wersję optyczną..

Jak teraz wygląda motorek ?

14448809_1020062998110997_52833582986428

Jak Będzie wyglądał po zimie ?

15086439_336693146701739_531177161_n.jpg

Ale do rzeczy, mam pytań kilka.

Proszkowanie Felg

mam kompresor na stanie, mam pistolety, ale nie wiem dokładnie czym to się robi, bo wiem że nie zwykłym lakierem, oraz gdzie i za ile ową rzecz kupić.

Oklejanie Plastika

Te duże zespolone plastiki przednio-boczne, chciałbym ładnie okleić folią matową, mam tam pęknięcia, które chcę zaszpachlować, i ładnie okleić całość, ciężka robota taki plastik okleić, czy lepiej polakierować czarnym matem?

Klamki Sprzęgła i Hamulca

Czy zwykłe alledrogowe klamki za 130zł, by się nadały i nie będą mi obijać szyby przedniej przy zakręcie, i pojemniczek stary mógłbym pod nie podpiąć?

Licznik Koso RX1 Replica

Chciałbym zamontować owy licznik, ale nie wiem czy ślimak w mojej TZR będzie pasował to tego licznika żeby nie bawić się w magnesy, bo tzr ma licznik elektroniczny, więc myślę że dałoby radę, ale chciałem fachowców spytać.

Póki co to wszystko, Podziękował Lewą.

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz)

Honda CBR 600 F1/F2

GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Co do felg to oddaj je lepiej do lakierni

.Wypiaskują i pomalują proszkowo jak trza.

Jeśli chodzio oklejanie- jeśli nigdy się w to nie bawiłeś to tylko będziesz się denerwował. Jeśli masz jakieś wgłębienia, zagięcia itp to raczej konieczna będzie praca z opalarką. Przy klejeniu na sucho nie masz możliwości poprawy ewentualnych pomyłek.

Klamki- poszukaj do twojego modelu. Ja do f3 kupiłem właśnie takowe za 130zł i nie było z nimi żadnych problemów;)

klamki to wiesz.. czy kupisz z alledrogo za 130 czy za 300 i tak moga obijać szybę - ale nie powinny, jeśli będą dedykowane do modelu

generalnie podpinam się pod post wyżej, a oklejanie/lakierowanie.. jak masz dobrego lakiernika i możliwość.. ja bym chyba lakierował zamiast bawić sie w oklejanie :smile: 

P.S postaraj się w postach inaczej dobierać kolory, ten żółty je*ie po oczach aż miło a na białym tle nie wygląda zbyt dobrze, wygodniej było mi zaznaczyc tekst i dopiero przeczytać co tam naskrobałeś :P

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Krzychoslav sorki bo w pracy na kompie mam czarną skorke forum. Nie pomyślałem o białej: D drogie takie piaskowanie? Pewno za 2 felgi ok. 300zl

Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Za koło od samochodu przeważnie liczą 100 zł w tym wypadku musisz się sam zorientować bo zapewne cenę będzie ustalać rodzaj farby. Taka ładna złota to pewnie będzie jak za zboże :smile:

Świerzbi mnie cholernie żeby spróbować samemu, bo to jednak fajna frajda, jak samemu się robi większość;d

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

w tym rzecz że jest porysowany i poobijany 

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Malowanie proszkowe jak sama nazwa wskazuje odbywa się proszkiem . Technologia w grubym skrócie odbywa się tak że pokrywają pyłem malowa ną powierzchnie potem do pieca proszek sie rozpływa i łączy w powłokę . Co do reszty to jak masz fantazję popróbować to czemu nie. Skoro jest poobijany i brzydki to niczym nie ryzykujesz oprócz pieciędzy na materiały i własnej roboty

Malowanie proszkowe jak sama nazwa wskazuje odbywa się proszkiem . Technologia w grubym skrócie odbywa się tak że pokrywają pyłem malowa ną powierzchnie potem do pieca proszek sie rozpływa i łączy w powłokę . Co do reszty to jak masz fantazję popróbować to czemu nie. Skoro jest poobijany i brzydki to niczym nie ryzykujesz oprócz pieciędzy na materiały i własnej roboty

brzydki może nie jest ^^ hehe, ale nie no ma kilka zadrapań otarć i 3 pęknięcia, które widać, czyli to mogę zrobić a koła oddam do speców.

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

czyli to mogę zrobić a koła oddam do speców

Nie obraź się ale jak malowanie zrobisz w podobnej jakości co poprzednie moto:

4342cb364473bf8a3438c427c6d9d255.jpg

To już chyba lepiej zostaw oryginalny lakier z pęknięciami.

Haha nie nie bo yamaszke malował by znajomy. A w gb nie było przejechane papierem 2000 na mokro i psikniete jeszcze raz co powinno byc uczynione ;)

Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140