Skocz do zawartości

Wydech Honda Cbr125R 2004R.

maciorek11

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jestem nowy na forum niewiem czy dobrze trafiłem ze swoich tematem przepraszam za pomyłkę z góry.

Mam spory problem z  Hondą cbr125r 2004r.

A więc ostatnio byłem w trasie i pękł mi wydech jak ? tego do teraz niewiem, polecacie go spawać czy lepiej kupić nowy (nad czym się już zastanawiałem), lecz przychodzi komplikacja. Otóż końcówka kolektora u mnie lapie się na 2 śruby, praktycznie we wszystkich jakich oglądałem w internecie albo wejście jest okrągłe lub też są te 2 śruby ale przed nimi jest jeszcze kawałek okrągłej rury, u mnie zaś dokręcam tylko 2 śrubki i nic więcej do środa nie wchodzi.

Pokażę jak to wszystko wygląda na zdjęciu razem z pęknieciem w trasie. 

Proszę o pomoc z góry dzięki!

Pozdrawiam.

post-5948-0-11676800-1471351763_thumb.jpg

post-5948-0-80834600-1471351767_thumb.jpg

post-5948-0-67073200-1471351770_thumb.jpg

post-5948-0-17442000-1471351779_thumb.jpg

Cześć,

jestem nowy na forum niewiem czy dobrze trafiłem ze swoich tematem przepraszam za pomyłkę z góry.

Mam spory problem z  Hondą cbr125r 2004r.

A więc ostatnio byłem w trasie i pękł mi wydech jak ? tego do teraz niewiem, polecacie go spawać czy lepiej kupić nowy (nad czym się już zastanawiałem), lecz przychodzi komplikacja. Otóż końcówka kolektora u mnie lapie się na 2 śruby, praktycznie we wszystkich jakich oglądałem w internecie albo wejście jest okrągłe lub też są te 2 śruby ale przed nimi jest jeszcze kawałek okrągłej rury, u mnie zaś dokręcam tylko 2 śrubki i nic więcej do środa nie wchodzi.

Pokażę jak to wszystko wygląda na zdjęciu razem z pęknieciem w trasie. 

Proszę o pomoc z góry dzięki!

Pozdrawiam.

Witam

Wiesz pospawac to sie da tylko pytanie na ile to wystarczy.Jesli juz spawac to zlapac na motocyklu tak zeby rure prawidlowo ustawic a nastepnie spawac po zdjeciu z moto.Mozesz zaryzykowac i jezdzic.Wg mnie doraznie pospawac i szukac nowej czesci .Ponadto zwrocilbym po montazu nowej czeci uwage na to czy wydech nie zawadza o cos i nie jest skrecony naciagniety itp.

Edytowane przez Wojtek125 (wyświetl historię edycji)

Pozdrawiam Wojtek  :riding: