Skocz do zawartości

Potrzebna Pomoc- Triathlon Stryków 17.09.2016

norris

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Piszę do Was z ogromną prośbą. Jestem współorganizatorem triathlonu w Strykowie w tą sobotę (17 września). Potrzebuję pomocy chętnych 5 motocyklistów w godzinach 11.00-14.30. Chodzi o pilnowanie trasy kolarskiej. Motocyklista będzie mieć plecaka w postaci sędziego, który będzie pilnować porządku na etapie kolarskim. Trasa- jedno kółko ma 10km, trzeba zrobić ok 5-6 kółek. 

Co proponuję w podziękowaniu? Ponieważ jest to pierwsza edycja i budżet jest bardzo skromny, prócz podziękowań i wiecznej chwały oferuję bak do pełna (no chyba że ktoś Tenerą 1200 przyjedzie :biggrin: ), ciasta od Kół Gospodyń Wiejskich i grochówkę ;) 

Czy znajdzie się chętny motocyklista? :smile: 

Spójrz o co prosisz :smile:

Chcesz abyśmy wozili obcych ludzi, bez kasków a tamci będą się pruli nam nad głową co chwila :biggrin:

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

hmmmmmmm brak kasków, prawdopodobnie brak doświadczenia w plecakowaniu ? do zrobienia 60 km z kompletnymi świerzakami........ słabo.

A mi się pomysł podoba (lubię wyzwania, a przede wszystkim sport), odezwij się na pw, muszę sprawdzić czy dam radę czasowo.
LWG

Po pierwsze, zerknijcie na triathlony- co weekend od maja do września jest w kraju ok 5 triathlonów. Na każdej imprezie są sędziowie którzy korzystają z uprzejmości miejscowych motocyklistów, jeżdżą z nimi jako plecaki i pilnują porządku. Także licząc jakieś 5 lat razy 2 imprezy na każdy weekend między majem a wrześniem, trochę doświadczenia się robi ;) Prędkości jakie osiągają zawodnicy rzadko przekraczają 40km/h więc dla bezpieczeństwa nie szybciej niż 50km/h się jeździ. Z kaskami faktycznie sprawa jest słaba, ale proszę o pomoc tych którzy mogą kasku użyczyć. Puszki zajmują za dużo miejsca. A 60km to jest max. 

Ja nikogo nie przymuszam tylko proszę o pomoc ;) sam jestem motocyklistą od 9 lat, więc wiem o co proszę. Będę też jeździć z sędzią. 

Edytowane przez norris (wyświetl historię edycji)

Ja nic nie neguję. Ale skoro sędzia co weekend jeździ na moto to czy nie powinien mieć kasku na wyposażeniu? Zamiast co tydzień szukać i pożyczać? Tym bardziej, że standardowy kask się nie nadaje, bo nie będzie go słychać, musi być szczekowy lub jakis otwarty.

Honda

hmmmmmmm brak kasków, prawdopodobnie brak doświadczenia w plecakowaniu ? do zrobienia 60 km z kompletnymi świerzakami........ słabo.

Ale tempo raczej motorowerowe, więc będzie bezpiecznie. Z kaskami otwartymi to  faktycznie problem, ztcw motorłynksy mają jakieś demówki, zadzwoń zapytaj może dadzą radę pomóc.Może Liberty te coś ma, trochę późno na organizowanie.  

i jeszcze jedno, trasa po asfaltach czy szutry też?

Edytowane przez Rebel (wyświetl historię edycji)

Live slow!!!

Chęć szuka sposobu - niechęć wykrętu. jak ktoś chce niech pisze że chce a nie wymyślanie problemu jak nie plecaczek to brak kasku. Ja się nie pisze ze względu na brak czasu ale jakiś orzeszek do zwrotu oczywiście się u mnie znajdzie szt.1. jak będzie potrzebny pisać.

Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem.

Ja z chęcią bym pomógł bo sam kiedyś triathlon trenowałem i wiem o co chodzi. Niestety muszę sterczeć na Piotrkowskiej podczas akcji budżetu obywatelskiego od 11:30 do 18:00 :/ Wiem, że Ci tym nie pomogę ale w przyszłości piszę się na takie akcje jak bajbardziej :smile:

Daliśmy radę, było świetnie :smile: jeździły 2 motocykle + skuter. Na szczęście zawodnicy pilnowali zasad więc było mało kartek. Zerknijcie jak to wyglądało, jest dostępny film niepełnosprawnego chłopaka, który w imprezie debiutował :smile:

https://www.facebook.com/kamil.aleksejew/videos/vb.100002701393800/843899405710098/?type=2&theater