Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Nagrodę Darwina Wygrywam Ja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagroda Darwina to trochę co innego, za złe paliwo raczej jej nie dostaniesz :P

jaki masz silnik i jak poradził sobie warsztat?

GS500 icon3.png

Opublikowano

Ja na punkcie dystrybutorów mam już hopla... zawsze wpatruję się i upewniam 3-4 x, czytam te 4 znaki (Pb95) do skutki... żeby się tylko nie pomylić i nie wziąć złęgo pistoletu. Gadanie rozkojarza i wiem, że jakbym z kimś gadał tak jak Ty @PIT to bym zapewne zrobił tak samo. Mała pomyłka... a kosztuje czas, nerwy i pieniądze.

Na pocieszenie dodam, że nie tylko Ty jesteś tak zdolny - ja raz się zagadałem i odjechałem bez płacenia... na szczęście sobie przypomniałem, zawróciłem, podjeżdżam ponownie... a koleś wybiega do mnie z krzykiem. Na szczęście pośmialiśmy się tylko z mojego roztargnienia, ale facet zbladł jak podjechałem drugi raz bo myślał, że znów chcę tankować :biggrin:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

To dawno było bopmłody i głupi byłem :smile:

Pracowałem jako dystrykt w firmie farmaceutycznej teren pracy 1/4 Polski więc miesięczne przebiegi 5,5-6,5 tys były raczej normą, a drogi były spooooro gorsze niż teraz.

Wracając do tematu - jakoś tak wypadło że ostatni dzień pracy w tygodniu zaplanowany był tak  że o 8 rano spotkanie w Krakowie potem na  południe na spotkanie do Rzeszowa i powrót do  Łodzi. Po kilku godzinach na nudnych spotkaniach i za kółkiem na starych drogach krajowych (tiry, zakręty, koleiny itd) wypadłem na gierkówke w Piotrkowie. No to docisk i lecimy... ale nudno jakkoś tak... prosto... szeroko....

Coż można było poradzić... na siedzeniu pasażera leżała Polityka.

Do tego że chyba mnie poje....ło doszedłem po przeczytaniu dwóch akapitów....

Opublikowano

@Mur67 takie przypadki tez się zdarzają kolega zapłacił mandat za używanie laptopa w czasie jazdy, a to poprostu programista i nagle zaswitalo mu jak ustawić dość ciężki algorytm wiec nie było co czekać.

Opublikowano

Nagroda Darwina to trochę co innego, za złe paliwo raczej jej nie dostaniesz

jaki masz silnik i jak poradził sobie warsztat?

Wiem co to nagroda Darwina dlatego chciałem do niej nawiązać, gdybym ją zdobył to pewnie już bym o tym nie napisał .

Warsztat wypompompował benzynę z baku i układu paliwowego, wymienił filtr paliwa, zalał ropą i odpalił.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ciekawe co na to pompa CR i wtryskiwacze - czy po jakimś czasie nie przypomną o sobie...

GS500 icon3.png

Opublikowano

Wiem co to nagroda Darwina dlatego chciałem do niej nawiązać, gdybym ją zdobył to pewnie już bym o tym nie napisał .

przypomniala mi sie pewna sprawa, maly opis wklejam tu :biggrin:

"

- Dlaczego on w ogóle zginął? Dlaczego popełnił samobójstwo, rozmawialiście z nim o tym? – zapytała Anna Popek

- Nie mieliśmy okazji – skomentował jej nietaktowne pytanie Sebastian Rahim Salbert.

"

http://www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/paktofonika-i-anna-popek-wpadka-popek-w-rozmowie-z-paktofonika-dlaczego-magik-popelnil-samobojstwo-r_279773.html

Opublikowano

no dobra to ja też sie przyznam.........jakiś czas temu w pośpiechu chciałem dolać do skutera płyn chłodniczy do zbiornika wyrównawczego, i dolałem, zdziwiłem się tylko jak po dolaniu litra nic nie pojawiło się w zbiorniku, jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że w tym modelu przeźroczysty zbiornik jest do dolewania oleju :biggrin::decayed:  :riding:  :hihi: , całe szczęście że nie odpaliłem go, oczywiście szybka akcja spuszczania oleju się odbyła i wszystko wróciło do normy  :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Clio diesel zalany 95, zorientowałem się dopiero ja zgasł, wyciągnąłem 40 litrów rurką przez wlew, zalałem ON, a resztę benzyny przeciągnąłem na holu, zaskoczył po kilometrze i pracuje bez zarzutu już 4 lata

metoda harcorowa ale nie taka benzyna straszna dal tych dizli :smile:

Lepiej na bitumice niż w botanice.

Opublikowano (edytowane)

moje pierwsze odpalenie z pychu było również żenujące :biggrin:

Myślałem że muszę go popchać i jak się trochę rozpędzi to ... wciskam guzik rozrusznika :P

Przez pól godziny staralem sie go odpalic (bez rezultatów :P ), wkońcu przepchałem go na jakiś parking i kolejengo dnia przyjechałem ze wsparciem.

Jak się dowiedziałem jak to działa, poczułem się .... dziwnie :unsure: .

A wiedze o uruchomieniu z pychu wykorzystałem również w dniu sprzedaży poprzedniego moto :biggrin:

Edytowane przez Darek_Lodz (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Wymieniałem bodajże tylni amor, poskładałem do kupy, próbna przejażdżka, na skrzyżowaniu postój na czerwonym świetle nagle spod d*py kupa dymu,

szybka ocena sytuacji, nie przykręciłem zbiorniczka z płynem hamulcowym,dyndał i dyndał, w końcu przykleił się do rury wydechu, przetopił w jednym miejscu i cały płyn poleciał na rurę wydechu,

można...? można :smile:

o jaki ja byłem wqrwiony na siebie za takie przeoczenie... a ile czyszczenia rury z przetopionego plastiku i płynu :sad2:

wniosek, po dłubaniu w sprzęcie obejść dookoła i sprawdzić czy wszystko po dokręcane.

nie ufaj, nie proś, nie bój się...

Opublikowano

To żeby nie było że zawsze ''czujny i zwarty'' hehe - prawie dekadę temu sprzedawałem MZkę, kupujący miał do przejechania prawie 200 kilometrów więc z ceny za moto wyrzeźbił jeszcze pełny zbiornik paliwa podjechaliśmy na stację paliw moim samochodem z kanistrem, traf chciał że spotkałem tam znajomych z którymi wszedłem w dyskusję, kupujący podstawił kanister pod dystrybutor nalewakowy zrobił swoje ja zapłaciłem i odjechaliśmy, nowy właściciel moto zalał do pełna, założył dwie pary portek, dwie kurtki - nie miał stroju :smile: - dojechał do drogi i moto zgasło. Okazało się że do kanistra zatankowali olej nap. Często z tym kanistrem podjeżdżałem na tą stację po napęd do ciągniczka, nalewakowy poznał samochód, poznał kanister więc zrobił co do niego należało, he he :smile: Tylko do dziś zastanawiam się czy ''Nagroda Darwina'' należy się mnie i nowemu właścicielowi moto każdemu z osobna, czy powinniśmy się nią podzielić po połowie? :smile:

Opublikowano

najlepiej podzielić się po połówce :biggrin:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A to dowcipny sąsiad..przeparkował Tobie auto na 2 stronę ulicy :biggrin:

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Na niezłym chaju dzień wcześniej podjechales dobry towar masz :smile:

Opublikowano

jak szarpałes ten drugi samochód, to jeszcze ktoś o próbe włamu mógł Cię oskarżyc :biggrin:

Opublikowano (edytowane)

Podobną sytuację miał wujek z Częstochowy. W połowie lat 90' nabył drogą kupna nowego Fiata Cinquecento. Było tych aut wtedy dość sporo, najwięcej bieda-wersji, dokładnie takich jak sobie kupił. Przyszła zima, auta zasypane śniegiem, a w środku nocy zaspany miał gdzieś pojechać. Wyszedł przed klatkę, odśnieżył zamek, wsiada do auta i pierwszy problem: blokada kierownicy, której nie miał. Brak pozostawionej reklamówki i jakieś koraliki na fotelach. Wyszedł, kolor auta się zgadza, kluczyk pasuje - co jest? Ano wyszło na to, że swoje auto zaparkował wieczorem z drugiej strony bloku, a identyczne CC stanęło na jego ulubionym miejscu pod klatką :smile:

No, to się pośmialiśmy :decayed:

Edytowane przez karwoj25 (wyświetl historię edycji)

GS500 icon3.png

Opublikowano

najwięcej bieda-wersji

A jakie były wersje na wypasie? Z kontrolką ssania i obrotomierzem :laugh2: