Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Fzs 600, Obrotomierz + Prędkościomierz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam FZS 600 z 2001 roku.
1. Ostatnio zmieniałem uszczelniacze lagów i zauważyłem, że mój ślimak prędkościomierza jest zrobiony na patencie, tj. pourywały się wąsy i są zamiast nich wklejone blaszki. Niestety, działało to przez miesiąc i teraz padło - macie jakiś fajny patent? :smile: Dodatkowo nie pokazuje mi pokonanych km.
2. Obrotomierz - czasem działa pięknie, ale zazwyczaj jak wracam z pracy a moto stoi przez kilka godzin na słońcu to zaczyna falować. Czasem pokazuje normalnie, czasem 4k a czasem spada do 0. W drodze do pracy wszystko jest super :biggrin: Jakiś pomysł? Co sprawdzić? Może syngalizować w ten sposób uszkodzony prędkościomierz?

„Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie”

Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl

Opublikowano (edytowane)

Prędkościomierz nie jest powiązany z obrotomierzem. Jak naprawisz "napęd" prędkościomierza to zacznie też działać pokazywanie przejechanych km :smile:

Obrotomierz jest sterowny impulsami elektrycznymi z modułu zapłonowego, więc pewnie coś Ci nie styka na przewodach.

Jednak jest powiązany :smile:

Edytowane przez rafalek_s (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Jakiś patent na naprawę ślimaka?
Skleić całośc na superglue czy macie jakieś ciekawesze metody?

„Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie”

Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl