Skocz do zawartości

Pierwsze Tanie Enduro

MlodyJakIsTaM

Rekomendowane odpowiedzi

Hej tak jak w tytule szukam jakiegos enduraka mam 14lat 56kg wagi i 170cm wzrostu

Nie znam sie za bardzo a chcialbym jezdzic

Koszt do 3.700zł

Z gory dzieki

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

56kg wagi - to Ty chyba cienia nie rzucasz.
50ccm to maks dla Ciebie w tej chwili.

Nie napisałeś nic o Twojej przygodzie z moto. To pierwszy moto czy pierwsze enduro bo już latasz od urodzenia na innych moto?

Oj Karpiu nie przesadzaj z tą Wagą!  Ja ważyłam 59 kg i zasówałam Dr 350 i dawałam radę było ciężko ale dla chcącego nic trudnego :P

​Tylko pytanie czy kolega wogóle miał doczynienia z jakimś jednośladem. Bo jeżeli dopiero zaczyna to faktycznie 50 ccm będzie ok.

Więc zacznij od50cm po sezonie zwiększ moc do80 cm koszta ok 230 zł drugi sezon zrobisz na trochę mocniejszym silniku a na trzecim możesz zdać prawko na A1 i kupisz 125cm i znowu dwa sezony.zdajesz na A2 i bierzesz jakąś 500-600 i masz już pojęcie o jeździe. Każdy kiedyś zaczynał.

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-yamaha-dt-50-rsm-CID5-IDie4bw.html

Powodzenia . LWG.

Edytowane przez Marttino (wyświetl historię edycji)

Polecam również choć trochę zgłębić temat jazdy enduro, filmy + literatura, najlepiej oczywiście ktoś kto wie co i jak.

Może uda Ci się nie nabrać złych nawyków, których później ciężko będzie się pozbyć.

Fajnie nakręcony i rzetelny materiał.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLQerMRtyareljr29qRSDH5iCbHd8ErkQe

tez ciągle myślę o enduro, przyszły sezon będzie fajny sezon :biggrin:

ile trzeba minimum liczyć za jakiegoś enduraka, co by był w jakimś sensownym stanie ?

Edytowane przez Darek_Lodz (wyświetl historię edycji)

Mateusz pisałeś do mnie?.Jeśli jest to Twój 1 moto to spokojnie kolego zacznij od 50 cc. Yamaha to porządny sprzęt.... Marttino pokazał Ci fajną propozycję jak na początek.Mam nadzieję że kolejne 4 tys zł masz przeznaczone na ciuchy ,kask i buty ... :riding: