Skocz do zawartości

vikadan

vikadan

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry z Łodzi :smile:

Witam Serdecznie wszystkich fanów Łódzkich Motocyklistów, pozytywnie zakręconych na dwóch kółkach i nie tylko.

Mam na imię Adam - rodowity Łodzianin z Bałut.

Kryzys wieku średniego ponoć mam już za sobą, a na czterech literach siedzę już na dwóch krzesełkach (44-wiosny)

Moja przygoda z jednośladami sięga jeszcze szkoły podstawowej kiedy to ujeżdżałem Polski wytwór Komar (50ccm),

następny był Ogar 3-biegowy z silnikiem Jawy (50ccm)
Kilka lat później przesiadłem się na MZ TS 250 i wtedy trzeba było zrobić prawo jazdy w wieku 17-lat (karta rowerowa już nie wystarczyła)

Kolejny jednoślad na kilka sezonów to CZ 350 a przygoda z motocyklami zakończyła się na MZ ETZ 250 w 1993r.

Kilka ładnych lat przerwy (dom, rodzina, dziecko, i 4-kółka) no i wracam na motor po 23-latach przerwy.

Pierwsze przymiarki na jakiś zabytek: Junak a może WSK, ale coś nie iskrzyło, pomimo zainteresowania klasykami.

Często można mnie zobaczyć na Łódzkich ulicach i nie tylko pomykając żółtą Królową Polskich Szos

(Syrena 105-LUX) czasami też w zestawie z przyczepą Niewiadów, ot taka pasja.

W pamięci najlepsze wspomnienia z ETZ-ką i takie zaczęły się poszukiwania. (podrywało się dziewczyny a jedna została do dziś żoną)

Lecz jak to w życiu różnie bywa - trafiła się czarna Jawa TS 350 od starszego Pana w wieku emerytalnym
(1-właściciel) z przebiegiem nieco ponad 11 tyś km. w 100% oryginalna która ostatnie 20-lat stała w piwnicy.

Kilka drobnych zabiegów i Jawka dostała drugie życie w Polsce Centralnej.

Dobra na przejażdżki weekendowe ale coś jeszcze by się przydało współczesnego.

Jako, że przerwa na 2-kółkach była dość spora wybór padł na jakiegoś małego lekkiego turystyka

(Gold Wing - piękny i moje marzenie ale... jeszcze nie teraz)

Pierwsze przymiarki to Honda Deauville 650 - później 700 a wiele osób i tak mi mówiło, że skończę na BMW.

No to szukamy od razu BMW RT i tak oto kolejne 2-kółka znalazły się w moim posiadaniu

(srebrna 850-tka z 2002r. od pana z 1942 rocznika)

Nadal jednak mam sentyment do MZ ETZ 250 i nie wykluczone, iż będzie jeszcze jeden motocykl.

To tyle o sobie co by nie zanudzać za bardzo.

Do miłego zobaczenia na trasie i nie tylko.

Lewa w górę i szerokości :smile:

Cześć, chyba jedna z najdłuższych historii w powitalni, ale pozywytnie :smile:

mimo ze czytałem całość i tak już nie wiem ile masz moto w tym momencie w swoim posiadaniu :riding:

• 3 tygodnie później...

Cześć

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"