Roksi Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Cześć, wiem że oklepany temat i szukałam info na forum ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie - może ktoś z was pomoże?! Przygodę z moto zaczęłam w tym roku i to moje pierwsze zimowanie. Z całej tematyki zimowania nie wiem tylko jednej rzeczy. Czy po zakreceniu kranika lepiej wypalić paliwo z przewodów itd czy tylko zakręcić kranik i tak zostawić? Dodam tylko że moto zimuje w nieogrzewanym garażu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Konrad Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Jak na moją wiedzę techniczną to lepiej zostawić ciecz (paliwo) aby uniemożliwić utlenianie (korozje). Polecam też dodatek stabilizujący paliwo aby zminimalizować efekt "starzenia" paliwa. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Ja wypalam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Konrad Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 robisz próżnię? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A w jakim celu chcesz "wypalić" to paliwo ? 0 Cytuj " The helmet hides feelings that cannot be understood " - A. Senna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Możesz zostawić paliwo w gaźnikach (bo rozumiem że o nie Ci chodzi, a nie o jakieś przewody) ale po zimie, czyli kilku miesiącach postoju prawdopodobnie będziesz musiał to zwietrzałe paliwo z nich zlać bo może nie chcieć silnik na nim odpalić. W takim między innymi celu wypala się (lub zlewa) paliwo z gaźników na dłuższy okres postoju. Jak zasilanie silnika jest na wtrysku "problem" nie istnieje. 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi