Mavver Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Cześć,mam FZS 600 z 2001 roku.1. Ostatnio zmieniałem uszczelniacze lagów i zauważyłem, że mój ślimak prędkościomierza jest zrobiony na patencie, tj. pourywały się wąsy i są zamiast nich wklejone blaszki. Niestety, działało to przez miesiąc i teraz padło - macie jakiś fajny patent? Dodatkowo nie pokazuje mi pokonanych km.2. Obrotomierz - czasem działa pięknie, ale zazwyczaj jak wracam z pracy a moto stoi przez kilka godzin na słońcu to zaczyna falować. Czasem pokazuje normalnie, czasem 4k a czasem spada do 0. W drodze do pracy wszystko jest super Jakiś pomysł? Co sprawdzić? Może syngalizować w ten sposób uszkodzony prędkościomierz? 0 Cytuj „Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie” Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl
rafalek_s Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Prędkościomierz nie jest powiązany z obrotomierzem. Jak naprawisz "napęd" prędkościomierza to zacznie też działać pokazywanie przejechanych km Obrotomierz jest sterowny impulsami elektrycznymi z modułu zapłonowego, więc pewnie coś Ci nie styka na przewodach. Jednak jest powiązany Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez rafalek_s (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj
Madpawel Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Wskazówka obrotomierza jak wskakuje na 4 tys. to pokazuje to pokazuje błąd prędkosciomierza .Wiec z obrotomierzem jest wszystko ok 1 Cytuj STUNTEX - serwis motocyklowy
Mavver Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Jakiś patent na naprawę ślimaka?Skleić całośc na superglue czy macie jakieś ciekawesze metody? 0 Cytuj „Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie” Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl
Rekomendowane odpowiedzi