Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

7 5 08:05:33

Pierwsze Tanie Enduro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej tak jak w tytule szukam jakiegos enduraka mam 14lat 56kg wagi i 170cm wzrostu

Nie znam sie za bardzo a chcialbym jezdzic

Koszt do 3.700zł

Z gory dzieki

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Polecam yamaha DT, Yamaha Xt lub suzuki Dr 125

A jeszcze mam pytanie jeździłeś wcześniej na jakimś motorze, skuterze??

Opublikowano

56kg wagi - to Ty chyba cienia nie rzucasz.
50ccm to maks dla Ciebie w tej chwili.

Nie napisałeś nic o Twojej przygodzie z moto. To pierwszy moto czy pierwsze enduro bo już latasz od urodzenia na innych moto?

Opublikowano

Oj Karpiu nie przesadzaj z tą Wagą!  Ja ważyłam 59 kg i zasówałam Dr 350 i dawałam radę było ciężko ale dla chcącego nic trudnego :P

​Tylko pytanie czy kolega wogóle miał doczynienia z jakimś jednośladem. Bo jeżeli dopiero zaczyna to faktycznie 50 ccm będzie ok.

Opublikowano

Lat 14 ma to tylko 50cm

Ha ha kiedy to bylo

Opublikowano

Pierwsze moto to jest moje :smile:

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Więc zacznij od50cm po sezonie zwiększ moc do80 cm koszta ok 230 zł drugi sezon zrobisz na trochę mocniejszym silniku a na trzecim możesz zdać prawko na A1 i kupisz 125cm i znowu dwa sezony.zdajesz na A2 i bierzesz jakąś 500-600 i masz już pojęcie o jeździe. Każdy kiedyś zaczynał.

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-yamaha-dt-50-rsm-CID5-IDie4bw.html

Powodzenia . LWG.

Edytowane przez Marttino (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

tez ciągle myślę o enduro, przyszły sezon będzie fajny sezon :biggrin:

ile trzeba minimum liczyć za jakiegoś enduraka, co by był w jakimś sensownym stanie ?

Edytowane przez Darek_Lodz (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Mateusz pisałeś do mnie?.Jeśli jest to Twój 1 moto to spokojnie kolego zacznij od 50 cc. Yamaha to porządny sprzęt.... Marttino pokazał Ci fajną propozycję jak na początek.Mam nadzieję że kolejne 4 tys zł masz przeznaczone na ciuchy ,kask i buty ... :riding: