Piotr Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) Wczoraj kupiłem sobie łańcuszek od tak aby był, jednak muszę podzielić się wątpliwościami jakie pojawiły się kiedy bliżej przyjrzałem się jego wykonaniu... Otóż ogniwa spawane są punktowo, mały spaw łączy oba końce każdego ogniwa, natomiast kłódka w środku posiada różnej długości wysuwane rygle (widoczne na 3 zdjęciu, prawy mniej wysunięty niż lewy, niesymetryczny mechanizm blokujący). Cena: 130 PLN (to chyba najtańszy łańcuch firmy nie "no name"). W tyg. jadę zwrócić zakup bo chyba jednak go nie potrzebuję ps. nie chcę, aby mój wątek przerodził się w zasadność stosowania tego typu zabezpieczeń - taki wątek już jest edit: aktualizacja fotki Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Piotr (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinGraczykLDZ Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Czyżby zakup w sklepie motocyklowym na Przędzalnianej ? Widziałem u nich na wystawie. Mam zamiar kupić identyczny łańcuch, jednak dokładnie się mu nie przyglądałem. Masz już jakiś pomysł na substytut tego zabezpieczenia ? Szukać innej firmy ? Samemu kupić łańcuch i porządną kłódkę ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 nie, to był ten OF159 - oddałem zakup i chyba wezmę OF17 jak tylko będzie na stanie... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dobrze, że napisałeś, bo miałam na dniach zamówić identyczny na alledrogo... w sumie to nie wiem, co mnie powstrzymało, że jeszcze tego nie zrobiłam...W każdym razie wydawało mi się, że oxford to najlepsze rozwiązanie, bo za dużego wyboru nie ma jeśli chodzi o łańcuchy...Napisz jak ten drugi model - czy warto. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi