Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Akrap Z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też bym zamówił za 22 jak by były a w tej cenie niema 47 cm długości

Opublikowano (edytowane)

Tylko jak pozamawiacie te po 22$, nie piszcie później recenzji "eee jednak tłumiki z Ali to gowno"  :whistling:

Darek, włókna są ale musisz dołożyć jeszcze jedno zero do 22  ^_^

Edytowane przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Opublikowano

Michał jak zobaczysz usłyszysz to sam zamówisz :smile:

Opublikowano

Jak masz konto to też bym zamówił jak by była jedną paczką to by koszta wysyłki można podzielić daj znać na pw

Jak będziecie zamawiać to się chętnie podepnę ;-) tak jak kolega wyżej powiedział zawsze to koszt wysyłki by się rozłożył na kilka osób a przy tych tłumikach za 22 $ cena za wysyłke jest ok 20-24$ ...

Opublikowano (edytowane)

długo o tym myślałem, ale nie wiem jak wyjdzie z ewentualnym vatem / cłem / stwierdzeniem podróbki.

jedna z przykłądowych aukcji:

https://pl.aliexpress.com/item/Universal-Motorcycle-exhaust-Modified-Scooter-Akrapovic-Exhaust-Muffle-GY6-for-HONDA-R1-R3-R6-FZ6-Z750R/32668319326.html?spm=2114.010208.3.1.ZickYb&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10091_10090_10088_10089,searchweb201603_1&btsid=0c273f9c-daf1-4fed-8a01-bda468bbffb8

jedna sztuka to mniejsza wartość i waga, mniej zwraca uwagę. Więcej sztuk to już co innego - tłumik jednak ma trochę wagi i wielkości.

Przy 1 sztuce jest opcja "seller method" - czyli obstawiam że znaczy to tylko tyle co "gift od os. fizycznej do fizycznej", więc powinno przejść bez problemów :smile:

w przypadku większej ilości już tej opcji nie ma. Im większa waga, wielkość i wartość tym większe ryzyko sprawdzenia - vat, cło, czy podejrzenie o "podróbki". Są przypadki gdzie faktycznie towar zatrzymują i robią problemy. Z drugiej strony kurierzy też mają swoje sposoby aby zabezpieczyć towar, ale - wg prawa i tak może podlegać sprawdzeniu. 

Myslałem o zamowieniu więcej sztuk i rozliczeniu przesyłki - ale w wypadku tłumików to nie działa (manetki, inne lżejsze rzeczy tak). Oszczednsoc za kazda kolejne sztukę to 5$, w rozliczeniu na osobę to raptem ok. 10 zł oszczędności, przy ryzyku opłacenia kilkudziesięciu zł za vat, i to jak dobrze pójdzie  :whistling:

uważać trza jak na allegro - w tym co linkłem nby jest "carbon fiber", choć nie wykluczam że to i tak stal nierdzewna po prostu. Ale ten już wygląda nieco inaczej :smile:

https://pl.aliexpress.com/item/Motoo-Akrapovic-Carbon-fiber-color-51mm-motorcycle-Exhaust-Muffler-with-move-blow-down-silencer-Mute-Fit/32471306036.html?scm=1007.13339.33317.0&pvid=ed2b84ba-fd4a-4cf4-8c75-0a843b3fffe0&tpp=1&detailNewVersion=&categoryId=200000249

przy czym mozna zaznaczyć stainless steel i jest całe 80$, więc sporoooo. 
Edytowane przez Darek_Lodz (wyświetl historię edycji)
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

@Marttino kupiłeś ten wydech? Kupił go ktoś po tej dyskusji ? Jak się sprawdza? 

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Opublikowano

Jeszcze jest i ładnie gada jestem zadowolony.poza tym jak go szlak trafi to i tak było warto.

Opublikowano

A mapy silnika zmieniałeś ?

Opublikowano
Przed chwilą, eramus napisał:

A mapy silnika zmieniałeś ?

Tak było konieczne koszt 150zl.

Opublikowano

I gdzie to robiłeś? Jak kupie wydech dominatora dedykowany do swojego sprzetu też musze zmieniać mapy?

Opublikowano

Nie zawsze trzeba zmieniać.

Nie musisz. 

Opublikowano

Siema, powiem tak, może nie mam potwora, tylko 125cc, aczolwiek zamówiłem akrapa z tej aukcji

https://pl.aliexpress.com/item/MOTORCYCLE-EXHAUST-UNIVERSAL-ESCAPE-AKRAPOVIC-YOUSHIMURA-MOTORCYCLE-GP-EXHAUST-DIRT-BIKE-MUFFLER-MOTORCYCLE-SCOOTER-EXHAUST/32721712016.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.pCqZdS

doszedł do mnie w 2 tygodnie. z czego 4 dni to czekalem na wysyłkę z Z POCZTY Z MOJEGO MIASTA

Mniejsza, zamontowałem, i teraz 125 gada bardziej jak 250+ 

Najtańsza podróbka z Ali, to najgorsza?

Bercik Motovlog założył za 450zł wydeszek do gsxr 750

a u niego po 3.000 km, nic się z nim nie dzieje

Także sądzę że będzie ok.

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz)

Honda CBR 600 F1/F2

GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3

YAMAHA TZR 50 / 90