maciorek11 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Cześć, jestem nowy na forum niewiem czy dobrze trafiłem ze swoich tematem przepraszam za pomyłkę z góry. Mam spory problem z Hondą cbr125r 2004r. A więc ostatnio byłem w trasie i pękł mi wydech jak ? tego do teraz niewiem, polecacie go spawać czy lepiej kupić nowy (nad czym się już zastanawiałem), lecz przychodzi komplikacja. Otóż końcówka kolektora u mnie lapie się na 2 śruby, praktycznie we wszystkich jakich oglądałem w internecie albo wejście jest okrągłe lub też są te 2 śruby ale przed nimi jest jeszcze kawałek okrągłej rury, u mnie zaś dokręcam tylko 2 śrubki i nic więcej do środa nie wchodzi. Pokażę jak to wszystko wygląda na zdjęciu razem z pęknieciem w trasie. Proszę o pomoc z góry dzięki! Pozdrawiam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek125 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć, jestem nowy na forum niewiem czy dobrze trafiłem ze swoich tematem przepraszam za pomyłkę z góry. Mam spory problem z Hondą cbr125r 2004r. A więc ostatnio byłem w trasie i pękł mi wydech jak ? tego do teraz niewiem, polecacie go spawać czy lepiej kupić nowy (nad czym się już zastanawiałem), lecz przychodzi komplikacja. Otóż końcówka kolektora u mnie lapie się na 2 śruby, praktycznie we wszystkich jakich oglądałem w internecie albo wejście jest okrągłe lub też są te 2 śruby ale przed nimi jest jeszcze kawałek okrągłej rury, u mnie zaś dokręcam tylko 2 śrubki i nic więcej do środa nie wchodzi. Pokażę jak to wszystko wygląda na zdjęciu razem z pęknieciem w trasie. Proszę o pomoc z góry dzięki! Pozdrawiam. Witam Wiesz pospawac to sie da tylko pytanie na ile to wystarczy.Jesli juz spawac to zlapac na motocyklu tak zeby rure prawidlowo ustawic a nastepnie spawac po zdjeciu z moto.Mozesz zaryzykowac i jezdzic.Wg mnie doraznie pospawac i szukac nowej czesci .Ponadto zwrocilbym po montazu nowej czeci uwage na to czy wydech nie zawadza o cos i nie jest skrecony naciagniety itp. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Wojtek125 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi