Skocz do zawartości

Wheelie

Kovalchuck

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawie koleś opowiada :smile: 

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Już to było na forum, nawet sam wrzucałem, ale nie pamiętam już gdzie :biggrin: 

Karpiu pytał jak się wchodzi na gumę :biggrin: 

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Karpiu pytał jak się wchodzi na gumę  

przy masie Rafała to wystarczy usiąść bliżej tyłu :biggrin::decayed:  :riding:  :cheers:

Już to było na forum, nawet sam wrzucałem, ale nie pamiętam już gdzie

użyłem wyszukiwarki i nie znalazłem :smile: tak myślałem że już było bo filmiki nie są młode 

ale ogólnie.... 

Dobrze koleś prawi ? i co o tym myślicie?  Którą opcje wy wybieracie ze sprzęgła czy z gazu ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Ja nie katuję główki ramy :biggrin: 
Ale jak już to robię to: odjęcie i wklepanie.

╭〔︶︵︶〕

Piuriel 1:0 dl ciebie :smile:  :riding:  :riding:

icon3.png Suzuki SV650s

Dzisiaj 2h prób i ani razu nie udało mi się postawić na koło.

Ziomeczku drogi.

Ważysz myślę, ze ładnie ponad 100kg i masz może 60Km

Ty to musisz na jedynce ze sprzęgła chyba wklepac, bo inaczej będziesz się pocił jak ja na WSK za młodego. Usiądź też bardziej z tyłu, bo pewnie odruchowo masz pozycję na środku lub z przodu.

╭〔︶︵︶〕

W życiu. Nawet z setów pasażera próbowalem. Jak ktoś to ogarnia to chętnie oddam moto żeby mi pokazał ;)

Mialem pierwsze moto bandita i niestety tam trzeba sie postarac troche bo to ciezkie moto a i Ty do najmniejszych nie należysz :biggrin: 

Generalnie jak pamietam strzał ze sprzęgła go unosi  :riding:

Bandit ma 78KM. Mój podnosi minimalnie koło (dosłownie na milimetry) przy starcie spod świateł (nawet gdy leżę na baku) gdy wkręci się powyżej 7k rpm (wnioskuję po tym, że ruch kierownicą nie zmienia mi kierunku). Bez strzałów ze sprzęgła, bez odpuszczania gazu po drodze. Wnioskuję więc, że silnik daje radę.

Jednak biorąc pod uwagę dużą masę i miękkość zawieszenia, odpuściłem sobie naukę gumowania do zmiany moto.

Karpiu, odchyl się do tyłu i powinno dać radę ;)

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

i "przybij" go ładnie na lagach, jak wyczujesz moment jak Ci lagi odbijają i wtedy "szarpniesz" gaz to powinien się spokojnie podnieść :P

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

W życiu. Nawet z setów pasażera próbowalem. Jak ktoś to ogarnia to chętnie oddam moto żeby mi pokazał ;)

Rafał jak będziesz w czw to możemy przy Kaufie poćwiczyć ;)

Edytowane przez MaRRcin (wyświetl historię edycji)