Skocz do zawartości

Przerobienie Siedzenia

dodo

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje przerobić siedzenie do mojego bandita. Chodzi mi o obniżenie i zmiękczenie siedzenia dla mnie jak i dla plecaczka. M może ktoś sprawdzony zakład w Łodzi? Z tych które nalazłem owszem obszyją nowym materiałem ale jak dochodzi obniżenie, wyprofilowanie i zmiękczenie siedzenia to już się robi problem. Nie chodzi mi o wszycie samej wkładki żelowej czy też naciągnięcie gotowego pokrowca. Są firmy ale dosyć daleko od Łodzi i nie ukrywam że mają zaporowe ceny powyżej 600zł. Potrzebuję coś tańszego i bliżej. B)

Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem.

Rozmawiałem, motocyklowe siedzenia robią bardziej na zasadzie obszycia. Poszukuję kogoś w stylu Mario-Moto. Ale dzięki za info. :rolleyes:

Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem zabije doświadczeniem.

Ale dzięki za info. :rolleyes:

Nie ma co przewalać oczami,w Łodzi słabo to widzę,uderzaj tu https://www.facebook.com/WIJALIS/.PółPolski jak nie więcej jeździ na ich kanapach.Tylko dzwoń,kontakt bdb.

Są firmy ale dosyć daleko od Łodzi i nie ukrywam że mają zaporowe ceny powyżej 600zł. Potrzebuję coś tańszego i bliżej. B)

Takie rzeczy to się robi w zimie i nie w Łodzi,a 600 to cena z d*py.No ale jak musi być bliżej....co wiedziałem napisałem.

Edytuję bo nie wiem czy link do fb cię przeniesie  http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21432033

Edytowane przez Pit71 (wyświetl historię edycji)

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Takie rzeczy to się robi w zimie i nie w Łodzi,a 600 to cena z d*py.

Nie wiem co masz na myśli pisząc o cenie. Do ludzi z podanego linku też dzwoniłem.

Czytać ze zrozumieniem. :whip:  Pisałem nie pokrowiec tylko fachowe przerobienie i czy jest ktoś sprawdzony w Łodzi lub bliskiej okolicy. Znanych z dobrych wykonań mam w kontakcie telefonicznym i e-mailowym. :news:  Co do uwagi że "robi się to zimą" to zapewniam Cię ,że sezon powoli się kończy i będzie zima. "Zimą studni się nie kopie" więc szukam teraz właściwych ludzi żeby zimą mieli co robić. Pozdr.

Edytowane przez dodo (wyświetl historię edycji)

Pisałem nie pokrowiec tylko fachowe przerobienie

Dobra więcej nie będę się wysmętniał,Wijalis ma w ofercie pokrowce,co nie zmienia faktu że robią siodła jakie sobie życzysz.Obniżają,podwyższają,żelki i co zapragniesz.Polataj po forach motocyklowych i się dowiesz,że max dwie firmy w kraju uszyją Ci kanapę na miarę Twoich oczekiwań.Odnośnie ceny,nie wydasz tam 600 nawet jak będziesz chciał złotą nitkę.Nie reklamuję,szukaj gdzie chcesz,ale chyba lepiej zrobić to u sprawdzonego wykonawcy.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Dobra więcej nie będę się wysmętniał,Wijalis ma w ofercie pokrowce,co nie zmienia faktu że robią siodła jakie sobie życzysz.Obniżają,podwyższają,żelki i co zapragniesz.Polataj po forach motocyklowych i się dowiesz,że max dwie firmy w kraju uszyją Ci kanapę na miarę Twoich oczekiwań.Odnośnie ceny,nie wydasz tam 600 nawet jak będziesz chciał złotą nitkę.Nie reklamuję,szukaj gdzie chcesz,ale chyba lepiej zrobić to u sprawdzonego wykonawcy.

Dokładnie tak. Sam mam u siebie w Bandicie Wijalisową kanapę i wygodniejszej nie spotkałem. Co prawda nie obniżałem i jest nieco bardziej puchate od oryginału, a obniżone zawsze będzie nieco twardsze, ale to już Twoja preferencja.

Ważne jest, by wysyłając im kanapę, odkręcić z niej wszystko, co się da (wróciła do mnie bardzo wygodna, ale niekompletna przy mocowaniu- przed wysyłką tego nie przewidziałem). Za usługę i materiały zapłaciłem chyba koło 300 PLN, 2 lata temu na wiosnę.

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

W poprzednim moto przerabiał mi kanapę gość na ul.Tuszyńskiej jadąc od Paderewskiego za przejazdem kolejowym druga w lewo (uliczka brukowana). Zrobił wszystko co chciałem, doradził i nie zdarł finansowo. Gość też jest motocyklistą. Polecam a to Jego nr 602611565

Na razie Wijalis jest na pierwszym miejscu. SŁAWEK dzwoniłem na tuszynska po naszym spotkaniu czwartkowym i jest to rezerwowa opcja. Natomiast siedzenia motocyklowe nie są jego najmocniejsza strona co nie oznacza ze nie potrafi tego zrobić. A że nic mnie nie goni wiec szukam opcji najkorzystniejszej dla mnie. Ten z tuszynskiej (choć zdaje się że to ulica przy tuszynskiej) wie o czym mówi i nie chce zrobić czegoś źle, sprawy stawia jasno. Jak razie to jedyne miejsce w łodzi godne zainteresowania. Dzięki i czekam na uwagi innych.

Ważne jest, by wysyłając im kanapę, odkręcić z niej wszystko, co się da (wróciła do mnie bardzo wygodna, ale niekompletna przy mocowaniu- przed wysyłką tego nie przewidziałem

dzięki za praktyczna i mega ważna poradę

Jeśli jeszcze szukasz to sprawdź ARMJ (Rydzyny koło Pabianic) http://armj.com.pl/

Robiłem u nich co prawda "normalne" obszycie ale można zawsze zapytać. Ze swojego jestem b. zadowolony.

tak szukam a do nich nie miałem namiaru. Dzięki :smile:  na pewno do nich się odezwę

• 2 tygodnie później...

Na ostatnim Moto-Weteranie był człowiek z Mario-Moto. Wycenił usługę przerobienia kanapy na 450 do 650 zł. W/g mnie cena dobra (dużo lepsza niż ta negocjowana telefonicznie z nimi). jakość mają bardzo dobrą.